Last news in Fakti

14 Ноември, 2016 05:30 19 318 23

Задават се 9 нови модела Alfa Romeo

  • alfa romeo-
  • нови модели
Задават се 9 нови модела Alfa Romeo - 1
Комбито на Giulia ще има за цел да увеличи продажбите на марката в Европа

Компанията Alfa Romeo планира до 2021 година да извади на пазара девет нови модела. Това съобщи лично ръководителят на италианската марка Рид Бигленд.

Първото ново попълнение най-вероятно ще се появи още този месец. На 17 ноември се очаква марката да покаже на изложението в Лос Анжелис кросоувъра Stelvio. Този автомобил ще се конкурира с BMW X3 и Audi Q5. Stelvio ще ползва моторната гама на седана Giulia.

Не е изключено на по-късен етап да се появи и наточена модификация на Stelvio, оборудвана с 2.9-литровия турбомотор с мощност 510 коня от Giulia Quadrifoglio Verde. Евентуалният спортист с повишена проходимост ще се бори за клиенти с топ версиите на Jaguar F-Pace и Porsche Macan.Задават се 9 нови модела Alfa Romeo
Наточената модификация на Stelvio ще е с мотор от Giulia Quadrifoglio Verde

През 2017 година италианците ще пуснат и комби версия на Giulia, която също ще заимства основните възли и агрегати от седана. Петвратото комби ще има за цел да увеличи продажбите на марката в Европа, където, както е известно този тип автомобили се ползва с голяма популярност.

През 2018 година компанията ще продължи да развива гамата от кросоувъри, като ще пусне и по-голям кросоувър. Флагманският всъдеход ще се прави на базата на Maserati Levante, като целта му ще е да се изправи директно срещу законодателите Audi Q7 и BMW X5.Задават се 9 нови модела Alfa Romeo
Нвоият флагмански всъдеход ще се прави на базата на Maserati Levante

През същата година италианците се надяват да са готови с купеобразна версия на Stelvio. Иновацията ще е в един сегмент с BMW X4, като идеята е да се превърне в негов основен конкурент. И накрая, не е изключено да се появи и субкомпактен кросоувър, който да се противопостави на BMW X1 и същевременно да замени хечбека Giulietta.

През 2020 година Alfa Romeo ще смени роудстърът 4C с принципно нов модел, специално за който ще бъде възродено името Brera. Новото спортно купе ще бъде построено на модифицираното задноприводно шаси от Giulia, а моторната гама ще включва мощни четири и шестцилиндрови мотори. За останалите модели все още липсва предварителна информация.Задават се 9 нови модела Alfa Romeo
През 2020 година Alfa Romeo ще смени роудстърът 4C с Brera

Подробни технически характеристики за актуалните модели на Alfa Romeo - ВИЖ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 релито е такова

    0 4 Отговор
    Красота......жалко че качеството им куца...
  • 2 Макароне

    2 0 Отговор
    Сигурно никога не си притежавал такава кола, щом твърдиш това.

    Коментиран от #4

  • 3 Бате Цецо

    3 0 Отговор
    Giulia комби в комбинация с 4х4 би било интересен автомобил.
  • 4 корса

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Макароне":

    Фиат- живот извън сервиза!
    Тема във форума на фиат и алфа!
  • 5 Капитана

    0 3 Отговор
    Италиянците са слаби в колите си.Доста коли от различни марки през годините съм сменил и всичките са били почти с нови или с много малък пробег,тъй като съм си ги закупувал от чужбина от представителствата на съответните марки.Карах близо 3 години Алфа Ромео Брера,3.2jts бензинов мотор ръчка 4х4,колата я ползвах като втори автомобил и е каран само пролетта и лятото.Не останах доволен от автомобила.Въпреки големия мотор,бавно ускорява,няма я тази типична пъргавина за спортен автомобил,доста сериозно недозавиване има колата,създава проблеми със електроника и други дребни на пръв поглед но дразнещи проблемчета.Колата когато я закупих беше почти нова на реални 74658 км. модел 2008 г.Купувах я през 2012г.На визия е хубава и хваща окото,постоянно имаше хора които се обръщаха и се заглеждаха по нея.Продадох я малко трудно,защото няма и много търсене от въпросния модел на вторичния пазар.Винаги съм обичал спортните автомобили,сега съм със Ауди-ТТ-2.0TFSI ръчка,куатро модел 2010г.,просто няма база за сравнение мужду двата автомобила и в бързината,ускорението и динамиката.Не са лоши италиансикте коли но винаги има едно голяма"НО"!!!

    Коментиран от #6, #23

  • 6 иво

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Капитана":

    Капитане, за Брерата си прав, че е така. Той двигателя и 3.2 не е на Алфа, а е на GM. Брерата е тежка за размерите си кола (дизела на брат ми е 1650кг.) Къде ще ми сравняваш ТТ, което е 1000 кг с тежката брера. Тя си е круизър за дълги разтояния и с много яка визия. Това е :)

    Коментиран от #14

  • 7 Alfisti Quadrifoglio

    5 0 Отговор
    Hal haber si nqmate ot Italianski koli, Alfa ne e kola,Alfa e Mechta:)
  • 8 Тит

    1 0 Отговор
    Аз пък имах Алфа 156-2.5,190к.с.Тая колица вървеше прекрасно,много директно управление,6скорости.Обаче харчеше доволно-16-17л градско!
  • 9 Капитана

