Last news in Fakti

9 Април, 2019 11:55 44 951 50

13-годишно момче купи кола на майка си

  • chevrolet-
  • metro-
  • xbox

Уилям Престън от Невада е по-големият син в семейство с три деца, които майка им Кристал отглежда и възпитава сама, свързвайки някак двата края. За да ѝ помага колкото може, 13-годишното момче чисти дворовете на съседите и коси тревата, разказва американската телевизия ABC.

Неотдавна Уилям видял във Facebook, че една от комшийките, на които помагал, продава почти без пари своя Chevrolet Metro от 1999 г. Тъй като не разполагало със сумата, а много искало семейството му да си има кола, момчето предложило игровата си конзола Xbox в замяна на белия седан.

Отначало продавачката отказала, но после размислила и се съгласила на сделката. Когато синът съобщил на майка си новината, че ѝ е купил автомобил, жената не могла да повярва.

"Пристига днес Уилям и казва, че ми е купил кола. Аз, естествено, започнах да се смея, но той ме подканва да изляза с него. Мислех си, че е някаква шега, но се повозихме на колата и после подписахме документите. 13-годишното ми момче ми купи кола! Толкова се гордея с теб, сине! Обичам те!", пише във Facebook Кристал.

Историята обаче не приключила с това. След като местните медии разказали за Уилям, програмният директор на Xbox Live Лари Хриб се свързал с щастливата майка и обещал да изпрати на момчето чисто нова конзола.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    242 8 Отговор
    Дете за пример.
  • 2 сектант

    158 11 Отговор
    тук ще е новина ако пише: 40 годишно момче купи телефон на майка си

    Коментиран от #23

  • 3 Murica

    105 27 Отговор
    И от X-Box веднага се възползват и си правят реклама на цената на 1 конзола.

    Коментиран от #14

  • 4 Кали

    58 56 Отговор
    Като им гледам къщата и обзавеждането не изглеждат да свързват едвам двата края. По скоро това е една от многото съшити интернет "истории" с цел привличане на аудитория

    Коментиран от #16, #22, #28, #31, #34, #37, #49

  • 5 883

    20 33 Отговор
    White trash им викат на тия там.

    Коментиран от #36

  • 6 Ъъъ

    23 7 Отговор
    Аз съм фен на плейстейшън. Сони за президент.
  • 7 Дайте и на мен

    48 8 Отговор
    Дай боже всеки му така да не може да свързва двата края с такава къща с двор и френска ливада в луксозен квартал

    Коментиран от #38, #50

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 гост

    62 10 Отговор
    Тук е обратното, мама и тати носят на ръце 30-40г. синчета, хранят ги, обличат ги, перат, гладят, чистят им и коли и мотори им купуват. Синчетата си мислят, че това е нормално понеже сме бедна държава и да не давали "пари на вятъра". Хайде покажете кое дете около вас на 13г. извършва някаква работа срещу минимално заплащане? Така се възпитава на труд и да цени парите.

    Коментиран от #15, #26, #44

  • 11 Неутрал

    30 2 Отговор
    Този вид къща и инфраструктура могат да бъдат намерени в целия свят, ако годишните или двугодишните военни бюджети на всички страни се изразходват за изграждане, а не за война.
  • 12 дедо

    19 1 Отговор
    Бих живял тази мама и дечурлигата там, и честно казано не мисля че ще ми е лошо.
  • 13 тони

    15 4 Отговор
    Американска работа, браво
  • 14 гост

    43 2 Отговор

    До коментар #3 от "Murica":

    Свързвайки някак двата края не значи автоматично, че живеят в бедност и мизерия. Като си плати наема, останалите разходи и не й остава нищо излишно, това значи да ги свържеш. Никъде не пише, че са бедни, че са на помощи или др. У нас кола се взима и от безработни и от социално слаби и от неграмотни, всички имат коли, но това не е нормално. Когато нямаш излишни пари няма да имаш и кола, ще си търсиш друг вид транспорт или по-удобна работа, но няма извинение да си купиш кола, само защото не ти се чака 20мин автобус или не искаш да питаш колега да пътувате заедно и да си делите парите. Явно майка му е казвала изтъквала липсата на кола да не отидат някъде или да не направят нещо, или пък й е трудно да ходи до работа и чака много, или някаква друга причина. Във всеки случай браво на момчето и браво на Хбокс за постъпката, хейтърите нека си плюят.

    Коментиран от #17

  • 15 Хайл

    29 5 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Прав си! Скоро един съсед на над 50 с професия и семейство ми се хвалеше, че майка му и баща му щели да му дадат пари да си купува по-нова кола...
    Манталитет...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 12345

    34 1 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    и аз си мислех така че не ми трябва кола докато не завърших техникума и започнах работа в индустриална зона в стара загора за 710 чисто първа смяна 6 до 2 следобед бива има реис но когато съм втора смяна от 2 часа в 10 вечерта няма никакъв автобус и се принудих да си взема една корса за 950 лв. нямаше как да отделя повече защото живея под наем

    Коментиран от #20

  • 18 12345

    34 2 Отговор
    колата не винаги е лукс доста често е и небходимост
  • 19 11212

    40 1 Отговор
    Нито квартала е луксозен нито обзавеждането, явно никога не сте били в Щатите. Майката обаче е яка слива, неслучайно има три деца.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 спонсор

    16 8 Отговор
    тя една майка ако не се изфука с децата си не може
    а всъщност жената набира популярност
    за да си намери богат тъпкач-спонсор
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЗигЗаг

    18 7 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    не знам за теб, но винаги щом взема нов автомобил, стария отива при баща ми, същото е и с телефони, лаптопи, всичко.. И аз понеже взимам автомобил на възраст от 1 до 3 години, баща ми кара автомобили, които с неговата заплата не може да си позволи и след 5 години спестяване.

    Коментиран от #40

  • 24 Ицо Багера

    29 2 Отговор
    Ей...при една добра новина винаги се появява поне един който да "ос"ере" хубавия повод. Ама какво да се очаква от примати.
  • 25 Гост

    22 7 Отговор
    Добро детенце,да му е...мамата

    Коментиран от #47

  • 26 ЧИЧО

    43 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Вярно, че тука е обратното и ще ти кажа защо!
    Ако 13 годишното ми дете извърши някаква работа срещу заплащане, държавната машина ще ни причини следното:
    1. Ще ни изпратят една ударна бригада /вероятно с присъствието на полиция/ от закрила на детето. В най-добрия случай/ако не ми отнемат детето/ ще се обяснявам няколко месеца и накрая ако не друго ще ме изкарат най-големия изверг.
    2. След тях ще дотърчат от инспекцията по труда. Те ще са възмутени - как може това дете да се докосва до някаква работа без тяхно знание! Ще разкостят всеки, които е дал 5 лева на детето примерно за да изхвърли една кофа с листа.
    3. След това ще ми дойдат от НАП и понеже не съм от никоя партия ще започнат разследване - внесъл ли съм данък върху тези пет лева!!! Нищо, че детето си ги е сложило в касичката и аз дори не съм разбрал. Ще ми наложат един куп санкции и лихви.
    4. После понеже не съм разбил касичката на детето за да си платя глобите от НАП ще почука на вратата някой съдия изпълнител да събира вземането и т.н и т.н. Е не сине, не ми трябва 20 годишна кола. По-добре си стой в къщи на телефона и не се занимавай с глупости.
  • 27 НАЕМА И РЕЖИЙНИТЕ НА ТАЗИ

    12 2 Отговор
    КЪЩА СА МИНИМУМ 1500 ДУЛЪРЪ НА МЕСЕЦ ЯДЕНЕТО ОЩЕ ТОЛКОВА . МАЙКАТА Е НАИСТИНА ЗАНУЛЕНА. ИНИ ГАЩИ НИ МОИ СИ КУПИ С КЕФ.
  • 28 Киркор

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Кали":

    Умницата на чичо,тя!!!
  • 29 Алфа Ромео

    18 5 Отговор
    Обикновените хорица американци не са виновни, но управляващата им върхушка и хората зад кулисите дето им дърпат конците са абсолютни ..... ! Исках да кажа че са като нашите, разликата е че нашите тормозят и затриват собствения си народ а другите правят това и по света.

    Коментиран от #30

  • 30 Трабант де лукс

    11 14 Отговор

    До коментар #29 от "Алфа Ромео":

    В сравнение с руския модел Щатите са векове напред.
    Браво на момчето!
  • 31 Пустиняци

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кали":

    Не съди за финансовото състояние на някого по имота който той НАЕМА от предприемача притежаващ цялата улица. Това да нее Симеоново.
  • 32 щщщщщ

    6 16 Отговор
    Егати пропадналата жена.Има ги за съжаление и такива боклуци там.Нищо не работят и карат на помощи и самотек.Дърпат обаче децата им заради техният мързел и ниска култура.
  • 33 Бай Коко

    18 2 Отговор
    Тук на 13 годишен ако му дадеш да работи не ти мърда съдилището
  • 34 КалиМали

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кали":

    В САЩ къщи под наем са обзаведени... а и се научете да вярвате колкото и да не искате... злоба, завист и ненавист... ай бягайте...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 111111

    22 1 Отговор

    До коментар #5 от "883":

    За кола произведена през 1999г. (вече на 20 год.) какво искаш? White trash вика. Ти и това не можеш да направиш. Хората поне се стараят да зарадват някого. Много ги обичам такива задклавиатурни мишки като теб, които знаят само да критикуват другите, но не гледат себе си.
  • 37 ЕДИН ДЕТО Е БИЛ ПО СВЕТА

    28 3 Отговор

    До коментар #4 от "Кали":

    Била ли си в Америка? Щото аз съм бил.Бедността там е огромна. А относно къщата- в такива къщи живеят- ти кво очакваш - тухлена къща с циментови плочи,дето е пред срутване? Къщите им са дървени , а вътрешните стени от гипсокартон.
    Пробвай се сама с една заплата да отглеждаш 3 деца , ако ще и да е много добра заплата. Навсякъде по света е трудно сам да от глеждаш 3 деца. В Америка да си беден е кошмар- за тва има толкова превъртели и стрелят. В Европа е много по-добре ако си беден.

