Last news in Fakti

6 Януари, 2024 17:41 2 816 3

Лекари предупреждават: Мултивитамините увеличават риска от сериозно заболяване

  • мултивитамини-
  • витамини-
  • лекар-
  • опасно-
  • рак-
  • онкология-
  • тумор-
  • стрес

С неконтролирания прием на мултиватимини се оказва, че правим мечешка услуга на тялото си

Лекари предупреждават: Мултивитамините увеличават риска от сериозно заболяване - 1
Снимка: Shutterstock

Медици предупреждават, че не трябва да приемаме безконтролно витамини. Наличието на различни мултивитаминни комплекси в аптеката, които се предлагат свободно, всъщност може да представляват сериозна опасност.

Онкологът д-р Мохамад Муниб Хан, управител на Killing Cancer Kindly, установил, че добавките оказват стрес върху тялото, което може да насърчи растежа и развитието на ракови клетки, пише zdrave.to.

Учените предполагат, че тялото изпитва такъв стрес поради огромната доза напълно ненужни хранителни вещества.

Естествените витамини, съдържащи се в храните, не са опасни, защото се усвояват бавно и организмът ни усвоява само това от тях, от което се нуждае. Когато обаче хапчетата попаднат в кръвния поток и го напълнят с хранителни вещества, които са в пъти по-високи от препоръчителната дневна доза, това увеличава риска от развитие на злокачествени клетки, по-специално, рак на простатата, дебелото черво и гърдата.

Внимание! Рискът може да е толкова значителен, че Световната здравна организация призова за законодателство, което да изисква от производителите да „етикетират“ мултивитаминните комплекси, по-специално, чрез добавянето на предупреждения за възможните последствия към етикетите.

„Синтетичните таблетки съдържат неприлично високи и напълно ненужни количества микроелементи, значително надвишаващи нуждите на средностатистическия човешки организъм”, отбелязва д-р Хан.

Лекарят обяснява, че има толкова много малки органични съединения в мултивитамините, че организмът ни се опитва да ги използва, а когато не успява, те продължават да се носят из тялото. Проблемът е, че тези излишни мултивитамини са лесно достъпни, за да захранят стотиците ракови клетки, произвеждани в телата ни всеки ден.

Обикновено организмът ги унищожава сам, но когато тези клетки имат храна под формата на органични съединения, ситуацията става заплашителна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асам

    6 6 Отговор
    ахха пълни глупости са това а тоя доктор е минал покрай доктор
  • 2 филип ейджи

    4 0 Отговор
    храните са бъкани с такива отрови
  • 3 афйхн

    8 1 Отговор
    Тоя учен да каже лекарствата, които лекарите изписват колко са "безопасни" и колко от тях причиняват даже рак! Лекарите толкова са обвързани с фармамафията, че даже не предупреждават за страничните ефекти.