Last news in Fakti

16 Април, 2017 20:30 8 551 20

Toyota се оказа по-издръжлива от Porsche

  • toyota-
  • porsche-
  • wec

Отборът на Toyota спечели първото състезание за сезона в световния ендуранс шампионат (за издръжливост на автомобили). Японската марка победи в първия кръг от календара за 2017-а - "Шестте часа на Силвърстоун", като пилотите, които постигнаха успеха бяха Себастиян Буеми, Казуки Накаджима и Антъни Дейвидсън.Тимът доминираше още в квалификацията и не допусна изненади и в самата надпревара. На второ и трето място в генералното класиране са тимовете на Porsche. Целият календар на световния шампионат за издържливост тази година включва девет кръга, сред които е и перлата "24-те часа на Льо Ман".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хикса

    16 20 Отговор
    Ми японските коли са най-надегдни и най-здрави, то е ясно и го доказват в състезанията за издръжливост

    Коментиран от #6, #7

  • 2 Fake

    12 24 Отговор
    Порше не са еталон нито за издражливост нито за здравина . Порше е една доста проблемна марка , а когато ремонтите са ти много и скъпи предпочиташ да си купиш нещо друго . ( Старите коптори на Порше дето се карат в Бг изобщо не ги коментирам )

    Коментиран от #3, #11

  • 3 dexter

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "Fake":

    Айде сега понеже и двамата, особено FAKE, сте мноооого умни я вижте тоя линк и пак приказвайте - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_24_Hours_of_Le_Mans_winners
  • 4 Shmeker

    12 9 Отговор
    Ауди трябваше да си останат в тия състезания. Иначе Порше най-вероятно ще спечели сезона.
  • 5 onq s konq

    22 3 Отговор
    Това че на някакъв кръг от някакво състезание някакви спецално подготвени коли по някаква случайност са се разминали...НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРИСЪСТВИЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНА МАРКА В РЕАЛНИЯ ЖИВОТ.И осъзнайте най-накрая,че принципно за хората от средна ръка нагоре МПС-то отдавна не е средство за предвижване от т.А до т.Б,А СИМВОЛ НА СОЦИАЛЕН СТАТУС,ПО КОЙТО СОБСТВЕНИКЪТ Е ПРИЕМАН В ОБЩЕСТВОТО!Защото скъпото Порше,часовникът "Ролекс",обувките от кроко-кожа,огромното жилище в престижен квартал,красивата жена ако щете...говорят БЕЗ ДУМИ,НО КАТЕГОРИЧНО на разбираем по целия свят език!
  • 6 dexter

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хикса":

    Какво доказвали тия състезания - http://www.biggroup.co.uk/~/media/images/blogs/2016/jun/24%20hours%20of%20le%20mans%20winners%20since%201923/lemans24h_2016.ashx
  • 7 dexter

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хикса":

    http://www.biggroup.co.uk/en/blog/2016/jun/24-hours-of-le-mans-winners-since-1923
  • 8 ддд

    14 9 Отговор
    то никои не твърди че японските са чупливи
    купуват ги зашото са здрави
    а ако ти е належащо да се подгряват седалките,
    да запомнят задника ти, да пуснеш радио
    с жестове, да отвориш багажник с крак
    купуваш скъпите и чупливи немски
  • 9 Чичу Ади

    14 0 Отговор
    През последните 21 години, ВАГ имат 19 победи. Веднъж Пежо печелят, като Ауди водят преди да отпаднат поради повреда и веднъж БМВ. Искам Тойота да вземат победата тази година, за да не се откажат пак и да гледаме едномарков шампионат. Освен това японците доказаха и в предишните си опити, че не отстъпват като скорост, но или катастрофа им обърква сметките им или колата се поврежда.

    Коментиран от #10

  • 10 Shmeker

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Чичу Ади":

    Ауди отпаднаха, защото на пистата имаше боклук, който се лепеше по радиаторите заради спецификата на болида за това Пежо спечели. Следващата година Пежо си бяха много повярвали, обаче нямаха тоя късмет и Ауди победи категорично. Тогава от Пежо отидоха в бокса на Ауди за да ги поздравят, свалиха им шапка. Волфганг Улрих получи тези поздравления.

