Last news in Fakti

5 Септември, 2023 06:34 1 436 13

Сто нови случая на коронавирус, почина един заразен

  • коронавирус-
  • починали-
  • заразени

Броят на смъртните случаи в България след заразяване с вируса е 38 452

Сто нови случая на коронавирус, почина един заразен - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сто нови случая на коронавирус са били регистрирани през последното денонощие в България. Починал е един от потвърдените заразени, показват данните от Единния информационен портал, цитирани от БТА.

Данните са сходни с тези отпреди една седмица, когато новите случаи бяха 92 и също имаше един починал.

100-те нови случая са установени от 1468 теста (6.81 процента са положителни). 57 процента от тези хора не са ваксинирани срещу коронавирус (не са със завършен ваксинационен курс).

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус у нас вече е 1 311 014. Те са били установени от 11 336 467 теста (11.56 процента са положителни).

Броят на смъртните случаи в България след заразяване с коронавируса е 38 452. Починалият през последното денонощие човек не е бил ваксиниран.

Активните случаи са 1847.

Хоспитализираните с диагноза коронавирус са 150, 13 от които - в интензивно отделение.

23 пациенти с коронавирус са постъпили в лечебно заведение през последното денонощие. Близо 61 процента от тях не са ваксинирани.

40 души, дали положителен тест за коронавирус, са отчетени като излекувани през последното денонощие. Общият брой на оздравелите у нас е 1 270 715.

През последното денонощие са били поставени шест дози от ваксини срещу КОВИД-19. Общият им брой от началото на кампанията в България е 4 613 604.

2 077 820 души са със завършен ваксинационен курс. 946 197 човека са с поставена бустерна (подсилваща) доза, т. е. са реваксинирани, като на 73 627 от тях е поставена бустерна доза с адаптирана ваксина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сивата котка

    21 2 Отговор
    Едва влезе "р"-то и почнахте. Аз си чякам чумата, ковида не мъ интересува.
  • 3 Грипния сезон

    30 0 Отговор
    Наближава сезонния Грип и пак се почва.Егахти времето вьв което живеем на Бялото казват Черно.Но повечето хора. се осазнаха че ковид е искуствено сьздаден.

    Коментиран от #6

  • 4 Ковид тpoл

    18 1 Отговор
    Колеги, шефа каза преди работа всеки да си слага памперс. Има вече случаи на изпускане, докато надуваме спукания ковид балон.
  • 5 С трепет

    23 1 Отговор
    Това с нетърпение са чакали да падне първия дъждец след 30° жеги, за да могат смело да се изхвърлят - 100 нови случая, 200 нови случая, 300 нови случая, а починалите в чували по детските площадки!!! Между конфликта в украйна и ковидарщината има пряка зависимост. Със започването на конфликта, хобита изчезна за близо 2 години, сега с приключването на конфликта, хобит ненадейно ще се появи. Интересно дали Витанката ще излезе от немилост, защото при ковидарщината той лаеше в правилната посока
  • 6 Дааа

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "Грипния сезон":

    И ти си се хванал на куката им щом още не си разбрал, че ковид не съществува. Всяко респираторно заболяване минава за "ковид", защото използват един галшив тест.
  • 7 Развръзката в У КраИна предстои

    21 0 Отговор
    И бройлерите с нетърпение чакат новата ПЛАНдемия и поредната бустерна любезно предоставена им от другарката фон Лайнен...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 За тези, които не четат новини

    17 0 Отговор
    Живота е както преди....просто си заобиколен от зомбита с маски
  • 10 Извънредно!

    13 0 Отговор
    ПродажнатаПачавраШумов е разчленен от Ковид.
  • 11 Някой знае ли

    3 0 Отговор
    Къде е оная баба Радка дърттто ковидплашило. Наяде ли се с парите, или вече ги повръща.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Вирус

    2 0 Отговор
    Шумов пак ли тези дето ще си счупят пръстчетата хахаха