Last news in Fakti

25 Януари, 2017 16:10 10 574 9

Тежък провал на Mustang в краш тестовете

  • ford-
  • mustang-
  • краш тест-
  • euroncap
Тежък провал на Mustang в краш тестовете - 1

Първият Mustang, който Ford продава официално в Европа, се провали с гръм и трясък в изпитанията на EuroNCAP за безопасност. Американската легенда получава две от пет възможни звезди.

Ниската оценка на петлитровия Mustang с осемцилиндров двигател се дължи на слабата защита за деца - 15.8 бала или 32% от възможния максимум. Експертите на EuroNCAP са установили, че пътници на възраст около 10 години могат да получат сериозни травми на главата при страничен удар.

Тежък провал на Mustang в краш тестовете

Mustang трупа наказателни точки и заради обстоятелството, че детско кресло от стандарта i-Size не може да се монтира на нито една от седалките. Установена е и опасност от наранявания в областта на гърдите при 6-годишни деца при челен сблъсък.

Тежък провал на Mustang в краш тестовете

Според EuroNCAP моделът заслужава само двете звезди и защото в оборудването влиза система за предупреждение при непоставени колани, но не и други елементи на активната и пасивната безопасност, които биха позволили по-висока оценка.

Иначе Mustang печели висок бал за защита на възрастни пътници - 72%. Най-висок риск от наранявания на пътниците на задната седалка носи челен удар със стопроцентово покритие. Американският мускуляга получава 27 точки или 64% за безопасност на пешеходци заради острия ръб на предния капак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трифонов

    21 6 Отговор
    Глупости са това! Колата се справи блестящо при всички удари. Вземете видеото на който и да било друг автомобил с пет звезди на този тест и сравнете, за да видите, че деформациите са абсолютно идентични при всички удари. Пътническата клетка не мръдна, което ясно се вижда от факта, че таблото не мръдна и на сантиметър. Особено ясно това се вижда от кадрите на ударите отпред. Даже фугите на вратите не се разместиха сериозно, което е напълно допустимо. Имам даже чувството, че при тези удари колата се справи по-добре от редица други, които имат по пет звезди. Много добра е и защитата на пешеходците. И това се вижда ясно. Не бива никой да има никакво съмнение, че производителите на модели, които отдавна се правят за европейския пазар, просто знаят как да направят колите така, че да постигнат висок резултат на теста. Т.е. високият резултат на теста на EuroNCAP не е правопропорционален на фактическата безопасност и сигурност на тествания автомобил.

    Коментиран от #9

  • 2 Кольо Камиона

    17 6 Отговор
    Две звезди от пет е много ниска оценка. На видеоматериала изглежда значително по добре
  • 3 автолог

    26 5 Отговор
    А кой вози деца с тези коли !? Аз мислех, че ги карат хора преди да им се родят деца и други такива на които децата вече имат деца.
  • 4 кроко

    14 7 Отговор
    Голяма работа, да не би да е кола от клас за семейни с деца! Нема си возите 10 годишните пишлемета в колата и това е.
  • 5 Гост 7

    9 3 Отговор
    А мене ми мирише на друго свързано с политика и новите лидери.Те първа ще се омеша всичко и във всяка сфера.
  • 6 гост

    12 0 Отговор
    Абе не че съм привързан към американското автомобилостроене ама... кви деца в тая бегачка бе!!!... нямало място за столче!!!, те още малко ще ги глобят, че биберон и проходилка като екстра не предлагат!
  • 7 fuckEuroNCAP

    13 1 Отговор
    Не съм предполагал, че тия могат да паднат толкова и така да се самоубият. Много добре се държи колата, никакви усуквания на клетката, нито стъкло се спука, нищо! Май доста ги боли след като кончето на Форда стана най-продавана спортна кола в Германия. И наистина, кой си купува Мустанг за да си вози 6 годишното дете на задната седалка, където достъпа е изкл. труден и просто наличието й е символично. Няма кола в света на която да не може при определени условия да се намерят слаби страни, но заради тия жалки аргументи да свалиш звездите до 2....... , смешници!
  • 8 Тойота

    0 9 Отговор
    Хората са дали оценка ,вие умувате.Искате да кажете ,че мустанг е безопасна кола ли ? ХА - ХА.И да защо не ,автомобил е все пак защо да не си возя децата.Просто американските коли са правени от индианци и негри,който са ниско интелигентни.
  • 9 Точно Трифонов

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Трифонов":

    Точно! Safety cage-a е бетон!
    Всичко това е да се удари по имиджа на модела (с разни пикнярщини като столчета и асистанс системи). Това е колата, дето развали много сметки в последно време, особено на родна земя! Щото е най-доброто, най-продаваното и най-изгодното V8 купе в момента. A Shelby GT 350R няма аналог.

    https://www.youtube.com/watch?v=FRSjJejG43Q