Last news in Fakti

9 Декември, 2015 08:59 20 534 13

Шведско-китайско SUV за 20 000 лв

  • geely-
  • volvo-
  • emgrand s7

Фото шпиони успяха да снимат новият кросоувър на компанията Geely, който се разработва от китайците съвместно със специалистите от Volvo. Снимките не са с добро качество, но въпреки това от тях можем да добием представа как ще изглежда иновацията Emgrand S7.Папарашките снимки, разпространени от CarNewsChina, показват и интериора на колата. От тях се вижда, че интериорните версии са две - по-скъпа, с кожен волан, мултимедия и автоматична скоростна кутия и по-евтина, със стандартно радио, механична трансмисия и стандартно кормило.

В технически план Geely Emgrand S7 също има с какво да ни изненада. Работата е там, че кросоувърът е построен на обща шведско-китайска платформа, която ще бъде използвана в бъдеще и за предстоящите генерации на моделите Volvo V40 и Volvo V40 Cross Country.Първоначално Geely Emgrand S7 ще се предлага само с два бензинови агрегата. Този с по-малък работен обем ще е 1.3-литров, снабден с турбо компресор и развиващ мощност от 133 конски сили. По-мощната версия също ще е бензинова. В нея ще се монтира 1.5-литров двигател с мощност 150 конски сили.

В първия случай трансмисията ще е вариаторна, с шест "виртуални" предавки, докато при по-мощният вариант ще се предлага чист автоматик с шест предавки или шестстепенна механична скоростна кутия. Предвижда се и появата на хибридна версия, която ще е с бензинов мотор и с електродвигател.Мощността на двигателя с вътрешно горене ще е 88 коня, а работният обем - 1.8 литра. Към него ще бъдат добавени още 54 конски сили, които ще идват от въпросния електрически агрегат. Хибридната версия на Geely Emgrand S7 ще е свръхикономична и с едно зареждане ще може да изминава 650 километра.

Продажбите на новия шведско-китайски SUV ща стартират още от началото на следващата година. По-интересна обаче е новината, касаеща цените на Geely Emgrand S7. В Поднебесната държава този кросоувър ще се продава за 75 000 юана - сума, равняваща се на малко повече от 20 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марто

    7 0 Отговор
    Ако и у нас започнат да се продават подобни коли за 20000 лв ще се купуват като топъл хляб. При това колата от статията е SUV, а я си представете колко ще струва шведско-китайския аналог на Fiesta, например. Не повече от 10000 лв. Чисто нова кола за под 10к, ето това ни трябва на нас българите, ама...

    Коментиран от #2

  • 2 Шорто

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марто":

    Съгласен съм с теб, че на нас ни трябват достъпни нови коли и всичко на теория звучи прекрасно, но......тук идва вездесъщия момент с качеството на изделието. Излишно е да се спори, че SUV ZA 20 000 ще бъде много зле от към трайност и издръжливост. А на бедния човек това му трябва, тъй като няма финансовата възможност на всеки 3-4 години да си сменя колата с друга нова.
  • 3 китайчето

    4 2 Отговор
    Аз имах надеждата, че китайчетата от Ловеч ще струват под 10 бона, а те се оказаха по скъпи от Дачия!!!!!!!
    Лакомията на другарите комунисти няма граница.
    Не се ли махнат олигарсите, нищо няма да върви в България за съжаление.
    Ако се съпоставят заплатите и най ниските данъци в света, които според специалистите са в България, една таква малка количка, като Волекс трябва да струва не повече от 6-7 хил лева!!!!!

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    2 1 Отговор
    Не искаш ли да ти зареждат и гориво без пари?
    Волекс бе достатъчно евтин, 15х.лв и то с такава цена на лизинг. Не може да се сравнява с Дачия понеже е 100кс климатик и всички актуални екстри, докато на Дачия плащаш за 4 гуми,седалки и волан, ако искаш всички както Волекс, цената отива към, 20х.лв.
    Просто маркетинга им не е добър, сега не предлагат и добри модели. Волекс Ц10 бе най-добрата им оферта, а те ги спряха, Х6 е добра, но пък на сходна цена има достатъчно други добри марки. Просто няма как да се продават с такъв маркетинг, основно липсващ, и без държавни поръчки.
  • 5 Читател

    1 0 Отговор
    Волекс Ц10 е пълен боклук от към ламарини - на 10 месеца кола, изби ръжда на задните калници отвътре! Никакво антикорозионно покритие няма! Дори старите опели не бяха толкова калпави на ламарини.
  • 6 гост

    0 5 Отговор

    До коментар #3 от "китайчето":

    Вместо да ревете "скъпи са" що не си размърдате мързелите г.зове и да почнете да изкарвате повече пари?

    Коментиран от #7

  • 7 китайчето

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ами дядо ми не е бил партизанин или ДС, как да изкарвам повече пари?
    Изкарвам повече от средното за страната и пак не мога да си позволя китайският боклук?!
    А стандарта ни е нисък, не заради нашите "мързелите г.зове", а заради ония г.зове, които затриха икономиката на страната и продължават да мачкат частната инициатива, другарите комунисти, сегашни капиталисти.
    Ако изкарвам повече пари трябва да съм или мутра, бандит или политик, ама тогава няма да си купя Волекс, нали се сещаш, а?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "китайчето":

    Абсолютно точно! Това е БГ към днешна дата....
  • 9 Корейчето

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "китайчето":

    Абсолютно правилно колега, за да имаш пари в булгаристан, трябва да си или мутра, или от потомствен комунистически род!
  • 10 gostotburgas

    0 0 Отговор
    Най-после някой да им го каже в очите на тези комунета,че ми писна на оная работа ,вече 26 години да ни въртя на бавен огън.Нямат измиране,ей !!!
  • 11 госта

    0 0 Отговор
    Добре ли разбрах - 1.3 и 1.5 литрови двигатели за сув ?!? Китайци )))
  • 12 Jimmy

    0 0 Отговор
    Аз лоша Дачия не съм видял, защото :
    1. Използват шаситата на пробвани с годините Renault
    2. Ползват пробвани двигатели на Рено, които изобщо не са лоши откъм динамика, харчене.
    3. Цените са им повече от добри като за качеството, което предлагат.


    П.П. Един дъстър 4х4 е около 30 бона, така че ще предпочета да прежаля по някакъв начин още 10к за нещо читаво и изпробвано ;)

    Коментиран от #13

  • 13 раптор

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Jimmy":

    Знаеш ли го правилото на 3те Ф? Не си купувай Форд, Фиат и Френска... За дачия правилото трябва да бъде ФФФД!