Last news in Fakti

19 Март, 2020 12:27 4 080 28

Porsche пуска конкурент на Tesla Model Y

  • porsche-
  • macan-
  • ppe

С над 100 000 продажби от 2014 г. насам Macan стана един от най-успешните модели на Porsche. Следващото поколение на бестселъра обаче ще бъде радикално различен автомобил и до година и половина ще премине на изцяло електрическо задвижване, съобщава Auto Express.

В основата на новия Macan ще залегне архитектурата Premium Platform Electric (PPE), разработена съвместно с Audi. За купувачи с по-традиционни предпочитания към двигателите с вътрешно горене поне за известно време ще продължи да се произвежда старият модел.

Дизайнът на електрическия Macan ще заимства мотиви от външността на Taycan. Силуетът на SUV-то ще запази характерните черти на модела, но за пътниците отзад ще бъде значително по-просторно заради липсата на трансмисионен тунел.

Porsche пуска конкурент на Tesla Model Y


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    26 24 Отговор
    Двойно по скъпо, двойно по малък пробег от Тесла но ще е конкурент, хахахах

    Коментиран от #2

  • 2 за гъби съм

    17 31 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    И много по грозно, а цвета е да ти умре коня

    Коментиран от #24

  • 3 Ужас

    16 26 Отговор
    Фиат Мултипла е красавец в сравнение с това Троше.
  • 4 Behemoth

    30 20 Отговор
    Абе вие в ред ли сте теслите са мега грозни таралясници ...Поршето няма как да е по евтино то не е масов автомобил...
  • 5 TeslaDelusional

    22 16 Отговор
    Тесла идиотите пак се изакват неподготвени. Не стига, че след Модел С, всички Тесли се надпреварват коя от коя да бъде по-грозна, ама и все по-евтино изработена.
    Тайкана разцепи Модел С по-всички показатели за скорост и издръжливост, а на магистрала е и по-икономичен от американската пластмасова бръкма.

    Коментиран от #10

  • 6 мани мани

    17 7 Отговор
    прилича на майски бръмбар :) когато видите майските бръмбари навънка, да си знаете, че краят на пандемията у нас свършва :) но не бива да привнасяме орки де :)
  • 7 TeslaDelusional

    19 14 Отговор
    И още нещо Тесла идиоти: това на снимката не новия Макан, а просто някаква любителски спекулация. Преди да критикувате дизайна на останалите марки, първо погледнете на какво прилича Cybertruck и Model Y. E, тва са грозни и безлични коли.
    И тая Модел Y e някакъв леко повдигнат хечбек, където не може да носи и петима американци, защото максималното му допустимо тегло е само 400 кг над теглото на празен автомобил. Американосите тежат по 90-100 кг средно, а те им продават седемместен автомобил, който не може да носи и петима. ХАХАХАХХА

    Коментиран от #8

  • 8 Норвежеца

    11 9 Отговор

    До коментар #7 от "TeslaDelusional":

    Ей келеш, подбирай си думите.
  • 9 гост

    13 6 Отговор
    Аха, значи пуска 4.7м сув с двойно предаване, ускорение под 5сек, пробег от над 450км (реалистични), и на цена под 50х.долара преди субсидии? Така ли? Защото и Тайкана щеше да е конкурент на модел Ес, ама излезе, че е двойно по-скъп, двойно по-малко километри минава и малцина го поръчват, един вид бутиков автомобил, а не масов. Доставиха вече първите модели У, може да проверите, струват 550долара на лизинг, 650долара са с двойното предаване. Опростена кола с много място и добър комфорт, надявам се след 5г. да ги има и у нас, за да може да се снабдя с такава и аз.

