Last news in Fakti

9 Декември, 2020 17:22 2 823 23

Рекордни продажби за Tesla в Китай

  • tesla-
  • model 3-
  • продажи-
  • китай

През ноември Tesla е успяла да продаде 21 604 електромобила местно производство в Китай. По данни на тамошната Асоциация на автопроизводителите това е със 78% повече в сравнение със същия месец миналата година. До този момент компанията е продавала средно по 10-12 хил. Model 3 месечно.

За пръв път, откакто заработи в началото на годината, шанхайската Гигафабрика на Tesla е произвела над 20 000 електромобила за месец, което позволи на компанията да започне износ за Европа. Първият кораб с китайски "тройки" е акостирал в белгийското пристанище Зебрюге на 27 ноември.

Model 3 се ползва с огромна популярност в Китай. Най-малката Tesla е на второ място по продажби сред електромобилите на тамошния пазар след бутафорния Hongguang Mini, който струва едва 28 800 юана (€3 639).


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в началото

    26 12 Отговор
    Викаха че Тесла ще фалира.

    Коментиран от #13, #18

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Янко Видрарски

    15 5 Отговор
    Тесла (Tesla) планира да произвежда по 500 000 електромобили годишно в новата си гига фабрика Берлин

    Коментиран от #7

  • 4 Реалност

    13 9 Отговор
    Ако станат по 5к лева ще си купя, до тогава пералнята ми стига.
  • 5 Pich

    9 2 Отговор
    Напишете статия за Hongguang Mini за информация на вашите читатели!!!
  • 6 Непълна и неразбрана статия

    10 4 Отговор
    Продажбите в Китай са 21 хиляди, а кораба е пълен със 7000 броя, което прави общо поне 28000 произведени през миналия месец, което наистина е над 20000 както сте писали, но е доста по-близо до 30 000 месечен капацитет, което прави 360 000 Тесла модел 3 годишно, което е колкото глобалните продажби през 2019-а на Тесла.

    А вече започна и производството на Тесла модел У в Китай, за който се очаква да има още по-голямо търсене, защото кросоувърите са по-предпочитани. Тоест догодина само в Китай ще се произведат поне половин милион Тесли.
  • 7 гост

    11 10 Отговор

    До коментар #3 от "Янко Видрарски":

    Това е само първия етап за Модел 3 !! Заедно с Модел Y крайната цел е 1 милион , плюс в бъдеще поне още 4 фабрики и краен дял от 20-25% от целия пазар в Европа !
  • 8 Японеца

    9 6 Отговор
    Несъмнено тесла разби всички авто производители! Особено неподготвени са Мерцедес и Бмв! ФВ се измъкнаха с два модела, но Москва помага там! Японците и те се могат! Ще има фалити скоро!
  • 9 гост

    11 11 Отговор
    Тия дето се кефеха , че Рено води по продажби на електромобили ги чака горчива изненада края на годината !! Тесла пак ще е лидер за годината и то с много !!!

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Японеца

    7 6 Отговор
    Несъмнено тесла разби всички авто производители! Особено неподготвени са Мерцедес и Бмв! ФВ се измъкнаха с два модела, но Мъск помага там! Японците и те се мотат! Ще има фалити скоро!
  • 11 Японеца

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Няма как при 318350 коли до 30.09! Чети, Чети и пак чети, о неинформираний!

    Коментиран от #15

  • 12 Ти да видиш

    8 11 Отговор
    Преди точно две години, Тесла закупи терена за фабриката в Китай, а вече за две седмици произвежда повече бройки от Модел 3, колкото бройки водородни автомобили е произвела Toyota за последните седем години. Кое казвате било бъдещето на леките автомобили?
  • 13 гост

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "А в началото":

    Последния оценка на Уолстрийт е , че единствено електромобил от Епъл може да спре ралито на Тесла на борсата , всички стари производители са вече без никакви шансове !! Също така очакваната нова цена е до 2500 долара на акция или на 2 ТРИЛИОНА пазарна капитализация !! А само след месец с тоя темп Тесла ще струва повече от всички други автопроизводители НАКУП !!! Скоро мина и 600 милиарда !!
  • 14 Рено никога не са били лидер!

