Last news in Fakti

29 Март, 2019 12:18 4 723 15

Знаете ли кое е първото истинско корейско спортно купе?

  • hyundai-
  • genesis coupe
Знаете ли кое е първото истинско корейско спортно купе? - 1

Корейците вече са доста напред в производството на автомобили, въпреки че започват с развитието на този бранш значително по-късно от европейците, например. Днес обаче те почти догонват именитите си конкуренти от Стария континент, но що се отнася до истински спортни купета, корейците все още има какво да научат.

Знаете ли кое е първото истинско корейско спортно купе?

Първият такъв техен автомобил се появява на бял свят през 2009 година, като преди това са правени плахи, но доста безуспешни опити.Jfpr, който е сравнително успешен се нарича Hyundai Genesis Coupe.

Знаете ли кое е първото истинско корейско спортно купе?

Именно това е първото истинско спортно купе от Корея, което впечатлява със задвижване към задните колела и разпределение на масите в съотношение 55/45. Моделът се предлага с два CVVT агрегата. Първият е двулитров с турбо, а вторият е атмосферен V6 с работен обем 3.6 литра.

Знаете ли кое е първото истинско корейско спортно купе?

Налични са три трансмисии - една механична и две автоматични. Автоматичната с пет предавки се използва при по-малкия агрегат, а шестстепенната - при атмосферния V-образен шестак. Най-добро е ускорението от 0 до 100 км/час на версията, оборудвана с 3.6-литров мотор и автоматична трансмисия - 6.3 секунди. Максималната скорост е 240 км/час.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    16 17 Отговор
    скоро и дачия ще пуснат спортно купе - ще се казва логанеро купе спорт плюс

    Коментиран от #2, #10

  • 2 гост

    28 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Ще се казва легенеро купе спорт плюс - легенеро е от леген.

    Коментиран от #3

  • 3 сектант

    8 16 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И все пак нема да е по-кухо от кратуната ти
  • 4 Alpha_Lone_Wolf

    13 26 Отговор
    Смърт на корейските псевдо коли!
  • 5 гад

    8 4 Отговор
    когато в живота си сте карали само 3 марки коли, моля не коментирайте . има хора ,които и толкова не са карали и ще повярват на невярната ви информация. годината не е 1989та , има различни марки от vw,bmw и benz..
  • 6 Чавдар войвода

    9 2 Отговор
    V6-кът е 3,8.
  • 7 Vladko1

    18 3 Отговор
    Моторът е 3,8-литров. 303 коня преди фейса, 348 след фейса заради двойните CVVT. Автоматът е много спрял, първото им поколение 8-степенни хидротрансформатори, нищо общо с перфектната кутия в Stinger GT и G70. Преди фейса, дори и ръчките са им спрели, но след фейслифта 3,8-амкът върви много приятно. Колата е почти идеално 50:50, настрани се кара много приятно, а в изхода на завоя избутва много приятно - благодарение на фабричният шпер. Рейката не е достатъчно бърза за спортен автомобил, с цел да може този кораб да бъде една идея по-маневрен. Като минус мога да посоча, че автомобилът е 1800кг сух, макар и добре балансират, се усеща идея по-тежък от колкото трябва при по-агресивно каране. Мога да кажа, че по поведение е над 350Z и 370Z (370-ка не съм карал, возил съм се само, не мога да дам обективно мнение).
    Моля, не пишете ниско интелектуални коментари, които уронват честта ви пред хората, за неща с които не сте запознати.
  • 8 John Doe

    8 4 Отговор
    Точно този хюндай е наистина доста добър, освен всичко са и стандартно с LSD диференциали. Бих го предпочел пред toyota gt86.

    Коментиран от #13

  • 9 Jack Bauer

    3 14 Отговор
    Думата "корейско" автоматично изключва понятието "спортно купе", двете са несъвместими или поне за сега.

    Коментиран от #11

  • 10 куку руку ку

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Дачия със спортно купе, само ако е настъпана от валяк!
  • 11 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Jack Bauer":

    Явно не си се сблъсквал със Стингър
  • 12 Николай

    4 4 Отговор
    Корейските спортни автомобили,от 0-100 ги мерят с календар!
  • 13 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "John Doe":

    Да го предпочета пред гт86 не мерси по тежък е плюс тва почти 4.0 кубика за къв разход говорихме... и е по тежко абе карай си го тоя кораб аз ще си взема гт то хаха пък нека ти е по мощно 😄👍
  • 14 Момчил Петков

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Искам да ви кажа че Хюндай се представя много добре в рали шампионатите от няколко години ,което значи че все пак правят сносни автомобили

    Коментиран от #15

  • 15 Хохо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Момчил Петков":

    Едното няма общо с другото!