    0 1 Отговор
    Алфа може да е мечта,но може да ти излезе доста солено.Ремонтите,частите и подръжката по Алфите не са на малки пари,и другото е че и няма читави сервизи които да отстраняват проблемите по тях.Алфата въобще не държи цена на вторичния пазар и обезценяването и е доста голямо,също така доста трудно се продава дори да е доста запазена и безпроблемна.Примерно съпоставете една добра запазена Алфа-159 модел 2008-2009 г. дизел 2.4 най масовия и търсен двигател на пазара със примерно едно Ауди А6/4ф от тези години,дизел 3.0 тди,или Мерцедес Е класа,или БМВ пак от тези години като за запазена Алфа от тези години ще и искат 15-16000 лв. и от другите марки на тези години то алфата си остава паметник на който никой няма да и обърне внимание за покупка,докато при изброените немски марки не е така винаги има интерес на продажба и т.н.Така,че Алфа не може да се наложи над хегемонията на немските возила,нито впечатлява кой знае с какъв комфорт,возия или вървеж.Хубаво е че за всички марки си има фенове.
  • 10 Julio Guzman

    1 1 Отговор
    Колега,Иво.1260кг е ТТ с 2.0tfsi. Няма как 4х4 с доста екстри,шумоизолация да е 1000кг. Плюс това производителите обявяват сухо тегло без антифриз масла и т.н.Отива на тон и 400 близо
  • 11

    2 0 Отговор
    Гледай красота и страст в изобилие, секс на колела......
  • 12 Капитана

    0 2 Отговор
    Въобще не може да се сравнява Аудит-ТТ модел 2010 г. което посочих със която и да е Брера.Притежател съм бил на Брера и сега съм питежател и на Аудито на което като му барна един добър "Чип" напролет направо ще стане самолет,така че никакви Брери не могат да се сравняват нито по возия нито по вървеж с Ауди.И аз си мислех че италианските коле са нещо по така,но останах разочарован,хубаво е да ги гледаш на снимки.Ако колата ми доставяше голямо удоволствие нямаше и да я продам въпреки,че въобще не съм я взимал евтино от представителдството на Алфа във Германия.
  • 13 Кракра

    1 0 Отговор
    Гледам, пак големи разбирачи на италианските коли се извъдиха. 6 години карах Fiat Marea комби. Прекрасен автомобил. Дадох го на баджанака и той вече 3 години си го кара и е много доволен. Аз си взех Lancia Phedra. И тя е супер кола. Пълни с екстри, вървят добре, ремонтите са на поносими цени, самите коли не са скъпи.
  • 14

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "иво":

    Брера е най-нетипичната и глупава Алфа май, въпреки че изглежда сравнително добре.
  • 15 Гост

    0 0 Отговор
    Алфа бодро крачи към това да ползва един дизайн в различни по големина черупки.... Копие на немските конкуренти ВАГ,БМВ и Мерцедес
    Истината е,че като дизайн никой не може да се сравнява с италианските коли! Просто ако има един плюс пред останалите,това е дизайн! Брера може да е на 10 години,да е пълен боклук от към механика и електроника,НО ще се набива на очи два пъти повече от Голф или 3-ка последни модели.... Недостатък са липсата на майстори и сервизи за обслужване!
  • 16 mediator37

    1 0 Отговор
    Красота, галеща окото!

    Коментиран от #22

  • 17 аман от разбирачи

    2 0 Отговор
    Гледам тука някакъв "Капитан" се хвали , че имал ТТ.Човеко , прегледай се при психиатър , че не е добре да хвалиш тая преоценена сапунерка с такъв екстаз.Що се отнася до Брерата , това , че си я купил с тоя мотор , който си е чист холденски /австралийски/боклук на ГМ показва само , че нищо , нито си знаел , нито си разбрал за тоя кола и марка и са те изпързаляли като гъсок на лед.
    Сравнението на 159-ка , А6 , Е-клас показва само , че си пълен дилетант.159-та е от по-долен клас-А4 и С клас , но ти от къде да знаеш!
    Добре , че е пълно в България с такива "специалисти" , като тебе , че да си откараме на скапани италианки докато се набълбуквате с немските тояги .Карай го Алди-то сглобено от бай Мустафа дюнерджията и му се радвай до безкрай , това е твоята кола, паснали сте си , като шамар на циганин!!!

    Коментиран от #21

  • 18 Hmm

    1 0 Отговор
    Ммм Пак има някви си разбирачи 😂. Само гледам и се смееа на разбирачите дето плюят на Алфа та 😂
  • 19 георги

    1 0 Отговор
    наистина са много красиви,когато станат 15 годишни ще си купя тая от последната снимка:)
  • 20 БМВ

    0 0 Отговор
    Не съм съгласен,че алфите не дърпат.Съпоставено с други коли които съм имал,мисля че Алфа е най-пъргавата ,ако съпоставяме едни и същи коне и килограми(говоря за бензиновите,от алфа дизел нямам наблюдения).Ако попаднеш на читава кола,няма да имаш проблеми.Лошото е,че такива са рядкост,а ако е минала през ръцете на бг "майстори",може да намразиш марката направо.Истина е,че се продават трудно,и на вторичният пазар се обезценяват много,поне аз моята я продадох с доста голяма загуба.Но най-опасно е бг "майсторлъка" защото в семейството ми,равносметката е 3 автомобила от марката,една здрава и две за части дадени(след сменявани двигатели и редица проблеми).Въпреки това,не мога да кажа,че са калпави(въпрос на шанс),а който ги храни просто няма вкус.
  • 21

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "аман от разбирачи":

    "сглобен от бай Мустафа дюнерджията"
  • 22 Драйвър

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "mediator37":

    Същевременно пълен боклук съсипващ личния бюджет!
  • 23 АЛФА Q4

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Капитана":

    Капитан само си си мислел че караш италианка.Тоя тъп мотор е GM