    9 6 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Тесла модел 3 си води по продажби в глобален мащаб и няма стигане. Не ги слушай какви ти ги приказват тукашните тролове, които ти говорят за точно определен пазар и точно определен месец, в който за Европа не е имало доставки, защото се чакат кораби с китайското производство.

    Досега Тесла модел 3 пристигаше от Щатите.

    Коментиран от #16

  • 15 гост

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "Японеца":

    Че кой е продал и половината от тия 318 000 електромобила до 30.09 , бе четящия ??? ЕЛЕКТРОМОБИЛИ !!!!! Не петролки !!!!!
  • 16 гост

    8 10 Отговор

    До коментар #14 от "Рено никога не са били лидер!":

    В Европа !!!! Но и там ще падне от Тесла до края на годината !
  • 17 Turbo

    14 4 Отговор
    За население от 1,4 милиарда, 20хиляди Тесли са нищо.
  • 18 гост

    7 10 Отговор

    До коментар #1 от "А в началото":

    Абе докато всички са се вторачили в Тесла и чакат да фалира или да почне да поглъща някои от старите , май предстои удар от засада !! Щото всички решиха , че Епъл се е отказал от този пазар , ама те май решиха просто да изчакат някои от старите да закъсат достатъчно и набързо да се оборудват с 2-3 готови марки , вместо да почват от нулата !! А те имат и парите и технологиите да го направят !!
  • 19 Нашмурлан Нашмурлаев

    11 12 Отговор
    Къде са дизел-бензинджиите, които доскоро плюеха като бесни срещу електромобилите....!?!? Да пият по чаша бензин, за последно :))))

    Коментиран от #20

  • 20 А, тук са си!

    4 3 Отговор

    До коментар #19 от "Нашмурлан Нашмурлаев":

    Само че когато става дума за факти и цифри мама какво да кажат и единствения им отчаян ход е да цъкат минуси, за да се чувстват щастливи. Може да ги преброиш и по минусите на това мнение!
  • 21 Е, колкото, толкова

    1 3 Отговор
    Единствения електромобил, който се продава повече от Модел 3 в Китай е този:

    "В нито един момент няма да забравите колко е евтино."



    Търсенето на този малък BEV премина през покрива, тъй като започва от около 4500 долара и изглежда перфектно „средство“ за градско шофиране и паркиране.

    Компанията отне само 12 месеца, за да проектира и стартира производството на MINI EV, но наистина ли е толкова добър? Е, не. Това е много евтино превозно средство, което се отразява основно на всичко.

    Според ревюто на Wheelsboy, интериорните материали са наистина евтини, с ниско качество на пластмасата. Климатикът се оказа най-слабият някога опитен. Седалките са едни от най-неудобните някога.

    Ускорението е слабо и ще трябва да бъдете "смели", за да го качите до максимална скорост от 100 км / ч (62 мили в час), тъй като от гледна точка на безопасността това е сладка стоманена кутия с нищо освен предпазните колани и ABS. Преминаването през всякакъв вид подутини е „приключение“ .

    С други думи, това е специфично превозно средство, но не и нормална кола. Може да е по-добре от скутер (между другото цената е сравнима с мотоциклета) или страхотно второ превозно средство в семейството, само за да отидете за хранителни стоки. Багажникът обаче е много малък и човек ще бъде принуден да сгъне задните седалки, за да събере нещо основно.

    Коментиран от #23

  • 22 Язе

    5 1 Отговор
    Карайте си ги.Оф забравих,че тук всички са петролки а мечтаят за миксер.Само не забравяйте,че за да караш тоя миксер не трябва се къпеш защото тапицерията(балатума)се скапва и не е гаранционно.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.