Last news in Fakti

2 Януари, 2024 15:24 1 960 0

Време за детокс: Лунна диета за януари

  • лунна диета-
  • детокс-
  • фази на луната-
  • отслабване-
  • токсини

Да прочистим организма след празничното похапване

Време за детокс: Лунна диета за януари - 1
Снимка: Shutterstock

Изпращайки старата година и посрещайки новата, винаги си поставяме цели за това да се храним по-здравословно, да спортуваме редовно. Да започнеш разтоварващ режим на 1 януари може да е малко стресиращо. Но какво ще кажете за 4 януари? Еуфорията от празниците почти е отминала, затова нямаме извинения да не направим и своя новогодишен детокс на организма. Лунната диета е подходящо и лесно решение. Първата фаза на Луната от режима е на 4.01. 2024 година.

За тези от вас, които не са запознати, лунната диета следва лунните фази. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само вода, чайове, фрешове от плодове и зеленчуци. Не се разрешават мед, захар, млечни и други храни.

Лунната диета ни помага да се разделим с излишно водно тегло и токсини. Затова е възможно понякога да усещаме леко главоболие. Но този детокс режим е чудесен мотиватор между фазите на Луната да се храним по-здравословно. Да преминем малко по малко и без стрес към начин на хранене, който свежда до минимум или изключва консумацията на тестени закуски, захарни изделия, колбаси, пакетирани храни, сол, пържени храни, алкохол.

Чайовете, които можем да добавим по време на диетата, а и не само тогава са зелен, чай от глухарче, чай от цвят роза, джинджифил и други. След като премине съответната фаза от диетата, се продължава с консумацията на посочените напитки, като постепенно менюто се обогатява с кисело мляко, леки меса, риба, зеленчукова салата.

Ето и фазите на Луната за месец януари:

  • 4.01.2024г. – 05:56 часа – последна четвърт;
  • 11.01.2024г. – 13:05 часа – новолуние;
  • 18.01.2024г. – 05:55 часа – първа четвърт;
  • 25.01.2024г. – 19:43 часа – пълнолуние.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА