Last news in Fakti

20 Юни, 2018 13:46 4 930 9

Porsche стана съсобственик на Rimac

  • porsche-
  • rimac

Германската компания Porsche е купила 10% от акциите на хърватския производител на електрически хиперколи Rimac, съобщава Reuters. Двете фирми ще разработват съвместно автомобили с екологични силови установки.

Rimac Automobili представи първия си модел Concept One на Франкфуртския автосалон през 2011 г. Тиражът на електромобила с мощност 1 088 к.с. и цена $1 млн. бе ограничен на 88 бройки.

През март тази година дебютира вторият модел на хърватите C_Two. Електрическият хиперавтомобил с мощност 1 914 коня и 120-киловатчасови батерии има активна аеродинамика и виртуален инструктор. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1.84 сек., а пробегът с едно зареждане достига 650 км.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян

    27 0 Отговор
    А нашите електрокари се прее кспонираха в бъдещето под управлението на някой червен олигарх като огромни хотели по черноморието
  • 2 автобиз

    20 8 Отговор
    Скоро, ще има яка тесла за Тесла !
  • 3 незнайко

    11 5 Отговор
    Като не могат купуват защото имат пари !!! Така е във всичко по света !!!

    Коментиран от #4

  • 4 CL500

    26 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Е, пресилено е да се каже, че Порше не могат, каквото и да е. Просто за електричка ще им трябва време и влагане на големи финанси, а така става бързо и на момента. В смисъл купуват време за разработването. А така и хърватите ще са доволни - реноме, че работят с един от най-спортните производители, ще дадат задвижващата единица, а ще понаучат туй-онуй за разпределение на тежестите, скоростта в завои и остротата на управление. Защото засега четем само за едно право ускорение на Римак-а, както е и за всички електрички, ама на писта ... ?
    Евала на хърватите, дано се получи нещо супер добро за всички почитатели на ел. автомобилите и да запушат устата на потъващата в дългове Тесла.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 bavniq

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "CL500":

    samo deto rimac sa mnogo po napred v neshtata koito si opisal
  • 6 гост

    1 11 Отговор

    До коментар #4 от "CL500":

    Ма разбира се , как няма да и запушат устата на Тесла , и двете с еднакви показатели , да не кажа на Тесла по-добри даже , ама хърватската е 1,5 милиона в има няма 100 бр , а Роадстера 200 000 и без ограничение на бройките и два пъти по-голям пробег !!!!!! Ще си правят с Поршето колекционерски серийки за лапнишарани , а Тесла не я мисли , не се е пръкнал още тоя дето "ще и затвори устата " !!!

    Коментиран от #7, #9

  • 7 CL500

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Когато Тесла има показатели като Римак-а, можеш пак да се включиш в диспута :-) Няма да е скоро... А хърватите са малка компания и просто трябва да продават на големи цени, за да съществува засега бутиковото им производство. Ами Тесла - мноого обещания, мнооого дотации, мнооого дългове, мнооого проблеми с производството, мнооого чакалене за автомобил и какво ли не. Представи си Римак да имат сериозен финансов гръб и да могат да произвеждат серийно, да имат помощ със заводи, работници, търговска мрежа. Не само, че ще могат да свалят цените, но и да са най-добрия производител на електрички в кооперация с един от най-най-добрите производители на ДВГ автомобили.
  • 8 Гост

    2 3 Отговор
    Ти пък си представи че идват извънземни от планетата Х.Нападат ни отвличар ни в друга галактика.Запипваме да живеем там и президента им се оказва-Дарт Вейдър.
    Малко е трудно да си представиш,нали.Ами и аз не мога да си представя това което казваш ти.реалността е едно,мечтите -съвсем друго.
  • 9 Антон

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ти май не може да осъзнаеш две неща:
    1. Когато порше, мерц, бмв, ауди,лексус започнат да правят масово електрички тесла ще отиде в небитието. Качи в някой съвременен автомобил от изброените марки и виж качеството на изработка, кожата, пластмасата, начина по който щракат копчетата, дори ако щеш звука от затварянето на вратата. Тези неща нямат нищо общо с пластмасовата тесла и таблета вътре
    2. Не са започнали да произвеждат още масово, тъй като към настоящия момент технологията на батериите и времето за зареждане не са достатъчно съвършени,