Last news in Fakti

8 Януари, 2021 11:10 8 119 14

Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021 (ВИДЕО)

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • нова генерация
Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021 (ВИДЕО) - 1

Новият Jeep Grand Cherokee L беше представен в САЩ. Промяната е радикална, а целта е да предизвика конкуренти, като Audi Q7 и Mercedes GLS. Продажбите на новото поколение на американското SUV ще започнат в началото на лятото и първоначално всъдеходът ще се продава успоредно с настоящия модел.

Дизайн на Jeep Grand Cherokee L

Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021 (ВИДЕО)

Като начало новият Jeep Grand Cherokee 2021 е нараснал значително по размери - до 5 204 мм дължина, 1 963 мм широчина и 1 816 мм височина. Междуосието му е 3 090 мм. Ъгловатият дизайн е вдъхновен от миналогодишния концептуален автомобил Grand Wagoneer. Колата обаче запазва характерния за Jeep двуобемен профил и фирмената радиаторна решетка.

Салон и оборудване Jeep Grand Cherokee L

Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021 (ВИДЕО)

Увеличеният размер ще позволи за първи път в новия Jeep Grand Cherokee да се монтират седем места. Освен това обемът на багажника, дори и при всичките три реда седалки, ще е 484 литра. Други иновации ще включват виртуален кокпит, head-up дисплей и голям 10.1-инчов сензорен екран. Вместо лост за автоматичната скоростна кутия е предвидена кръгла шайба.

Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021 (ВИДЕО)

Базовото оборудване на 2021 Jeep Grand Cherokee вече ще включва и адаптивен круиз контрол. Топ версията ще има електрическо задвижване и масаж на предните седалки, както и отопляеми, и вентилирани седалки в първите два реда. Опциите вече включват всеобхватни камери, системи за нощно виждане и такива за полуавтономно шофиране.

Спецификации на Jeep Grand Cherokee L

Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021 (ВИДЕО)

Първоначално новите автомобили ще се предлагат с познатите 3.6-литров V6 с 290 конски сили и с 5.7-литров V8 Hemi с 360 к.с. И двете версии ще са оборудвани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, а също така ще има три системи за задвижване на четирите колела, от които можете да избирате, всички с редуктор. В допълнение, за Jeep Grand Cherokee L се предлага въздушно окачване, което увеличава клиренса от 211 на 277 мм.

Запознайте се с новия Jeep Grand Cherokee 2021 (ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 One

    16 22 Отговор
    Този джип е за хора, пътуващи само за удоволствие и семейни ваканции. В САЩ и Канада може и да го купуват доста, но тук-в Европа и частност България, няма да се радва на огромен успех. Така мисля, но нещата се променят бързо и може и да се хареса. Между този и Волво,бих взел шведско-китайския джип.
  • 3 сектант

    26 4 Отговор
    красива кола излъчва някакво спокойствие а и като се сетя че имаше един вариант с 800 коня е направо лудница

    Коментиран от #4, #7, #10

  • 4 Морето

    23 3 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Моля те, Секта-другият път, като си в лявата лента и застигнеш такъв джип с двигател на HEMI, недей го притиска и да му присвяткваш. Нека човека кротко се престрои в дясната лента. Знаем, че си бърз дали с Дъстъра, дали със Спортидж-а, ама проявявай разбиране.
  • 5 Гост

    5 15 Отговор
    С какъв мотор ще е... Фиат,Пежо?

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 6 Дедо Клец

    9 6 Отговор
    Не мерси! Телевизор си имам,стария 5.9 осмак ми вози перфектно дъртия задник...Па и вчера четох ако мина през гьол гаранция йок! За града си имам леки коли.....Лудия ми син го докопа Черокито за две седмици преди години,за балкана...и ми го върна с метанова уредба уж оригинална била олекотена и навряна отдолу...Чат пат закача/като ми дойде ракията в повече/ псувах го известно време до като сметна разхода! Около 15 лв./100км на асфалт....
  • 7 Секта пич

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Я си купиме такива "еФтини" кошници,я не...ама щом те възбужда поне яхни булката та да има и някой щастлив....поздрави...
  • 8 Кравар

    11 8 Отговор
    Само да няма статии после като за Jeep Gladiator Rubicon .
    Под рекламата трябва да има надпис с малки букви: Не работи в кал.
  • 9 Японеца

    6 3 Отговор
    А баламурника с дачия, реплика на рено, какво повърна по въпроса?
  • 10 Сектанта

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Много си фалшив! Това чирочки ще го изям на светофара!
  • 11 Глей ти

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И в двата случая ще е по-добър от ВАГ например.
  • 12 Тост

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    И двата мотора са американски!Хемито е ясно.... 3.6-цата е Пентастар на Крайслер, но е слаб за тежкото купе.
  • 13 viki

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Хлапе - къде си виждал сериен мотор в Пежо или Фиат - като базовия на Чероки 3.6 литров 290 коня с базова ск. кутия 8 ст. и втория мотор 8 цилиндъра 5.7 Хеми с новия 9 ст. автоматик???? А третия пък 6.2 литра Хенеси пък със 707 коня....ще го сънуват Пежо - Фиат и прочие! такива мотори 8 цилиндъра през 2021 година само Джиййп - Мерседийс и Лексъс имат!
  • 14 Пламен

    0 0 Отговор
    Волво. Готино е.