6 833 2

Ferrari ще създаде още едно LaFerrari с благотворителна цел

Ангел Харизанов

Както знаем, съвсем скоро мощно земетресение с магнитут от 6.2 по Рихтер, разтърси централната част на "ботуша" и жертвите бяха стотици. Точно по този случай, автомобилната компания Ferrari смята да увеличи с един, 499-те произведени броя от единия участник в "светата хипер троица" - LaFerrari, като всички постъпления от продажбата ще отидат за благотворителна цел в помощ на засегнатите от природното бедствие. 

Новината бе оповестена вчера от изпълнителния директор на компанията Серджо Марчионе. Не е ясно дали автомобилът ще бъде "отличен от стадото", но въпреки това, очакваме той да събере солидна сума и по този начин, да помогне на колкото се може повече пострадали, а те хич не са малко.

Това ще бъде първият модел след F50 и Enzo, който увеличава своето производство в последствие, но тази за благородна кауза е най-малкото, което може да направи историческата компания.
 

Технически характеристики за LaFerrari -ВИЖКоментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бургас
  Отговор
  1 18:28  02.09.16
  Те всичките ферарита са с благотворителна цел!?!
 • Нико
  Отговор
  2 16:24  04.09.16
  Не се научихте да четете и пишете! Цял свят знае, че се казва Седжо МарКионе! Ама продължа да казва ЛамборДЖини, в,есто ЛамборГини, Чико вместо Кико!

Напиши коментар:


Публикувай