Last news in Fakti

1 Април, 2024 14:15 2 654 0

Лунна диета през април - ето кои са подходящите дни за сваляне на килограми

  • лунна диета-
  • детокс-
  • отслабване-
  • фази на луната

Лунната диета не е подходяща при бременност, кърмене или ако страдате от някакви заболявания

Лунна диета през април - ето кои са подходящите дни за сваляне на килограми - 1
Снимка: Shutterstock

Настъпването на април месец ни подсеща, че е време за нашия пролетен детокс. Менюто ни постепенно преминава от зимно към пролетно. Включваме повече свежи плодове и зеленчуци, по-леки меса, ядки, семена. Добавяме и някои билки, които допринасят за детоксикирането на тялото ни. Разбира се и през април няма да пропуснем да следваме лунната диета. Новият месец ни посреща и с първата фаза от този детокс режим, която е на 2 април.

За лунната диета е характерно, че се следват лунните фази. Когато настъпи съответната фаза, в рамките на 24 часа се консумират само вода, фрешове – плодови и зеленчукови, чайове, които не подслаждаме с нищо.

Детокс режимът ни помага да отстраним част от натрупаните излишни течности и токсини. Не се разрешава консумацията на млечни и други храни. При приготвянето на фрешовете бихме могли да добавим детокс съставки, за да подобрим процеса на прочистване. Такива са мента, джинджифил, магданоз, грейпфрут, нар, лимон, лайм, червено цвекло.

След приключване на денонощието след началото на съответната фаза на Луната от лунната диета е важно постепенно да захраним организма си с полезни храни, пише az-jenata.bg. Лунната диета е чудесна възможност постепенно с всяка следваща фаза от режима да намалим консумацията на тестени и захарни изделия, колбаси, пакетирани лакомства, консервирани храни и да си създадем един по-здравословен режим на хранене.

Лунната диета не е подходяща при бременност, кърмене или ако страдате от някакви заболявания.

Ето и фазите на Луната за април:

  • 2.04.2024г. – 06:50 часа – последна четвърт;
  • 8.04.2024г. – 21:21 часа – новолуние;
  • 15.04.2024г. – 22:29 часа – първа четвърт;
  • 24.04.2024г. – 02:09 часа – пълнолуние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА