Last news in Fakti

2 Декември, 2023 15:11 1 961 9

Как да се отървем от паласките и да оформим красива талия?

  • паласки-
  • коремни мазнини-
  • отслабване-
  • талия-
  • плосък корем-
  • съвети

Промяната в начина на живот и храненето е от първостепенно значение

Как да се отървем от паласките и да оформим красива талия? - 1
Снимка: Shutterstock

Паласките около кръста и талията са нещо, което никоя жена не иска да вижда във фигурата си. За да се справите с тях се искат сериозни усилия и постоянство. Промяната в начина на живот и храненето е от първостепенно значение, за да успеете да направите талията и кръста си изваяни, стройни и красиви, така че да носите прилепнали дрехи със самочувствие.

Как да се отървете от паласките?

Променете храненето

Храненето е фактор номер едно при контрола на теглото и фигурата. По-редки са късметлиите, които единствено с повече движение и тренировки успяват да не допуснат да качат килограми и мазнини. В повечето случаи ако се храните с излишни калории и небалансирано, вероятността да напълнеете е голяма.

А за да намалите паласките е нужно цялостно да стопите килограмите. За целта си структурирайте меню, което да пасва на нуждите и особеностите ви. Не изпадайте в крайности, следете приема на калории и вида на хранителните вещества.

Тренирайте мускулите на корема и гърба

Съсредоточете се върху тонизирането на мускулите на гърба, талията, страничните коремни мускули и коремната стена. Всички тези групи мускули участват в топенето на мазнините не само на корема, но и на паласките. Важно е не само да намалите общото тегло, но и да тренирате редовно тези мускули, за да имате тънка и стройна талия.

Правете повече кардио

Кардиотренировките са много важни за топенето на мазнините не само по талията, корема и кръста, в цялото тяло. Ако искате да се отървете от паласките и да отслабнете, наблегнете на кардиото.

Правете йога или пилатес

Йогата и пилатесът са пряко свързани активности, които подобряват стойката и спомагат за топенето на коремни мазнини, а и не само, защото при движенията, използвани в тези методи, участват мускулите на корема, гърба, страничните коремни мускули. Това оказва много благотворно влияние върху топенето на паласките и извайването на строен силует.

Намалете стреса

Стресът влияе много негативно на организма, пише az-jenata.bg. Той създава условия за трупане на мазнини, особено около талията, корема и кръста, а именно те са най-вредни за здравето. За да спомогнете за по-бързото премахване на паласките и коремните мазнини, опитайте се всячески да намалите стреса.

Занимавайте се с приятни активности, правете това, което обичате, захващайте се с повече хобита, разхождайте се сред природата, старайте се слънцето да ви огрява редовно и най-вече – движете се.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Късно

    3 1 Отговор
    е вече.
  • 2 Баба Кица

    8 0 Отговор
    Хванете мотиката
  • 3 Баба ми

    15 0 Отговор
    Умря на 99 години! По-голямата част от годината готвеше със свинска мас. Точеше баници, печеше масленици, пържеше ни мекици… Прасето, което се колеше беше поне 160 кг., а понякога и две такива! Пилатес и йога дори не знаеше какво са. Кардиото й беше, когато ни подгони след поредната беля. Нещо да кажете, разбирачите!

    Коментиран от #4

  • 4 Пропуснах да кажа

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Баба ми":

    Цял живот не е била повече от 55 кг.! Дядо ми също беше съвсем слаб!
  • 5 Физиотерапевт

    4 0 Отговор
    Елементарна,шаблонна статия.Има толкова много фактори-хормонален дисбаланс,генотип,евентуални заболявания(като диабет например)качество на съня ...Прави кардио и чакай Михаля.Нито дума за кардиозоните,гледам на пътеката се юрнала поредната пухкавелка(пухчо)в 3-4-5 кардиозона с пулс 200,ще отслабне ама в шестък,пак добре че не пукясва.Трябва и акъл не само диета-кардио.Да,да,ама не!
  • 6 Баба Гошка

    2 0 Отговор
    Време е за дълга ваканция на топло място. Обичайте се такива, каквито сте. Живота е един и да го прекарате в диети не е съвсем приятно.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.