Last news in Fakti

5 Септември, 2011 14:13 3 327 0

Citroen създаде кола във формата на тръба

  • citroen-
  • tubik
Citroen създаде кола във формата на тръба - 1
Миниванът представлява концептуален модел и е наречен от създадетелите си Tubik

Само след седмица Citroen ще представи във Франкфурт интересно многофункционално превозно средство. Миниванът представлява концептуален модел и е наречен от създадетелите си Tubik. От една страна прототипът изглежда като автомобил от бъдещето, но от друга инженерите са вкарали в него някои от чертите на култовия бус H Van, който се появява на бял свят в средата на миналия век.

Именно H Van е едно от превозните средства, което прави истинска революция при комерсиалните транспортни автомобили със своите изключително практични форми. Сега Tubik повтаря част от тези черти, но в същото време се характеризира със силно заоблени форми. Като цяло каросерията набодобява тръба с голям диаметър. Липсата на прозорци в задната част предполага използването на авангардния бус за товарни цели, но всъщност във вътрешността му са интегрирани седалки за девет пасажера.

Креслата са с възможност за много различни трансформации, като се обръщат едно към друго или се превръщат в голямо легло. Силовият тракт, който задвижва иновативния ван, представлява хибрид от дизелов мотор и електродвигател. Схемата на задвижване е заимствана от комбито с повишена проходимост Peugeot 508 RXH, което вече се подготвя за серийно производство. Французите едва ли ще пуснат Tubik в серия, но превозното средство демонстрира дизайна на бъдещите модели на Шевроните.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА