Last news in Fakti

8 Март, 2021 15:15 6 336 53

Nissan GT-R Nismo се пробва срещу Audi R8 и Porsche Turbo S (ВИДЕО)

  • porsche 911-
  • nissan gtr-
  • nismo-
  • audi r8

Драг надпревара и летящ старт показаха немного изненадващи резултати

Nissan GT-R Nismo се пробва срещу Audi R8 и Porsche Turbo S (ВИДЕО) - 1
Снимки: YouTube

Новият клип в канала на CarWow поставя един срещу друг три автомобила от един и същ клас пред няколко изпитания. Porsche Turbo S, Nissan GT-R Nismo и Audi R8 застават на старта в надпревара от 402м, доускорение от 80км/ч и тест на спирачките.

Nissan-ът разполага с 3.8-литров бензинов V6 и максимална мощност от 600 конски сили. Въртящият момент достига 650 нютон метра при най-високите си стойности, а автоматична скоростна кутия с двоен съединител и 6 предавки го предава към четирите колела.

Nissan GT-R Nismo се пробва срещу Audi R8 и Porsche Turbo S (ВИДЕО)

R8-цата е единствения атмосферен представител днес. Двигател с обем от 5.2-литра генерира мощност от 620 конски сили, а въртящият момент от 580 нютон метра отново достига до четирите колела, но този път чрез 7-степенна автоматична трансмисия.

Nissan GT-R Nismo се пробва срещу Audi R8 и Porsche Turbo S (ВИДЕО)

Последно в представянето е Porsche-то, което крие 3.8-литров боксер и 650 конски сили, а въртящият момент от 800 нютон метра се предава до всички колела, благодарение на 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Nissan GT-R Nismo се пробва срещу Audi R8 и Porsche Turbo S (ВИДЕО)

Ако следите канала на британските ни колеги, то ще знаете че Porsche-то е доста труден опонент за повечето автомобили, но дали това ще е така и днес може да видите във видеото под този текст.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коки

    44 50 Отговор
    Нисана само ще сънува да се доближи до поршето и аудито

    Коментиран от #9, #20, #36

  • 2 Шваба

    38 40 Отговор
    Джапанката пак я напляскаха немските спортисти...

    Коментиран от #24

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кимоното

    36 9 Отговор
    Никой не може да се мери с 911. Така или иначе Порше е с най доброто досега време откакто правят тези драг състезания.

    Коментиран от #52

  • 5 gost

    23 9 Отговор
    Време е за ъпгейд на Нисана, това е платформа на над 10 години.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #5 от "gost":

    * ъпгрейд.
  • 7 Hellish

    34 24 Отговор

    До коментар #3 от "Пурко":

    Айде сега, ако Нисана ги беше бил друго щеше да приказваш. Като излезе вярно беше сила, но Японците не обичат да си променят техниката. Вядят нещо добро и до там.
    Виж старите R32, R33, R34, Supra Mk4, RX7. Все злоби нали. Айде сега им сравни заводските характвристики с Е34, Е39 и Е60 М5 които излизат през годините с тях. Не говоря за набомбени коли с тунинг, щото има и драгстер Москвич и ралиджийки Лада.
    Японските бегачки станаха култ покрай Бързи и Яростни и факта, че американците правят дараци с технологии от 60-те до около 2000та а европейските коли са скъпи на техният пазар и затова помпят Японки. Защо през годините силните драгаджийки в България бяха Сиера, Е30, Golf 2, Audi 80 и прочие?
    Имаше един Скайлайн в който бяха налети пари колкото за всичките други взети заедно и едвам слезе под 10 секунди.
    Някакви успехи на японски автомобили в моторните спортове на 4 колела?
    Та да не си разказваме истории от 1001 нощ.
    Европейските автомобили са и винаги са били най-добри. Независимо Италиански, Немски или Френски. Да не говорим за технологии, че в един Ситроен DS 50-те има технологии които в японските коли среден клас няма да ги има и след 20 години.
    А да коментираме ли качеството на материалите в интериора? А качеството на ламарините.
    Скрийте се с японките, моля те.

    Коментиран от #11, #17

  • 8 9999

    21 15 Отговор
    Порше..най-добрата спортна кола.
  • 9 Рено ентусиаст

    10 31 Отговор

    До коментар #1 от "коки":

    Японските коли са тотални бклуци добре че Сащ им правят реклама за да ги използвят за база за шпиониране на Русия.Всичко е геополитика
  • 10 Буха ха

    22 15 Отговор
    Нисанът е най бавен, най тежък, най стар, най скъп, а вътре таблото е като Плейстейшън 2. Но пък е красив (сарказъм)
  • 11 Факт!

    9 8 Отговор

    До коментар #7 от "Hellish":

    Американците правеха по 400 коня Мустанг и Камаро когато японкини еврооейки бяха с по 50 коня.Играта им разказа петролната криза и тпите арабухи в началото на 70-те.От там японките заляха щатският пазар.
  • 12 Steks

    23 8 Отговор
    С 911 не е полезно за здравето да се закачаш ще те бие както си иска на право на криво на задна ако щеш

    Коментиран от #16

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шишо

    8 11 Отговор
    Дайте им и цените бе калъфи.
  • 15 Кака Донка

    14 8 Отговор
    Очаквах повече от Нисана, Р8 тотална излагация, а Порше показа защо е на върха :)
  • 16 Гоуст

    8 5 Отговор

    До коментар #12 от "Steks":

    А бе макларъна 720 с го бие на 1000метра

    Коментиран от #46

  • 17 До hellish

    32 10 Отговор

    До коментар #7 от "Hellish":

    Пич на колко години си? Знанията ти за автомобилите точно на ниво “бързи и яростни”. Направих си труда да погледна характеристиките на БМВ, както ни посъветва и познай - нямат модел бил той и три пъти М, с време под 4.5 сек. До 100!!! А сега ти си направи труда да видиш, колко е времето до 100 на Нисана, който излиза в далечната 2008 г. И само не разбрах къде тури БМВ в моторните спортове?! Не разбрахте ли, че това е един лъскав пластмасов чеп за джендъри. Мерцедес, който е по-скоро марка за спокойни хора, в който спорт го хване го прави за смях БМВ-то. Я ти отвори и виж времената на Нюрбургринг. Нещо нема много БМВ -та и аудита в топ 50. Автомобилния спорт не е само каране на право. Още по-малко пък драг, или 0-100 е някакъв критерии, за това колко е добра колата. Айде със здраве и по-поУека!

    Коментиран от #18, #33, #34, #38, #39

  • 18 Рено ентусиаст

    8 27 Отговор

    До коментар #17 от "До hellish":

    Ти си тотален тпир.За формула 1 и екипа на Брабам БМВ където БМВ печелят титлата за Нелсън Пике чувял ли си не си естествено.За ДТМ чувал ли си.Какъв скайлайн умрел.Базовият вариант пада от всичко де що има.Надуват го изкуствено с някакви турбини ищнитрота и тн и скъсяват живота на смешното двигателче а за пистов автомобил и дума не може да става.

    Коментиран от #23

  • 19 един от стадото

    17 4 Отговор
    мдаа..а защо не дадоха кой кара Поршето. А ни занимаваха с тия плямпала. На първия старт Нисана се представи достойно , все пак Порше е на среща. На втория с доускорението тоя с Нисана пропусна секунда да натисне педала до митала, забележете. Явно беше, дали случайно не знам.
  • 20 Факт

    8 14 Отговор

    До коментар #1 от "коки":

    На родния ДРАГ шампионат комбито на Ауди нацепи един наточен GTR. А голфчета 4 и опелки разсипаха Митсубишитата.

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 един от стадото

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "Факт":

    Е и. Нищо не значат тия драгове реално. Отвори тубата и виж- Шкода как ги къса там Камарота, Аудита и подобни. Ама дигни задния капак на шкодичката и ще ахнеш. Това не са реални битки между марки и модели. Всеки сложил един осмак в купето и гас. Това горе е борба, фабрична, гарантирана с номер на шасито и мотора. Марка застанала зад нея, а не збирщайн довлечен на колесар на пистата. А иначе съм фен на Порше и Нисан GT-R, не на Ауди
  • 23 Тапир

    19 3 Отговор

    До коментар #18 от "Рено ентусиаст":

    Аз ако съм тапир, ти си на тапира дебелото черво. Тая простотия за формула 1 в БМВ форума ли я прочете?! Brabham бяха сериозен тим във Ф1, но с недоносения 4 цилиндров БМВ двигател постигнаха точно 2 (ДВЕ) победи. Подчертавам победи, а не титли. БМВ НИКОГА не са имали титла във формула 1. Ако обичаш не свързвай Нелсън Пикет с БМВ, че е обидно. Като се заговорихме сладко за Ф1, я кажи с какви двигатели печели Сена? А тая пародия ДТМ да я цитираш, е все едно да обсъждаме нагласените статии на ауто билд, в които без значение от участниците в тестовете, крайния победител е от VAG групата. Бъди здрав и по-полека да не вземе да ти пропадне долен ляв педал на реното. Ако наистина си Рено ентусиаст ще разбереш какво имам пред-вид.

