Last news in Fakti

22 Април, 2019 20:01 3 493 13

Ford Bronco на ток

  • zero labs automotive-
  • ford-
  • bronco

Малка компания от Лос Анджелис обяви, че започва дребносерийно производство на класически всъдеходи Ford Bronco с електрическа силова установка. Zero Labs Automotive ще изработва каросериите от въглеродни нишки, а за декорацията на салона ще бъде използвана естествена дървесина.

Електрическото Bronco е построено на рама с волфрамови дъгови заварки. Всъдеходът има регулируеми амортисьори Fox, диференциали Currie и спирачна система Brembo с шестбутални апарати.

Задвижването е поверено на 275-киловатов електромотор BorgWarner (374 к.с. и 240 Нм), захранван от йон-литиева батерия с капацитет 70 кВтч. Пробегът с едно зареждане е 306 км.

Електромоторът е съчетан с петстепенна предавателна кутия с ръчно превключване и двустепенна раздатка Atlas. Предаването е двойно, но предният мост може да се изключва за пестене на енергия.

Салонът запазва архитектурата на оригинала, но в оформлението са използвани панели от леска или бамбук. Седалките могат да бъдат тапицирани с естествена или изкуствена кожа.

Приборният панел е изцяло цифров. Предвидена е възможност за обновяване на управляващия блок на силовата установка, батериите и контролните системи.

Zero Labs Automotive планира да произведе 150 екземпляра от електрическото Bronco. Ориентировъчната цена на всъдехода е $250 000 (€222 028).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    26 4 Отговор
    Абе хубаво че измисляте електромобили и са прекрасни, БРАВО! Сега само остана да измислите как да ги направите достъпни, защото нормалният американец ще си купи обикновен Бронко на старо само за 5000 и ще си мърси природата защото му е 80 ст. бензина.
  • 2 472

    18 5 Отговор
    на виншен вид мяза за моята детска количка с педали :) Ех, да бях си я запазил, един акумулатор, двигател и давай, аз съм с електромобила.
  • 3 Льольо

    7 1 Отговор
    То без пари!
  • 4 Random

    9 1 Отговор
    Да бяха оставили решетката. Иначе е хубаво.
  • 5 стоян

    8 1 Отговор
    Почти същите купета преди 25 години ги изработваха в гр Царево от стъклопласт и все още има едно останало за спомен в центъра на града
  • 6 Boxer

    8 2 Отговор
    Интериора е много хубав, но отвънка изглежда като жалко кубче с колелца.
  • 7 куку руку ку

    3 1 Отговор
    Това не беше ли шефа на таралясниците от Cars 2?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Random

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    не, той беше нещо британско.
  • 9 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "куку руку ку":

    Ко туй грозно нещо?
  • 10 Пешо

    4 4 Отговор
    Много грозно нещо е, пародия на автомобил.
  • 11 гост

    2 0 Отговор
    А дали наистина може да мине над 300км? Тесла модел Х харчи 23кв, ягуара 28кв, а са много по-добре в аеродинамично отношение. Това чудо ако харчи 30-33кв, понеже е и сбиротак в отношение на батерия и електроника, което се предполага и по-ниска ефективност, то я е минал 200км, я не. За четвърт милион трябва да има и някой арабон с хеликоптер в ролята на аварийна служба ако загубиш ток докато снимаш жаби някъде в планините.
  • 12 гост

    9 1 Отговор
    Един петролен Бронко на 30г. е много по-екологичен. Защо ли? Защото колкото по-дълго се кара една кола, толкова по-екологична става тя, същото важи за всяка една стока като изключим тези, при които консумацията на енергия при новите е много по-ниска от консумацията на енергия на старите стоки (например нов и стар радиатор е все тая, но стар радиатор и нов инверторен климатик е различно). Купи си един стар Борнко, поднови му частите, газифицирай до и си на 10-15х.долара. С останалите 230х.долара засади 230 хиляди фиданки и ще си най-екологичен от всички ползватели на бронко.
  • 13 Между другото

    3 0 Отговор
    Форд обявиха, че следващата година ще има нов Бронко.