Last news in Fakti

28 Август, 2020 09:23 3 824 14

Ето ги претендентите за "Световна кола на годината"

  • wcoty-
  • световна кола на годината 2021
Ето ги претендентите за "Световна кола на годината" - 1

Списъкът на кандидатите за титлата „Световна кола на годината“ бе обявен. Към момента той включва 24 модела, но все още има време за промени, тъй като окончателният вариант трябва да се формира чак до декември. По-специално, класацията може да включва модели, които все още не са представени, например, новото поколение Mercedes-Benz S-Klasse, чиято премиера е насрочена за септември. 

Настоящият списък включва пет немски автомобила (Audi A3, BMW 2-Series Gran Coupe, BMW 4-Series, Mercedes-Benz GLA и Volkswagen ID.4). Корейските марки са представени от Genesis G80, Hyundai Elantra, Hyundai i10, Hyundai i20, Kia Optima, Kia Sonet и Kia Sorento. Японските претенденти пък са Honda Jazz, Honda-e, Mazda MX-30, Nissan X-Trail и четири модела на Toyota - Highlander, Sienna, Venza и Yaris.

Единственият американски автомобил в списъка е Ford Kuga. Citroen C4, Seat Leon и Skoda Octavia също са в предварителния списък. Победителят ще бъде избран от експертно жури, което включва 90 автомобилни журналисти от 29 държави. Той ще бъде обявен през пролетта на 2021 година на автомобилното изложение в Ню Йорк.

Възможно е през 2021 година модел, който не е представен на всички пазари, да стане „Световен автомобил на годината“. Такъв прецедент стана победител през 2020 г., когато журито избра Kia Telluride, който се предлага само в САЩ. Новият списък включва два такива автомобила - Kia Sonet, който е насочен към индийския пазар, и Toyota Harrier, която може да се купи само в Япония, САЩ и Канада.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ΞLΞVΛTΞ

    12 10 Отговор
    Няма как да бъде това Световна кола на годината при положение че в Европа се карат основно френски марки.Тия направили класация и набутали корейски защото в Сащ се карат корейски.Сори майкъл ама Светът НЕ Е Сащ.

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Гост

    13 5 Отговор
    Де га Тесла с всичките и акции капитали и нечуван ръст? Ох вярно че класацията е само за автомобили. Контейнерите са в друг раздел.
  • 3 Ви Ейч Уан

    8 5 Отговор
    Не може да се разбере с какво право американците изземват функциите на представители на Света.Сащ скоро ще бъде една азитско-афро-латино дупка.Могат ли да говорят от името на Европа люлката на човешката цивилизация?Не естествено...!...

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Миро Антонов

    4 6 Отговор
    BMW 2 серия Гран купе, Мазда МХ-30, новата S -класа. Един от трите-скромно мое мнение. Разбира се,че ще има разместване за първите три места,още марки ще извадят тежката артилерия. Шкода се спотайва там наблизо,както и Волво,което макар и купено от жълтите,вади много добри модели. А сега малко ентъртейнмънт:ако случайно новия Дъстър влезе в десетката-вярвайте,чак на Марс Сектанта ще отиде от кеф! :)

    Коментиран от #11

  • 6 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ви Ейч Уан":

    Докато Европа се управлява от продажници служещи на американците - могат.
  • 7 Пламен

    2 1 Отговор
    Оценка 0 от 0 гласа, получава Радослав Славчев. Или преведено - Слаб (2)
  • 8 Сектант

    2 3 Отговор
    Жалко , че я няма
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 NEMESIS

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Само дето Американският пазар е най-конкурентният пазар в Света, вкл. и за автомобили! По-голям и конкурентен от Европа, затова имат и думата в класациите! Щатските авто-класации са най-меродавни, независимо, че теб и такива като теб въобще не ги интересуват.
  • 11 Miusuka Madoto

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Миро Антонов":

    Сектанта няма да отиде на Марс, вервай ми! Дъстъра няма никакъв шанс за никъде!
  • 12 Тъпите говедари

    3 0 Отговор
    избират кола на годината? Ами печели волска каруца! Актуални са оценките на Европа.
  • 13 Т101

    0 0 Отговор
    Къде са Ривиан, Лусид Еър, Т50 на Гордън Мъри?
    Защо Джета не е била кола на годината? А Линкълн Континентал?
  • 14 В е л и к и я

    1 1 Отговор
    Според мен ще бъде Mazda MX-30...! Модела е много поливалентен ..!