Last news in Fakti

12 Януари, 2023 14:04 1 139 5

Здравният министър с критика към Сербезова за липсата на лекарства

  • асен меджидиев-
  • асена сербезова-
  • лекарства

„Ще предоставим информация на лекарите за това какъв е недостигът", каза Меджидиев

Здравният министър с критика към Сербезова за липсата на лекарства - 1
Снимка: БГНЕС

Здравният министър Асен Меджидиев критикува предишния си колега на здравеопазването Асена Сербезова заради липсата на лекарства, съобщи "Нова телевизия".

„За мен това е стратегически проблем, касаещ националната сигурност на държавата ни. Не мога да не оценя като грешна постъпката на предишния здравен министър в лицето на Асена Сербезова с това наблюдавани 400 медикамента, следени за недостиг, да бъдат сведени до 60 и в момента да се чудим как да следим контрола върху тези механизми", каза той по време на брифинг.

И допълни, че на Специализирания съвет днес е взето решение да се предложат на НС конкретни промени в закона, така че да се подобри контрола върху наличните лекарства и да се предотврати липсата на медикаменти. Ако се открият нередности по случая, ще бъде сезирана и прокуратурата.

Скоро ще приключат и проверките за наличност на лекарства по аптечните мрежи. „Ако има нарушения, ще има и наказания", подчерта Меджидиев.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Директора

    9 0 Отговор
    Нали лично той оня ден беше на инспекция и каза, че няма ниаккви липси и всичко е точно?!?
    Да, ама ние си купуваме лекарства от Гърция и Турция. Хем по евтини, хем по качествени.
    Аугументин в Турция е 4.80 лв. - у нас 15-20 лв.
    Пулмикорд и Вентолин са на смешни цени и има в изобилие.
    У нас обаче... абе не ми се говори!!!
  • 2 УРА,, Ура

    7 0 Отговор
    Точно така! По примера на на ББ винаги трябва да бъдат обвинявани предишните за нашата некадърност. Да обаче този номер вече не минава.
  • 3 хххх

    6 0 Отговор
    Ехеее, ние я забравихме вече СЕрбезова, на тоя пепел му на устата... как след 1 година му стана проблем точно Сербезова?? Гълъбов некадърник!
  • 4 лекар

    3 0 Отговор
    Сърбигъзова , таз Гюкчен е за всичко е виновна ! Фармамафията ! Лобистите от ПП ! Алексадър Златанов , Петко Салчев и други комунета крадливи протежета на зеления чорап и креатури на ГЕРБ - Балтов Асанчо , Габровски , Коста Ангелов , Генчо Начев , Любомир Спасов , Георги Гелев , Вл. Пилософ , Славчо Близнаков , Мутафчийски и др. !!!
  • 5 Преминаващ

    2 0 Отговор
    Каква жалка и проскубана история. Боже, пази пациентите им, най-вече на тогоз!