    Коментиран от #12

  • 10 гост

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "TeslaDelusional":

    Все пак са най-евтините коли с пробег от средно 500км. Те затова вероятно Ауди, Мерцедес и др. купуват първите бройки, за да ги разглабят и изучават. Вероятно затова си признаха другите, че Тесла е 6г. напред. Вероятно затова всеки един "убиец" на тесла продава единични бройки, а стотици хиляди се редят на опашка на тесла. Ако искаш да си купиш електричка кое ще те спечели: ауди е-трон с 300км пробег, 7сек ускорение и цена от 70х.долара или модел У с 480км пробег, 4сек ускорение и цена от 50х.долара като добавиш и наличната мрежа от суперчарджъри? Модел 3 е на цени от 39х.долара и 500км пробег, затова правят по 10х.коли месечно и има стотици хиляди чакащи с депозит. Колко чакащи има за етрон, за нио (което е във технически фалит), за ид3, което го обещават от година, за и3 което го спряха заради липсващо търсене? Направиха нов лийф и се оказа, че само тенекията му сменили и му сложили по-голяма батерия на висока цена, основателно търсенето се срина. Досега конкурентните коли се търсиха, защото нямаше алтернатива от тесла, сега е друго и се вижда кой прави по-добрите коли, този с опашките в списъка с доставките, а не този с рекламата и обещанията.

    Коментиран от #11

  • 11 TeslaDelusional

    8 10 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Какви ги дрънкаш, бе, Тесла малоумник. Етрон е продал в Норвегия от началото на годината двойно повече от Тесла. Спряха Етрона от производство за две седмици, за да защитят работниците. Тайкана има почти същия пробег на магистрала като Модел С.
    Теслите манипулират официалните тестове, но вече десетина издания направиха неофициални такива и Теслите имат пробег от 20-30-40% по-нисък от рекламирания.Теслите използват значително по-евтини материали в колите си от останалите премиум марки.
    И за какво ми е да си купувам най-евтиния Модел 3 за 100 000лв, който има по-малко оборудване от Дачия за 30 000 лв. Ще си взема най-добре оборудваното Пежо 508, което е в пъти по-красиво и ще спестя 20 хил. лв.

    Коментиран от #13, #16, #17

  • 12 Гоооост

    1 5 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Лъжеш, и говори на изуст
  • 13 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "TeslaDelusional":

    Я бе, съпук, я дай някакъв линк или инфа, че Етрон е продал в Норвегия, двойно повече от Тесла, та да се убедим. че не си лъжец и не изкривяваш фактите. За да заявяваш отговорно за това, тука, все пак трябва да разполагаш с конкретни цифри, я дай да ги видим.

    Коментиран от #14, #19

  • 14 дсд

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Дам, Тесла е продала от Октомври до началото на Декември 15х.автомобила от модел 3, Ауди продава 900 е-трона и се оказва, че Ауди е продало 50 процента повече.

    Коментиран от #15

  • 15 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "дсд":

    Ми нали и аз това му разправям на този идиот TeslaDelusional.Видя ли го как млъкна и веднага изчезна от хоризонта.

    Коментиран от #20, #22

  • 16 Боби

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "TeslaDelusional":

    Как Модел 3 да няма оборудване? Има повече от доста скъпи модели, не от Дачия! Да изброявам ли или да го спеста?

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Боби":

    Не им се връзвай, вижда се кой е лидер и кой го кара само на обещания. Виж изявлението на Мерцедес, как са изненадани, че няма търсене за техния ЕКюЦ и му намалят обемите.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Боре модераста

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "TeslaDelusional":

    Fake news

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 TeslaDelusional

    4 4 Отговор

    До коментар #21 от "Боре модераста":

    Какво е фейк нюз? Етрон е продал 2600 бройки от началото на годината в Норвегия, а Тесла 900. Това се вижда от сайта, към който предоставих линк, но модераторите изтриха.

    Коментиран от #26

  • 24 за гъби съм

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "за гъби съм":

    арабски стига си ми писал с ника

    Коментиран от #25

  • 25 Прав си

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "за гъби съм":

    Мюслито е започнал да пише много педерастии тук. Явно не го пускат по форумите в Арабия.

    Коментиран от #27

  • 26 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "TeslaDelusional":

    Ами то и аз намирам иноформация, ама там пише, че етрон е продал 900бройки, следван от зое с 500бройки и неуспорим лидер е модел 3. Не знам кой как чете, ама това го пише в статистиката им за продадени електромобили.
  • 27 Хахахах

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Прав си":

    Арабелите сестра ти ги пуска на прИмоция за 4,99, хахахаха
  • 28 The Trooper

    1 0 Отговор
    И като му изпляскат една стартова цена от €130,000 ще се изконкуренчи та знае ли се.