Last news in Fakti

27 Март, 2016 07:15 6 908 12

Британците от TVR с нова фабрика

  • tvr-
  • фабрика-
  • уелс

Един от производителите на острова създаден през далечната 47-ма година ще открие нови производствени мощности в южен Уелс. Тази новина е последствие на разгласяването за нов модел на компанията, което се случи преди няколко месеца. Информацията до сега за модела е, че ще бъде произведен с участието на Гордън Мъри - създателя на Mclaren F1, който разработва шаси от въглеродни нишки наречено iStream. То според Мъри ще покаже на света, че въглеродните шасита могат да са на достъпна цена. Задвижващият агрегат е възложен на световноизвестните специалисти от Cosworth и за него само знаем, че ще бъде V-образен осемцилиндров. Според компанията вече над 350 човека са дали своите депозити за бъдещия модел. Последните модели на компанията от началото на 90-те до сега можем спокойно да обявим за едни от най-красивите и отличителни спортни автомобили.

Освен фабриката за спортни автомобили в близост до нея заедно с правителството на кралството ще бъде построена и писта с дължина от 5.63 километра наречена Circuit of Wales, която ще се използва и за тестове и разработки на бъдещите модели на TVR. Пистата ще бъде построена по всички изисквания на FIA. За нас една нормална писта си оставя блян и властите не предприемат абсолютно нищо в тази посока. В повечето страни в Европа и света тези трасета се изграждат в комбинация от държавно и частно участие и примерите са много.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симфони

    0 2 Отговор
    На интерестно место са поставили ауспуха!
    Колата има доста добър вид.
  • 2 Шаран БГ

    0 2 Отговор
    Ще дам депозит , ако двигателят е 16 /шестнадесет/ ц;илиндров. Тъкмо си вземах булка от Кувейт !Осем бутала, да скачат нагоре - надолу ,ми се виждат много малко !!!
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Хаха тоя модел на снимката е от преди 10-11 години :)
  • 4 555

    0 0 Отговор
    С този ауспух от лявата страна както и колите в Англия се движат в лявата страна тъкмо ще опушва движещите се по тротоарите.....иначе за в България става, аможе би са с ляв и десен ауспух.

    Коментиран от #7

  • 5 Борчо

    0 0 Отговор
    Виждал съм на живо TVR - много красива машина. Търговецът я продаваше за 40 хил паунда, на около 100 хил мили. Страхотен изумрудено зелен цвят, хамелеонов.
    http://www.s2ki.com/s2000/gallery/page__module__images__section__img_ctrl__img__629615__file__med
    Много добре пипнат автомобил, дълбоки кожени седалки, абсолютна екзотика. Ако някой го внесе в България ще събере погледите на де що има златотърсачка :) :) :)

    Коментиран от #6

  • 6 Симфони

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Борчо":

    Снимката е от сайта на S2000!Тази основа ли са ползвали?

    Коментиран от #9

  • 7 jambazina

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "555":

    И от двете страни има ауспуф. Като почне да гори масло и да го меша с антифриза тогава ще стане интересно за пешеходците.

    Коментиран от #8

  • 8 Симфони

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "jambazina":

    Бъркаш марката, това с мешането е запазен патент на кривите глави на фолЦваген тди и на Бмв през '80 и '90!
  • 9 Борчо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Симфони":

    Не, снимката е илюстративна. Моделът е TVR Tagaris, търговецът е от малко градче близо до Ипсуич. Продава употребявани коли наточени Минита, Ягуар-и, и там видях тази красавица. Точно същия зелен цвят, но с хамелеонов ефект. Заприказвахме се, човекът беше така добър да ми отключи колата. Пак казвам, уникална машина.
  • 10 Борчо

    0 0 Отговор
    Ето една реална картинка
    http://s7.postimg.org/6hdpi3dsr/WP_20140629_005.jpg
  • 11

    0 0 Отговор
    Готини коли правят
  • 12 Борчо

    0 0 Отговор
    И са истински коли - 350 кс, ръчни скорости, само задно задвижване, без електроники - няма ABS на спирачки, няма тракшън, няма ESP и пр. щуротии. Чист спортист, не за всеки (по думите на търговеца).