3 114 0

Ето го серийното BMW Z4

Радослав Славчев

Новото Z4 на баварците беше демонстрирано като концепция почти преди година, а сега в интернет пространството бяха разпространени първите снимки на серийната версия. Автомобилът е скрит под камуфлаж, но въпреки това се вижда, че измененията спрямо прототипа Concept Z4 (горната снимка)са минимални.

В момента новото Z4 преминава тестове на пистата Miramas във Франция, където инженерите правят финални настройки на шасито. Автомобилът ще бъде демонстриран на някое от автомобилните изложения до края на тази година. Към момента баварците не разпространяват подробна информация относно ТТ данните на всички модификации, но има информация за най-наточеното Z4.

Става дума за версията Z4 M40i, която ще разполага с редови шестак с мощност 360 конски сили, със спортно окачване с адаптивни амортисьори, с електронен блокаж на диференциала, както и с усилена М спирачна система. Третото поколение на Z4 ще разполага с класически мек сгъваем таван, като наред с това масата ще е облекчена и за сметка на композитни материали.Напиши коментар:


Публикувай