Last news in Fakti

22 Декември, 2015 08:27 12 751 4

Епичен дуел между 5 култови Ferrari-та

  • ferrari-
  • 288 gto-
  • f40-
  • f50-
  • enzo-
  • laferrari-
  • драг

Актьорът и телевизионен водещ Алехандро Саломон, който е собственик на студиото Helios Productions, изкара един срещу друг на едно трасе пет култови автомобила с марката Ferrari. Автомобилните са от различни епохи, започват с 288 GTO, преминават през F40, F50, Enzo и стигат до последната дума на техниката - супер хибрида LaFerrari. Целта на автора на тази мега автомобилна продукция е да покаже развитието на култовата италианска марка през годините, като накрая устройва и турнир по драг рейсинг между петте Ferrari-та. Автомобилите са предоставени от колекционер на име Дейвид Ли, а самите снимки са разделени в три видео клипа. В първата част Саломон кара на пистата 288 GTO, F40 и F50. Във втората част телевизионния водещ изпитва качествата на по-новите Enzo и LaFerrari, а в третата част идва най-интересното - драг надпревара помежду им. В първата гонка между 288 GTO и F40 победата е за по-новия модел.

В дуела между двете Ferrari-та, оборудвани с V-образни дванайсетцилиндрови двигатели - Enzo и F50, отново побеждава моделът, който се появява на бял свят по-късно, тоест Enzo. Следва своеобразен полуфинал между Enzo и F40, където битката без изненади е спечелена от Enzo. Заключителната надпревара е между LaFerrari и Enzo, като и тук не се наблюдават изненади. Високотехнологичният супер хибрид очаквано побеждава. За съжаление във видеата не се посочва времето, за което автомобилите преодоляват дистанцията, но ясно се вижда, че с напредване на технологиите, автомобилите стават значително по-бързи. Ferrari 288 GTO се произвежда от 1984 до 1987 година, като от модела са направени 272 екземпляра. F40 излиза на бял свят през 1987-а и се задържа на поточните линии до 1996 година. От него са направени значително повече бройки - 1 311 автомобила. F50 пък се произвежда през периода 1995 - 1997-а, а произведените бройки са 349. От 2002-а до 2004-а Ferrari прави 400 екземпляра от модела Enzo, а супер хибридът LaFerrari марката представя през 2013 година и пуска на пазара 499 автомобила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кирил

    1 0 Отговор
    Така е, новите са по-бързи и по-технологични, но по-старите имат някакъв чар и по-голяма притегателна сила, поне за мен де.
  • 2 незнайко

    0 1 Отговор
    Всичко в статията е вярно, но защо ли, всеки отдавна го знае това. Колите с атмосферен, карбураторен двигател и стандартна запалителна система са истината. След тях идват електромобилите.
  • 3 Тит

    0 0 Отговор
    Кириле,много си прав!
  • 4 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    КРАЛЯ НА ПЪТЯ Е ФЕРАРИТО