Last news in Fakti

18 Ноември, 2006 13:47 614 0

Ще дадем ли нещо на света!?

  • i2b concept wildcat-
  • raven r1

Класически спортен автомобил с елегантен и същевременно силно агресивен дизайн, солидна порция адреналин в кръвта и престиж от управлението на подобен звяр на четири колела. В дадения случай това не са част от достойнствата на мастит екземпляр, роден под знака на някой от престижните производители от Италия, Германия, Великобритания или САЩ, а на четириколесно, създадено от трима български дизайнери.

Имената на амбициозните ни сънародници са Иван Иванов, Бранимир Добрев и Иван Стойнешки. “Горещата” разработка носи гордото название I2B Concept WildCat и представлява спортен автомобил от среден клас, който трябва да съчетае достатъчен комфорт, покачваща нивото на адреналина в кръвта динамика, подобаваща скорост и умерена цена за такъв тип “превозно средство”, като според създателите й сумата от 150 000 евро напълно се вписва в този стандарт.“Дивата котка” ще бъде екипирана и с подходящ двигател, който да подсигури приятните мигове на пътя. Засега е известно, че спортистът ще разполага с изработено от олекотени сплави V-образно осемцилиндрово сърце, оборудвано с турбокомпресор и гарантиращо постигането на максимална мощност от 460 к.с. Към момента, за съжаление на широката публика, създателите на I2B Concept WildCat отказват да разкрият по-подробна информация относно точните параметри на агрегата. Известно е обаче, че с подобна екипировка тежащият 1 200 кг “български спринтьор” преодолява с лекота стандартното изпитание - ускорение от 0 до 100 км/ч за зашеметяващите 4.7 секунди.На любезно предоставените снимки все още позира миниатюрен модел, но дизайнерите планират още в началото на следващата година или най-късно през март да ни зарадват с прототип в оригинален размер, който освен всичко друго ще бъде призван да издържи тестовете за ергономичност и аеродинамика. Първите т. нар. “изложбени прототипи” пък се очакват да бъдат изработени едва през 2008 година.

Тримата българи признават, че към настоящия момент все още са налице редица въпросителни около потенциалната възможност за ограничено серийно производство на автомобила, но като основен проблем се определя нуждата от финансиране на проекта. Иначе желание и възможности за производството на първото българско четириколесно определено съществуват.

Едновременно с разработката на “риса” българите разработват паралено и втори проект за създаването на спортен автомобил, обозначен с названието Raven R1. Единствената информация, известна за него към момента е тази, че той отчита най-високите стандарти при скоростните возила и претендира да бъде достоен съперник на най-известните имена в бранша.

Иванов, Добрев и Стойнешки заявяват, че при Raven R1 се залага на класическите пропорции, много мощ и наистина впечатляващи скоростни изживявания на пътя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА