3 652 2

Зелено, бяло и червено Lamborghini за по €3 млн.

Радослав Славчев

Италианците от Lamborghini винаги са правили ексклузивни модели, но сега ще си припомним за един свръхексклузивен хиперкар, появил се на бял свят през 2013 година. От него марката произведе само четири екземпляра и запази един за себе си.

Става дума за купето Veneno, четирите екземпляра от което бяха боядисани в зелено, бяло, червено и сиво. Трите автомобила, които представляват италианският трикольор бяха продадени на мига за колосалната сума от 3 млн евро за екземпляр.

Сивото Veneno бе оставено в щабквартирата на Lamborghini и се използва за различни изложения. Иначе Veneno е направено на основата на Aventador, но е със 125 килограма по-леко и с 50 конски сили по-мощно.

Оптимизираната аеродинамика също влияе на динамиката. Благодарение на тези промени Veneno може да достигне максимална скорост от 355 км/ч - постижение, което е с 5 км/ч по-добро от това на Aventador.

Двигателят на този супер автомобил разполага с мощност от 750 конски сили и предава огромния си въртящ момент и на четирите колела. Така уникалното купе ускорява от място до 100 км/ч за 2.8 секунди. Днес то е почти безценно.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СЪРП И ЧУКундур
  Отговор
  1 11:57  26.09.17
  измислил го е руснака бреей
 • Еколог
  Отговор
  2 12:36  26.09.17
  И нацепено с брадва така като го гледам.

Напиши коментар:


Публикувай