3 626 1

Прототипите на Chevrolet Corvette ZR1 

Ангел Харизанов

Няколко са важните съкращения за феновете на американските автомобили по света. Едно от тях - ACR, вече е в историята, но друго продължава и съвсем скоро ще го видим в целия му блясък - ZR1. Това ще бъде означението на най-потентния Corvette и ще се позиционира над Z06, като настройките ще са много по-сурови, аеродинамиката по-внушителна, а се очаква и леко повишение на вече завидната мощност.

Версията Z06 разполага с 650 конски сили и цели 881 нютонметра, които идват от компресорния V8 с вътрешно означение LT4, но няма да бъде учудващо ако в машината се пъхне и по-новия LT5, който ще се помещава във очаквания Corvette със централноразположен двигател. Моделът ще влезе и в отговор на очаквания Mustang GT500 в битката за трона, така че може мощността да се доближи и дори да подмине 700-те коня. 
 
Прототипите, които ще видите във видеото са два - купе и кабриолет, като и двата имат внушителни антикрила на багажниците. За ескорт на тежко покритите машини се използва точно този Z06, който споменахме в по-горните редове. Това е един от най-достъпните супер автомобили и очакваме много засрамвания на засукани и скъпи машини от него. 
 Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гостенче
    Отговор
    1 08:12  19.10.16
    Нещо много кратери по тия техните пътища. Иначе машината е люта. Евала че правят такива чудовища на добра цена.

Напиши коментар:


Публикувай