Last news in Fakti

18 Август, 2016 11:14 4 243 2

Amarok става всъдеход

  • volkswagen-
  • amarok-
  • teramont-
  • touareg
Amarok става всъдеход - 1

С преминаването на Nissan Pathfinder към самоносеща каросерия клубът на класическите всъдеходи с рамна конструкция, твърд заден мост и понижаващи предавки загуби един от най-ярките си членове. Скоро обаче предстои появата на нов корав офроудър на базата на пикап, съобщава в интервю за австралийското сп. Motoring шефът на поделението за лекотоварни автомобили на Volkswagen Group Australia Карлос Сантос.

Според мениджъра по проекта за SUV-версия на Amarok вече се работи усилено, но новият всъдеход надали ще се появи на пазара преди седемместния Teramont и следващия Touareg. Моделът ще се оборудва с 3.0-литровия дизелов V6 на Volkswagen с мощност 163, 204 или 224 к.с.

Изцяло пътническият Amarok най-вероятно ще се произвежда в Аржентина и освен в Австралия ще се продава в Турция, Южна Африка и други пазари, където има устойчиво търсене на автомобили с подобна конструкция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    1 0 Отговор
    Шматарок - с части от Сеат и Шкода, ама иначе Ауди бил...

    Коментиран от #2

  • 2 Десислав Попов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Остава да го направят и на MQB-то...