Last news in Fakti

28 Март, 2023 07:18 1 356 10

Работещи в Спешна помощ излизат на протест

  • спешна помощ-
  • работещи-
  • протест

Протестът започва пред Министерството на здравеопазването, а следобед ще премине в автошествие по централни софийски булеварди

Работещи в Спешна помощ излизат на протест  - 1
Снимка: БГНЕС

Работещи в Спешна помощ се събират на национален протест и автошествие. Медицински сестри, фелдшери, шофьори на линейки и санитари от центровете за спешна медицинска помощ от цялата страна излизат с искания с увеличение на заплатите, както и за повече пари за спешната помощ.

Протестът започва пред Министерството на здравеопазването, а следобед ще премине в автошествие по централни софийски булеварди, информират от БНТ. Поводът за недоволството е свързан с ниските трудови възнаграждения, които получават медиците и незаконосъобразните уволнения в Центъра за спешна медицинска помощ – според организаторите на протестите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    12 6 Отговор
    Първо спрете да пиете на работното място и после ревете за заплати

    Коментиран от #2

  • 2 Хаха

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дрън дрън та пляс":

    Ми те ако не къркат, хептен нищо няма да правят 🤣😂🤣
  • 3 ГЕРБ=БСП

    11 4 Отговор
    Нямаме обикновени линейки, медиците в спешна помощ са с мизерни заплати. Обаче ще си имаме прескъпи 6 хеликоптера линейки всеки струващ по 6 млн евро. Та като се разболее някой от върхушката или пострада докато кара ски или катери планини. Да може бързо да го закарат в болниците в София, защото ако е в другите градове болници няма да има. Ще закрият всички болници извън София и ще карат болните от върхушката с хеликоптери, а за простолюдието няма болници, няма дори обикновени линейки.

    С парите прахосани за 6 медицински хеликоптера, можеше да се купят достатъчно обикновени линейки и да се вдигнат заплатите на медиците от спешна помощ. Но крадливата и некадърна върхушка направи така че да няма нито болници, нито спешна помощ. Ще имаме само медицински хеликоптери.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 НЯКОЙ

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ=БСП":

    кое му е мезерното. една сестра в спешна помощ взема 2000 лв заплата. работя в болница и хайде да ги знам тия работи.

    Коментиран от #7

  • 5 Гост

    8 0 Отговор
    Заплатите в Спешната помощ се увеличават всяка година с 20% до 40%. Общинските болници са оставени да затварят и никой не се сеща за тях. Там лекари с 2 специалности, педиатри, хирурзи вземат по-ниски заплати от неквалифициран техен колега в Спешния център. Нужно е еднакво отношение към всички, които работят в системата.
  • 6 ДеБотата

    1 0 Отговор
    Искам да съм депутат. На всяка община - медицински хеликоптер. Обещано!
  • 7 ГЕРБ=БСП

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "НЯКОЙ":

    Ако това е вярно, защо министъра не излезе и не каже на хората, че заплатите в спешното не са ниски, а са над средната за страната. Министъра на здравеопазването да излезе и да каже, че работещите в спешна помощ са алчни като собствениците на търговските веригите, надуващи цените на храните.

    Да се приеме закон, тези които получават заплати 1,5 пъти над средната за странара, да нямат право да стачкуват с искания за по- високи заплати.
  • 8 Я да си седнат на трътките

    2 3 Отговор
    БЕЗНАДЕЖНА ПОМОЩ отново ие иска да работи! Те и без това са безполезни!
    Да ги закриват!
    Частните линейки са по- оборудвани и наистина оказват помощ!
    Плащаш, ама те обслужват!
    На « спешна помощ» плащаме ама не ни облужват!
    Линейките да се върнат към поликлиниките! Облужват си живущите в квартала и не чакат някакви фльор....и да благоволят да изпратят кола от Владая за Горубляне!
  • 9 Не съм съгласна!

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ=БСП":

    Имаме нужда от летящи линейки!
    Но...... плачевно и тъжно, и болно е да се закриват болници! Да няма линейки и пътища по които да се движат и обучен персонал, а не миришещи на джибри « доктори»
  • 10 Според мен

    5 1 Отговор
    Протест трябва да има,и срещу работещите в спешна помощ!Защото работят с хора,а се отнасят с тях като към животни,даже и по зле!