4 688 3

Ferrari и Aston Martin с глоби за емисии

Ангел Харизанов

Двата европейски производителя на спортни автомобили - Ferrari и Aston Martin са получили глоба от Европейската агенция за околна среда. Тя е наложена върху надвишените зададени данни за въглероден двуокис за моделите, които са напуснали завода през календарната 2015-та година.

Глобата достига до близо 450 хил. евро, като по-голямата част от 410 хил. евро е за италианския производител, а само 36 хил. евро са за английския. И двете компании влизат в групата на малките производители, която има малко повече свобода, защото общия брой на продадени автомобили не превишава 10 хиляди на година. Въпреки това, те са надвишили зададените от тях нива на въглероден диоксид.

На автопроизводителите е позволено да се събират и по този начин да обменят квоти на емисии, но Aston Martin изглежда не се е присъединил към такъв. Определено е по-странна глобата за Ferrari, защото те са част от конгломерата FiatChryslerAutomitive - FCA.

Ако се чудите, защо някои световни производители създават леко безумни автомобили, като например BMW 2-series Active Tourer с предно предаване или пък Audi A2, то тази ситуация напълно отговаря на въпроса.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Десислав Попов
  Отговор
  1 08:01  20.12.16
  И защо BMW 2-series Active Tourer и Ауди А2 да са "леко безумни автомобили"???Какво не им е наред?!?Просто БМВ и Ауди искат да навлязат в нови територии и нови пазарни нищи.Какво толкова??? Е,ще бъде малко странно БМВ да пуснат баничарка,но знаеш ли и това може да се случи.
 • Borislav Popov
  Отговор
  2 12:49  20.12.16
  За какви твърди частици става въпрос . Не съм чувал за дизел при Ферари!
 • СтоянВ
  Отговор
  3 23:08  20.12.16
  Твърдите частици се получават, когато има директно впръскване на горивото и принудително пълнене. Затова новите Мерцедеси всички са с филтри, без значение бензин/дизел със/без турбо. Дали ми харесва - не.

Напиши коментар:


Публикувай