Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 11:04 7 844 4

На ход е малък суперкар от Mercedes-Benz

  • mercedes-benz-
  • sls-
  • porsche-
  • jaguar

 

Ръководителят на подразделението за нови разработки към AMG Кристоф Юнг официално потвърди намеренията на Mercedes-Benz и AMG за разработка на нов суперкар, позициониран под SLS AMG в модeлната гама на марката.
 
Когато компактният суперкар бъде готов и пуснат на пазара, той автоматично ще се превърне в конкурент на автомобили от рода на Porsche 911 и Jaguar C-X16. Всъщност именно това е целта на компанията - да създаде реален конкурент на легендарната 911-ка.
 
"Това е следващата стъпка в разширяване на гамата на AMG. В момента обмисляме най-добрите възможни варианти за подобен автомобил и като цяло концепцията вече е налице". Това заяви пред британското издание AutoExpress топ-мениджърът на AMG Кристоф Юнг.
 
Той добави още, че в момента Porsche 911 се ползва с огромен интерес от страна на купувачите и поради тази причина Mercedes-Benz ориентира усилията си в подобен род автомобили. Новият компактен суперкар се намира в начален стадий на разработка, но основните акценти са ясни.
 
"Baby SLS" ще е двуместен, с разположен отпред двигател и задно предаване. Очаква се под капака да бъде монтиран V-образен осемцилиндров двигател с работен обем 5.5 литра и мощност от порядъка на 500 к.с.
 
Агрегатът ще бъде снабден с два турбокомпресора, а въртящият момент ще се предава на задните колела през седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Очакваната максимална скорост е 300 км/ч.
 
Стандартното упражнение от 0 до 100 км/ч ще отнема на малкия суперкар под четири секунди. Освен това инженерите от AMG ще наблегнат на подобряване на управляемостта на колата, като целта им е всички динамични характеристики да са по-добри от тези на преките конкуренти.
 
Новият суперкар на AMG ще струва около 80 000 евро, но на този етап не се знае кога ще се появи на бял свят. По непотвърдена информация това ще стане през 2014-а, а две години по-късно ще бъде представена и кабрио версия на модела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kobester

    3 1 Отговор
    ако направят 3.2 литров няма да е лоша идея.
  • 2 мирослав борисов

    4 2 Отговор
    мъничко baby с 500к.с. :))))))))))))))))))))) интересно .
  • 3 skier

    1 3 Отговор
    Радвайте му се, ама Nissan GT-R ще го скъса и това.
  • 4 Kobester

    1 3 Отговор
    Дошо кротни се с тоя Нисан :D