Last news in Fakti

12 Септември, 2011 11:27 3 266 0

Безопасни ли са A6 и Passat?

  • краш тест-
  • audi-
  • volkswagen-
  • a6-
  • passat-
  • изпитания-
  • iihs

Отговор на този въпрос дава Застрахователният институт за пътна безопасност на САЩ (IIHS), който подлага на краш тестове новите Audi A6 и Volkswagen Passat. Резултатите от изпитанията са много добри, като и двата седана получават максимална оценка.

Най-високо се оценява безопасността на водача и пасажерите при удар и преобръщане. Малко надмощие има VW Passat, който може да издържи на удар от возило, което е шест пъти по-тежко от него. По същия показател седанът от Инголщат се справя с четирикратно по-тежък "опонент".

Изследванията на IIHS се правят по малко по-различна методика от тази на EuroNCAP. Американският институт за безопасност изпълнява фронталния сблъсък при скорост от 65 км/ч. Страничният пък симулира удар от тежък всъдеход или пикап със скорост от 50 км/ч.

При удара отзад автомобилът е неподвижен, а платформата, оборудвана със специален ролбар, се врязва в него със скорост от 32 км/ч. Тези "упражнения" дават ясна представа за безопасността на даден автомобил. В случая се оказва, че Passat е малко по-сигурен от Audi A6.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА