Last news in Fakti

4 Май, 2016 07:15 26 351 4

Първата жертва от Gumball 3000 e Gumpert Apollo

  • gumball 3000-
  • катастрофа-
  • gumpert apollo

Най-известното рали със супер автомобили в света - Gumball 3000 тази година отново се провежда на територията на Европа, като началната точка бе в Дъблин и ралито ще завърши в столицата на Румъния - Букурещ. Автомобилите тръгнаха на европейското пътешествие в неделното утро по мокрите британски пътища. 

Те станаха причината и първият автомобил да напусне надпреварата. Комбинацията от мокра настилка и Gumpert Apollo - автомобил с V8 би турбо двигател и мощност от близо 750 конски сили не е за всеки и най-малкото невнимание дори и с ниска скорост може да коства много, както ще видим във видеото заснето от фен на ралито. Не е тайна, че и тези автомобили подтикват към неразумни неща и преди няколко години на наша почва едно Ferrari бе потрошено с фатален изход, но тук пораженията според нас са само козметични.

Притежателите на тези скъпи и ексклузивни автомобили имат, освен всичко друго и благородна кауза - през 2013-та Gumball 3000 създаде фондация за деца в неравностойно положение и тази година още преди началото на ралито бяха събрани официално 270 000 долара, като очакваме даренията до края на събитието да се повишат значително. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йордан

    1 0 Отговор
    Като я видях от вътре.. все едно гледам някоя от кирайските реплики къде може да си сглобиш :D
  • 2 qwerty

    1 0 Отговор
    същото видях днес в софия под моста на димитър несторов - един хюндай купе се беше превъртял на 180 градуса и си лежеше в канавката
  • 3 zritel

    0 0 Отговор
    na toq mu bqha otkradnali kolata
  • 4 Ганчо

    0 0 Отговор
    Брей голяма кола - един легнал полицай не може да мине!