    Коментиран от #17

  • 11 пешо

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Fake":

    Fake коментар.......от Фейк.....чул си ти за PORSCHE ама недочул
  • 12 кой съм аз

    8 0 Отговор
    радвам се,че отбора на Джеки Чан спечели в LMP2
  • 13 НЕМА СЕ КОСИШ

    7 8 Отговор
    Много чалгари гласуват в тоя сайт - може ли да кажеш, че японското е по-зле от немското щом и двете се правят в КИТАЙ и ТУРЦИЯ???!!!
    Забелязал съм, че балканската комплексарщина насилва някои мозъци да си купуват БМВ-та, защото са "яки" и оправдават меката "работа"!
    Японските фенове пък сезаблуждават, че в БЪЛГАРИЯ, някой ще им обърне внимание - освен хората с докторска степен и семинари в чужбина!
    Има си коли за всички - в БГ чалгата е доминираща и пазара зависи от нея!
    ЗАТОВА - "САМО БМВ!"

    Коментиран от #14

  • 14 Shmeker

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "НЕМА СЕ КОСИШ":

    В Германия са същите луди хора, и те все на БМВ налитат. Почти всички искат БМВ, но не могат да си го позволят.
    Всеки който поне малко разбира от автомобили не е безразличен към БМВ, а и другите премиум немски марки.
  • 15 TOyoTA

    4 9 Отговор
    Tq toyota si e nai-nadejdna ot 2003 nasam.Izob6to koi sе u4udwa.Imam 15 godishna toyota ne e mrudnala smenil sa samo nakladkite.A hich ne q jalq pruskam q ot karane.Imam i bmw x5 nai golqmata greshka na avotomobilistroneto.Ne moje da mine i 20km bez remont.Mina prez 100 serviza i pak problemi.Nemskite koturi izdurjat 3-4 godini i posle napravo za skrab,ako ne gi e izqla rujdata.

    Коментиран от #16

  • 16 Чичу Ади

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "TOyoTA":

    Как няма да са най-надеждни, като нивото им на оборудване е съизмеримо с това на немските премиум от преди 10 години. Колите им са постни, елементарна конструкция, слаби двигатели..... Какво да се развали в такава кола? Естествено Тойота не е мерило за премиум клас автомобилите. Там те си имат Лексъс, които са бъкани с технологии и дават също толкова дефекти, както и Ауди, БМВ и Бенц. А това кой каква кола искал, ама не можел да си я позволи е мнение на пишман комплексарите. Всеки може да си купи БМВ, има ги от 1500лв. до 150000лв. Повечето ми колеги карат 3-5 годишни баварки, но аз съм на мнение, че това е прахосване на пари и за това карам един 13 годишен кош - Сивик. Дреме ми на Янко за мнението на околните.
  • 17 LeMans

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Shmeker":

    При битките в 24 часа на Льо Ман между Пежо и Ауди, истината е, че по-бързият прототип беше на Пежо, но губеше при обслужването в бокса ... средно с 20 секунди по-дълги стопове, което даваше победата на Ауди ... Едната победа им е заради състезание, което на дъжд завърши зад кола за сигурност, точно когато се видя, че Себастиен Бурде с Пежо 908 правеше невероятни разлики на водещото Ауди и изпреварването беше неминуемо, но Сефти кара го спря ...
    В систезанията винаги има някакви драми, особено Резила на Тойота, миналата година, когато колата им се счупи точно в последната обиколка ...

    Коментиран от #18, #20

  • 18 Чичу Ади

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "LeMans":

    Абе франкофон, какви 20 секунди на бокс? Те разликите са в порядъка на 2-3 обиколки, респективно 7-10 минути, той за 20 сек. се хваща. Освен това, тези 20 секунди може да означават, че трябва да се налее повече гориво, защото Пежо харчи повече. Факт е, че френските котенца са трошливи, макар и бързи. Мерцедеса на Хамилтън като бие Ферарито на Фетел с половин секунда на обиколка в квалификацията, защо не може да спечели с лекота състезанието. А в 24 часа разликата е още по-голяма.
  • 19 Японеца

    3 6 Отговор
    най-добрата марка-Тойота
  • 20 Shmeker

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "LeMans":

    По-бързи защото бяха по-мощни от Ауди. Ауди не залагаха на по-голямата мощност, а на оптималното между мощност и надеждност и победиха. Точно с тази по-голяма мощност Пежо парадираха, и се виждаха победители. Но в крайна сметка опитът си каза думата и за това Пежо отидоха в бокса на Ауди за да ги поздравят когато вече стана ясно, че няма как да ги победят..

    Но за конкретното състезание, когато Пежо победиха наистина на Ауди радиаторите се задръстваха с боклук и трябваше да спират в бокса за да ги чистят без да има друг проблем. Нов прототип и конкретно на тази писта си показа, че има какво да се оптимизира с тия радиатори. След това промениха дизайна и ъглите на радиаторите.