Last news in Fakti

2 Декември, 2020 10:43 6 347 6

Канадец събра най-голямата колекция от "бързи и яростни" коли (ВИДЕО)

  • бързи и яростни-
  • колекция

Най-голямата колекция от реплики на автомобили от поредицата "Бързи и яростни" принадлежи на Хорхе Акоста от канадския град Едмънтън. Сбирката включва 24 коли, но ще расте още, заканва се ентусиастът.

Хорхе разказва, че всичко започнало преди 3 години, когато построил копие на зеленото Mitsubishi Eclipse, карано от Пол Уокър в първия филм. Канадецът преоборудвал купето под инструкциите на техническия консултант на снимките в първите серии на "Бързи и яростни" Крейг Либерман.

Скоро след това Акоста се сдобил с реплики на Honda Integra и Volkswagen Jetta - пак от оригиналната лента. После успял да изработи копие на Mazda RX7 от "Токио дрифт".

"Първоначално нямах намерение да събирам най-голямата колекция от коли от "Бързи и яростни", но после идеята ме завладя", разказва Хорхе. Канадецът започнал да внася автомобили от Япония, тъй като там имало много повече подходящи донори.

Доработката на някои от тях струвала повече от презокеанския превоз. Доставката на Nissan 350Z от Япония, например, излязла 5 000 канадски долара (€3 206), а тунинг пакетът - над 10 000 (€6 412).

Колекционерът планира да спре, когато събере 35 коли от "Бързи и яростни", тъй като жена му вече трудно търпяла манията му. Един от следващите проекти на Хорхе е Nissan Silvia от "Токио дрифт".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Люлинска Батка

    33 3 Отговор
    Тоя щом нема в колекцията чипосано Е60 с изкормен DPF начи не важи.
  • 2 Ивайло

    27 1 Отговор
    Правилното занимание на мъж с пари - яки коли!!! Браво на човека и респект към работата му!!!
  • 3 Гоуст

    17 0 Отговор
    Искам и аз такава колекция, но най-вече искам толкоз търпелива жена. Моята от един стар таралясник, който го ползвам за съботно-неделен кеф ме ревнува и ми се дразни, пък ако започна да наливам повече време и пари хЕптен ще ме зареже.
  • 4 сектант

    6 4 Отговор
    тази р34ка в синъо струва колкото цялата колекция ако е истинска и карана от самия пол уокър.. някъде четох че се е оценявала на над 2 милиона долара

    Коментиран от #5

  • 5 патриота

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Няма кой да чете !!То си пише-РЕПЛИКА !!!

    Коментиран от #6

  • 6 сектант

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "патриота":

    няма кой да чете - написах ако