3 059 2

Apple купува McLaren?

Георги Касабов

Американският технологичен гигант Apple планира да закупи британския производител на автомобили McLaren, твърди The Financial Times. Авторитетното издание се позовава на свои източници с уговорката, че може би не става дума за цялостно придобиване, а само за сериозна инвестиция в английската компания.

Сензационният слух се появява в момент, когато Apple уволни почти целия екип, натоварен с разработката на първия "ябълков" автомобил заради липса на напредък по проекта с кодово име Titan. Първият "iPhone на колела" трябваше да бъде готов за пазара през 2020 г. и да се произвежда от Magna, за което бяха наети някои от най-видните специалисти в областта на електромобилостроенето и изкуствения интелект.

Според Financial Times евентуална сделка по придобиването на McLaren би била крайно необичаен ход за Apple, но и безспорно доказателство, че компанията има твърди планове за производството на собствен автомобил. Стойността на британския производител се оценява на $1.3-1.9 млрд.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 16:01  22.09.16
  След Макларън , GM и т.н. , да се готвят "премиумите" , ама за тях само китайци май напират
 • Незнам
  Отговор
  2 15:16  29.09.16
  Макларън отрекоха слуховете, че Apple имат интерес да купят компанията и водят преговори за евентуална инвестиция. Според Financial Times технологичният гигант се е обърнал към McLaren Technology Group с желание за "стратегическа инвестиция" и "пълно изкупуване". McLaren Technology Group е съставена от три отделни звена - Ф1 отборът, автомобилният производител на спортни коли McLaren Automative и McLaren Applied Technologies. Говорител на тима обясни: "Можем да потвърдим, че Макларън не води преговори с Apple за потенциална инвестиция. Както знаете, за нашата марка е естествено да води различни конфиденциални разговори с различни страни, но наблягаме на "конфиденциални". Според слуховете Apple са потърсили производителя по повод самоуправляващия се електромобил, защото се интересуват не толкова от производството на самата кола, а от технологията зад нея. Това означава, че разговорите най-вероятно са били с McLaren Applied Technologies звеното, ако изобщо не имало такива.

Напиши коментар:


Публикувай