Last news in Fakti

31 Юли, 2012 10:41 3 540 0

$2 млн. за уникалното Bentley Speed 8

  • bentley-
  • speed 8-
  • pebble beach concours d’elegance-
  • rm auctions-
  • 24-те часа на льо ман

 

Аукционната къща RM Auctions организира търг през август, който ще се проведе в рамките на американския фестивал Pebble Beach Concours d’Elegance. Именно на този търг ще бъде обявено за продан уникално Bentley, което е участвало в надпреварата "24-те часа на Льо Ман".
Състезателният прототип се нарича Bentley Speed 8 и разполага с 3.6-литров осемцилиндров мотор. Двигателят е снабден с два турбо компресора и развива максимална мощност от 670 конски сили. Агрегатът работи съвместно с шестстепенна секвенциална скоростна кутия.
 
Въпросният екземпляр е един от двете Bentley-та, които взимат участие в надпреварата "24-те часа на Льо Ман" през 2001 година. Обявеният на търга в Pebble Beach Concours d’Elegance автомобил заема престижната трето място в състезанието.
Втората машина с марка Bentley, взела участие на същото състезание, получава повреда в скоростната кутия и отпада от надпреварата. Трансмисията зацепва на шеста предавка и пилотът Мартин Брандъл е принуден да спре в завоя Arnage.
 
Болидът, който предстои да бъде продаден на RM Auctions също получава аналогична повреда, но успява да стигне до бокса, където за 45 минути механиците на Bentley успяват да отстранят повредата. Сега автомобилът се намира в отлично техническо състояние.
Организаторите на търга ще пуснат уникалното Bentley кс начална сума не по-малка от $1.9 млн. Цената, която се надяват да вземат обаче е доста по-висока - $2.5 млн. До момента автомобилът е бил собственост на двама колекционери - японец и американец.
 
Вторият уверява, че въпросното Bentley Speed 8 е карано за последно през 2007 година на пистата Road America. Собственикът заявява още, че машината е идеално поддържана и в момента е напълно готова за състезания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА