Last news in Fakti

27 Август, 2023 12:02 1 393 9

Отново протест за заплатите в Спешна помощ

  • протест-
  • спешна помощ

Допълнителните средства не са разпределени справедливо

Отново протест за заплатите в Спешна помощ  - 1
Снимка: БГНЕС

Национален синдикат "Защита" подновява протестите за възнагражденията на спешните медици с палатков лагер пред Министерски съвет и Министерство на здравеопазването.

"Предвид факта, че към настоящия момент не са разпределени справедливо допълнителните средства, отпуснати от Парламента, за увеличение на заплатите на заетите в ЦСМП, а същевременно разбираме от медиите, че министър Хинков развива друга дейност, от сряда (30 август) подновяваме протестите с откриване на палаткови лагери пред Министерски съвет и пред Министерство на здравеопазването", посочват от пресцентъра на синдиката.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    8 0 Отговор
    Какви протести, какви палатки? Една закачалка за престилките и една кутия за ключовете, и в сряда ще имате нови договори!! Каквито искате!!!
  • 2 Протест да СПЯТ

    10 1 Отговор
    В дежурствата и да се отнасят ГРУБО, понеже им разваляш спокойствието, при ковид ги нагушихте яко, айде стига вече
  • 3 А башибозука кога

    7 0 Отговор
    ще стачкува, от юли месец не са му вдигани заплатите
  • 4 Павел пенев

    11 4 Отговор
    У нас няма никаква медицина включително и спешна. Имаме алчни ,гнусни ,некадърни лекари търговци, които съсипват и малкото здрави хора останали у нас. Всички частни болници и медицински центрове трябва да бъдат изключени от заплащането на здравната каса. Всички цигани,които ги бият за налагане на дисциплина, и да не ходят пияни на работа трябва да бъдат поощрявани.
  • 5 измекяр соросоиден

    1 1 Отговор
    От Парапета и Боко нищо недейте чака , те само могат да вземат .
  • 6 Анонимен

    6 1 Отговор
    Заплатите на Спешен център, лекари и сестри в образованието, изпревариха заплатите на лекари и сестри в болниците. Това се случва след многократните увеличения на заплатите през последните години в тези два сектора.
  • 7 равноправие

    3 1 Отговор
    Докато тези, в Спешна помощ получават по 1000 лв заплати, други чиновници в държавни болници, получават по 60-80 хиляди месечно!

    Коментиран от #8

  • 8 Равноправие

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "равноправие":

    Заплата на чистачката в Спешен център е 1500 щат месично. Другото са глупости.
  • 9 Анонимен

    0 1 Отговор
    Предлагам да командировате спешните мед.работници от провинцията към големите градове и гледайте сеира.В провинцията цял ден са на пейката и нямат дори едно повикване.Но високи заплати искат