Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 11:21 33 832 21

Уличиха Nokian Tyres в мошеничество

  • nokian-
  • nokian tyres-
  • автомобилни гуми-
  • kauppalehti
Уличиха Nokian Tyres в мошеничество - 1

Разследване на финландския вестник Kauppalehti предизвика скандал и рязко поевтиняване на акциите на Nokian Tyres заради подозрения в измама. Изданието възложило на експерти да закупят гуми на производителя от магазин и да сравнят резултатите от изпитанията им с качествата, които предоставени от компанията гуми са показали в различни тестове. Разследването е установило съществени разлики, които поставят под въпрос достойнствата на серийната продукция на финландската марка, съобщава Reuters.

От Nokian Tyres признават, че са предоставяли за тестове гуми с подобрени характеристики, предназначени специално за изпитания. От миналата година обаче това вече било забранено и финландците стриктно спазвали правилата, твърди изпълнителният директор на компанията Ари Лехторанта.

Въпреки уверенията на производителя още с първите публикации за възможно мошеничество акциите на Nokian Tyres спаднаха със 7.3%. Според анализатори поевтиняването на ценните книжа може да продължи и през тази седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАР

    4 2 Отговор
    мизерни гуми не бих си купил
  • 2 бум бам

    2 4 Отговор
    АЙДЕ Пак познатия сценарии Оплюване Акциите Падат и поредния Бранд и ИЗКУПЕН на Безценица от зад атлантически Мароканци искащи всички по известни Брандове да са тяхни

    Коментиран от #3

  • 3 опсмопсус

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "бум бам":

    Сценарий ли, защо си признават тогава, като ваг!

    Средна по цена и възможности гума!
    Goodyear, Michelin, или Bridgestone са верните гуми!

    Коментиран от #6, #10

  • 4 Ник

    2 2 Отговор
    А бе аз карам с "Нокиан"- рънфлатки , вече 4 години и съм много, много доволен. Изсипах доста пари за тях и по никакъв начин не съжалявам. Може би единственият недостатък е, че в повечето случаи липсва по- сериозен на борд за предпазване на джантите. Да не говорим, че последните няколко години са в топ-5 на АДАК
  • 5 джантино

    3 0 Отговор
    Много са си хубави съотношение цена-качество Нокианите !
    На едната кола имам зимен и летен комплект от тази марка и са си супер. Освен това не знам в какво толкова ги уличават има много организации и медии, които отиват купуват от магазина разни гуми и им правят тестове и нокиан обикновено се представя отлично.
    Предполагам, че това за което са ги набрали са за параметрите, които се вписват в онази прословута лепенка по гумите: шум, разход и пр. Убеден съм, че и при останалите происводители има отклонения. Това е като за разхода на гориво, всички лъжат и си изсмукват резултати от пръстите.
    Немските производите, като лъжат за дизелите и замърсяването и какво да спряха да ги купуват, някои да се е пребил заради това и т.н. Просто сега на прицел е Нокиан, утре ще е Пирели напр. после някой друг и така. Които иска да си купува, които иска не.
  • 6 мост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "опсмопсус":

    Марката не е от значение. От гума до гума има сериозна разлика, даже и от една марка да са. Цената определя качеството.
  • 7 Mitkui

    2 0 Отговор
    Пичове , Nokian си е супер , 7 години карах с едни зимни и в сервиза им се чудеха на издържливостта . Обшо за този период съм минал около 50000 км. с тях . :)
  • 8 Mitkui

    3 0 Отговор
    Ааа , забравих да кажа , че са RUN FLAT . Търкалял съм ги с BMW , после и заводските Continental / летни / ги смених с NOKIAN / летни / . Абе цена - качество са супер .
  • 9 ФАН

    2 0 Отговор
    Затова Мишлен никога не предоставя на никого гуми за тест...
  • 10 бум бам

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "опсмопсус":

    Защото всичко е една голяма КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ИЗМАМА .Днес ми отказа газовия радпръсквач Ланди на 24000 км Майстора вика Италианците изнесоха производството в Индонезия и вместо 200000 минаваш 10 пъти по малко .Маратонки Саломон оребрени под стелките като галоши от 4 лева и ти набиват петите до кръв и т.н. И т.н ....... Ама трябва на главатата ти да падне парче бетон като на онова момче на магистралата за да се намести ИЗКРИВЕНОТО СЪЗНАНИЕ
  • 11 Ивайло

    2 3 Отговор
    Да живее славната капиталистическа конкуренция - само че, остана само конкуренцията кой повече ще измами и ударно ще напечели милиони на гърба на потребителите! Затова и "Фолксваген" за 2015 е продал повече наденички, от колкото коли...

    Коментиран от #13

  • 12 Десислав Попов

    6 2 Отговор
    Ааа те пък само Нокиан...Ами това,че вечно в тестовете винаги на първо място са Континентал,ааа?

    Коментиран от #14

  • 13 FR V

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ивайло":

    Или паси хайванчетата, или седи мирен и не се обаждай като не те питат!
    Като не ти харесва капиталистическа конкуренция, пазарувай изделия на плановата руска икономика.Що не си купуваш руски боклуци и да им се кефиш, а пък ние като по-прости ще се въздържим!

    Коментиран от #15

  • 14 Папур Шпеков

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислав Попов":

    Сигурно има причина да са все на първо място, не мислиш ли?
  • 15 честно

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "FR V":

    Едно е сигурно по -глупави коментари НЯМА от тези наFRV Даже бих съдействал ИЗСТРЕЛВАНЕ в КОСМОСА на същия за да знаят следващите поколения какви не трябва да бъдат.
  • 16 FUN

    1 0 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=TS3zx8NMlr8

  • 17 уип

    2 0 Отговор
    Повече от 20г. с Нокиан...и зиме и лете,,,,най-доброто
  • 18 АЗ

    2 0 Отговор
    Абе навремето преди 20 г карах бащината си жигула със зимни задни гуми Нокиан втора употреба с шипове,повечето изпадали. Нямаше закъсване е снеговете!
  • 19 Като гост

    3 1 Отговор
    Най-хубавите гуми са Michelin CrossClimate!!!

    Коментиран от #20

  • 20 дабе

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Като гост":

    Най-хубавите гуми са Nokian всички модели!!!!!!!!
  • 21 Георги

    1 1 Отговор
    Michelin CrossClimate!!!