Last news in Fakti

8 Юни, 2010 16:37 2 704 2

Нов суперкар от Panoz

  • panoz-
  • abruzzi-
  • льо ман

Американският производител на ексклузивни спортни и състезателни автомобили Panoz представи официално новия си модел Abruzzi на церемония в Льо Ман. Всъщност легендарната 24-часова надпревара във Франция е лайтмотив на целия проект, който носи и пояснителното име Spirit of Le Mans.

Abruzzi носи доста от отличителните черти на известния състезателен Panoz GTR-1 от 90-те години на миналия век. Двигателят, чийто производител не се съобщава, е разположен ниско зад предния мост. Мощността му е над 600 к.с., а въртящият момент - 802 Нм.

Както и при предшествениците охладителните радиатори се намират в багажника. Черпят въздух от заборници на покрива и зад страничните стъкла.

В Panoz смятат да произведат само 81 бройки от новия суперкар - по един екземпляр за всяко от състезанията в Льо Ман от 1923 до 2013 г. Цена не се съобщава, но надали ще бъде ниска, тъй като всяка от колите ще бъде изработена по поръчка и ще бъде посветена на конкретна надпревара от историята на прочутата надпревара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 STEFAN

    11 0 Отговор
    THE GENUINE BATMOBILE!
  • 2 roni

    6 3 Отговор
    kolata e neveroqtna