Last news in Fakti

21 Ноември, 2018 11:19 2 658 13

Audi пуска електрическа Q-двойка

  • audi-
  • q2-
  • e-tron-
  • китай

Audi отбеляза 30-ата годишнина от началото на сътрудничеството с китайската компания First Automotive Works (FAW) с новината, че догодина ще бъде пусната в продажба изцяло електрическа версия на кросоувъра Q2. Моделът е създаден специално за тамошния пазар и ще може да се купи година преди първия електромобил на марката e-tron.

Официална информация за Q2 L e-tron все още липсва, но Indian Autos Blog твърди, че едно зареждане на батериите ще стига за изминаването на 500 км. Според слуховете дизайнът на серийната версия ще се различава от показания на снимката по време на юбилейните празненства.

Q2 L e-tron е първа стъпка в стратегията на Audi за разработката на местни версии на моделите в гамата, в които са отчетени специфичните вкусове на китайските клиенти. Компанията готви и специален пакет от цифрови услуги за тамошния пазар - например система за разпознаване на йероглифи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VW Jetta

    2 14 Отговор
    1.4 tsi е мотора момче
  • 2 Добре че са китайците

    15 4 Отговор
    Че най-накрая да видим е-трон на пазара. От Audi още през 2010 година обявиха че догодина почват производство и така всяка година - догодина.

    Коментиран от #8

  • 3 12345

    6 9 Отговор
    И защо се "бавят" толкова от Ауди, както и всички останали европейски колоси в автомобилостроенето? Ами много просто, защото ел.миксерите са непрактичн, скипи и не се купуват. Просто нямат бъдеще. Стават за втора, градска кола в семейството. Но пазара е силно ограничен.

    Коментиран от #7

  • 4 Хаха

    8 2 Отговор
    Искаме и Q 1 ,Q0 и Q минус -1 да продавате
  • 5 Японеца

    13 2 Отговор
    ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, догодина, всяка година!
  • 6 пасдо

    8 7 Отговор
    Ауди по-скоро да вземе да напусне като цяло автоиндустрията. Немските коли са до долу, копаят в земята даже.
  • 7 Секси

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    Ами като не могат да ги направят желани, как да се купуват? В Америка Тесла модел 3 е най-купувания седан за последното тримесечие не само сред електромобилите, а въобще. Как така там е практичен автомобил?
    Пък и колко да са скъпи? Тесла модел Х и Тесла модел Х струват колкото S класа на Mercedes, като качество са няколко класи по-надолу, но въпреки това се продават повече от S класата дори в Европа. Дали пък няма търсене на електромобили?

    Коментиран от #11

  • 8 Хехех

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Добре че са китайците":

    E Tron за Европа вече е на пазара дори може да си го поръчаш този е за китайския пазар

    Коментиран от #9

  • 9 Тцъ...

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хехех":

    Можеш да го поръчаш, но не можеш да си го вземеш, защото още го няма на пазара. Пак му отложиха производството, както през 2010 година. И тогава и сега казаха догодина. Китайците поне няма да имат проблеми да му купят отнякъде батерии за да тръгне, защото си ги произвеждат сами.
  • 10 Димов

    5 3 Отговор
    Теслата е супер по-яка от това Ауди.
  • 11 япоса

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Секси":

    Какво значи като качество бе, Айнщайн? Теслата има всички системи за сигурност, които има мерцедеса. Отделно е в пъти по-здрав, има една батерия и окачване. Ще надживее мерцедеса 10 пъти. Ако под качество разбираш кожена обшита седалка дето те масажира по 10 начина, то задръж си това качество. Аз искам кола, а не спа център.

    Коментиран от #12

  • 12 Русенец

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "япоса":

    Мноо си зле, честно. Качество не значи какви системи има, а дали и как работят. Теслите дават такива невероятни дефекти, още от завода, че въобще няма начин да се сравни с качеството на Бенца. Ще го надживее, ама друг път. Доста яко са ти промили гъбата.
  • 13 Гого

    0 2 Отговор
    Нещем електрички