    Коментиран от #45

  • 38 никси

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Дайте и на мен":

    и на това ли му викаш лукс стия дьрвени бараки и ограда като за конюшна ,отиди в село кладница пернишко ,комплекс делтахил и виж какви по хубави кьщи има ,е те там са баровци и лукс, само ако те допуснат там , а царско село сьщо не е по назад,панчарево вилната зона сьщо.
  • 39 Цацко

    11 2 Отговор
    На мен пък мама до 49 ми купуваше чорапи и слипове

    Коментиран от #43

  • 40 И като се събудиш,

    6 4 Отговор

    До коментар #23 от "ЗигЗаг":

    краката ти отвити. :)
  • 41 Милен Цвеклов

    10 2 Отговор
    И по Европа е пълно с жени, които имат по три-четири деца от различни мъже, а си живеят с пети-шести мъж и не им пречи. В магазина, където работя, има касиерка - разведена и с две деца, в отдел "Деликатеси" имаше друга, тя напусна, но е с три деца от различни бащи. Даже и на мен се навиваше, но предпочетох да не се занимавам... Какъв им е проблема, татковците плащат, ако си симпатичен и хвърляш повечко пари за нея и децата, веднага е навита... Предложи й едно хиляда евро само за нея и децата, на всичко е съгласна...
  • 42 незнайко

    5 0 Отговор
    Все пак не всички американци са КРЕТЕНИ ! Браво на детето и най вече на майката която го е възпитала !
  • 43 Hail Hitler

    1 4 Отговор

    До коментар #39 от "Цацко":

    Лека и пръст на жената.49 години ви живял на нейната гръб.
  • 44 МериМ

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Не всички синове са възпитани по този начин да ги хрантутят родителите им до 30-40год. Това е голяма грешка на родителите,защото те не ги учат на труд,самостоятелност и отговорност. Веднага мога да ти посоча момче,което работи от 13годишен и това е моят син. И знаеш ли не ходи да работи,защото нямаме с баща му възможности изкарваме достатъчно, но сме го научили, че без труд и отговорност нищо не се постига. Цял ден да седят по кафетата с 2лв в джоба и да чакат на мама и тате. Какви мъже ще стане от тях- безотговорни, но за това са виновни родителите. Както има една поговорка,,Учи мама до 35 за да не работиш”. На който му се работи мо е да съчетав ученето с работа. Вече е на 19 год. и продължава да учи и да работи.
  • 45 МериМ

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "ЕДИН ДЕТО Е БИЛ ПО СВЕТА":

    А защо раждат по три деца,като не могат да ги гледат,заради помощите,като нашите роми тук. Първо трябва да си помисли как ще ги гледа, има ли тази възможност, а не надуят коремите защото не знаят и предпазни мерки да си вземат и после кой ми се изака в гащите. Ще чакаме някой да ни гледа децата, айде стига глупости.
  • 46 Анонимен

    9 0 Отговор
    БРАВО НА МОМЧЕНЦЕТО. ЗАБЕЛЯЗАЛО Е КАКВО ЛИПСВА В ТОВА СЕМЕЙСТВО : БАЩА И КОЛА ЗАЩОТО Е МОМЧЕНЦЕ !!!!
    С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА ОЩЕ ПОВЕЧЕ УСПЕХИ. !!!!!!
  • 47 годечанин

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост":

    и я и я,и я да таковам мама му ,тая ако някои ден ми вьрже ще я клатя като гладен циганин джанка ,нищо че сьм бьлгарин , ама и она е много далекооо.
  • 48 никси

    1 0 Отговор
    на това таксе му требе едно леко освежаване на боята ,и женицата ще си го брьмка на всякьде ,но браво на детето за жеста кьм маика си .
  • 49 Солетата

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кали":

    ами всъщност точно така изглеждат хората едва свързващи двата края в Щатите... там няма панелни комплекси по руски образец, пред вас стои техен квартал за работническа класа
  • 50 Солетата

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дайте и на мен":

    тъжно, но това наистина е квартал за не особено платежоспособни в Щатите... погледнато през нашата реалност, да... виждате френски ливади хахаха. но това са бедни хора там.