Last news in Fakti

29 Октомври, 2019 09:48 6 306 9

Toyota вади мини RAV4-ка

  • toyota-
  • raize-
  • rav4
Toyota вади мини RAV4-ка - 1

В интернет се появиха първите изображения на новата субкомпактна Toyota. Тя се нарича Raize, представлява малък кросоувър и е позиционирана под популярното у нас CH-R. Първоначално моделът ще се предлага на пазарите в Азия и Южна Америка.

Премиерата на колата ще се състои на 5 ноември, а съдейки по снимките, дизайнът е издържан в стила на новата Toyota RAV4. За задвижването на Raize ще отговаря трицилиндров бензинов еднолитров турбомотор с мощност 98 конски сили.

Toyota вади мини RAV4-ка

Агрегатът ще работи съвместно с механична трансмисия, а като опция ще се предлага и вариаторна скоростна кутия. В базовото изпълнение предаването ще е само на предните колела, а за доплащане ще се предлага и 4х4 вариант.

На практика, новата Toyota Raize е съплатформеник на представеното миналата седмица Daihatsu Rocky. С Rocky иновацията от Toyota дели не само платформата GA-B, а и основният двигател, и почти всички останали възли и агрегати.

Размерите на двата кросоувъра са еднакви, като разликата е основно в предницата на автомобилите. У нас този модел едва ли ще се появи в продажба. В България най-малкия кросоувър на марката е CH-R.

Toyota вади мини RAV4-ка
Daihatsu Rocky


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сектант

    6 28 Отговор
    за дайхатсу и 1 лев няма да дам

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Санде

    8 4 Отговор
    Ако е от ценовия клас 35-40 к ...да бих взел !
    Но 4х4
  • 3 Must

    8 10 Отговор
    От грозна по - грозна я правят
  • 4 Путкин

    4 14 Отговор
    Японците, много се изгустираха последните години, най гадните и грозни коли са техни а и вече не са толкова здрави като преди години пък и французите ги поглъщат лека полека!
  • 5 Стоян

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Ми карай си талигата и мълчи
  • 6 Възмутен

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "сектант":

    Гроздето е кисело...
  • 7 Име

    7 0 Отговор
    Нормална е да пуснат модела. Дайхатсу е марка на Тойота
  • 8 123

    2 4 Отговор
    ch-r не знам кой си го купува, но е по-тясно, повече друса, с МНОГО по-малък багажник, от една хонда сивик 2010-та, което не е голяма кола 4350мм е дълга.
    а това ще е под ch-r. ще е пълна пародия

    Коментиран от #9

  • 9 мм84

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Кой си купува CH-R - ами погледни по улиците - пълно е . Съдейки по коментара ти никога не си се качвал в този автомобил. Наскоро се возих на задната му седалка - висок съм 190 см и трябва да кажа, че имаше достатъчно разстояние. Колата вози много меко. Единствения минус, който аз бих отчел е , че липсва двигател с повече кончета и ряз. Багажниците на кросоувърите никога не са били с голям литраж. Ако искаш да си товариш спокойно - взимаш комби лил хечбек.
    Колкото до това на снимката - щом са го направили има място и за него под слънцето.