    Коментиран от #25, #26

  • 24 Фен на Порше

    5 12 Отговор

    До коментар #2 от "Шваба":

    Ти пък къде го видя това или коментираш само за да не заспиш.Нисана в тоя случай въобще не може да се сравнява с Поршето по бързина и каквото и да е винаги ще си остане един японски котурник прехвален от заблудените му фенове.

    Коментиран от #35

  • 25 Врачанина

    9 8 Отговор

    До коментар #23 от "Тапир":

    Само да ти обясня с две думи бацка.Точно че е Рено ентусиас за това няма да те разбере понеже за да бъдеш Рено ентусиаст трябва да ти липсва сивото вещество а то е нужно в този случай тъй че не си губи времето да обясняваш на такива тапирчета.
  • 26 Рено ентусиаст

    3 14 Отговор

    До коментар #23 от "Тапир":

    А бе г.з прст през 1983-та с ква кола Нелсон Пике става световен шампион бе толко си т.п типичен джапан фан прст на здник.А руба с бензин върху нисана искаш ли бе червей?!

    Коментиран от #29, #42

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Гоуст

    10 0 Отговор
    Толкоз як хейт под статия само като стане дума за Русия обикновено има. Интересно ми е пишещите какви коли карат, на мен личното ми предпочитание е за Поршето (фен съм от NFS 5 Porsche 2000), но карам семеен паркетник. Която и от трите коли от видеото да ми падне ще се накефя на макс.
  • 29 Anton

    14 5 Отговор

    До коментар #26 от "Рено ентусиаст":

    Махай се с
    тез цигански коли бнв-е. Тяхното място е в сервиза. Пусни си Сена в тубата и гледай. Всички критици са
    единодушни, че Сена пилотира извън човешките възможности.Намери си кадри от болида на хонда.

    Коментиран от #31

  • 30 Край

    2 6 Отговор
    Егати и спорта да дърижиш геврека и да натискаш един педал.
  • 31 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #29 от "Anton":

    Болид на хонда? Лелеееееееее

    Коментиран от #32

  • 32 Anton

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Да! Друго си е бнв и златен зъб.

  • 33 Borislav Popov

    3 12 Отговор

    До коментар #17 от "До hellish":

    хаха стига си блъскал глупости,та тя най малката емка3 2021г. с 500 коня прави 3.9 секунди на 100 или ти гледаш оная от 2001г.,ама тя е 300 коня и нормално да прави 4.2 на 100,нещо за Нюрбургринг се изказваш пак неподготвен ,от както съществува 24часа на тази писта са проведени над 40 шампионата,ха познай кой печели 20 от тях,а останалите 20 са измикярските марки,през 2014,2015,2016 БМВ пуска М4 в ДТМ шампионата , а сети се кво се случва тогава,хаха
  • 34 Чичо Искрен

    2 12 Отговор

    До коментар #17 от "До hellish":

    Абе момче като не знаеш нищо за БМВ не се излагай просто с тези твой тъпи коментари.Недей така че цел свят ще ти се смее.Само.хвалите тези японски автомобили а те нищо не струват да заповядат да се преборят с Мката на БМВ вземи.го и този. GT-R да го пробваме да видим коя ще даде по-добро време.
  • 35 Шваба

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Фен на Порше":

    Чети по внимателно бе ш.атка!
  • 36 ддд

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "коки":

    нисана не е ли 3 пъти по евтин от другите? сипваме бензин на марешки за 20 ст по евтино а тука хилядите нямат значение?
  • 37 Жълтеницата

    10 4 Отговор
    Нисан 180 000 паунда
    Ауди 144 000
    Порше 155 000

    Нисанът е най скъп и то с доста

    Коментиран от #47

  • 38 асддса

    3 6 Отговор

    До коментар #17 от "До hellish":

    Абе за него не знам, ама ти ич не разбираш. Добро време 0-100 се прави с двойно задвижване. Това е всичко.
    БМВ във всички категории са с най-добри времена в класа си. Те не правят суперкари, че да са на топ позиции.
    Къде видя A45, C63 или E63 да са по-бързи от М2, М3, М5 ?
    Я сега погледни резултати от шампионати в които БМВ се състезават.

    Колко трябва да ти е капацитета за да кажеш "бмв губят на местата където изобщо не се състезават"
  • 39 Hellish

    3 8 Отговор

    До коментар #17 от "До hellish":

    Каза R32, R33, R34 да сравниш с Е34, Е39 и Е60.
    Ти къде отиде на GTR който излязъл далечната 2008-ма.Е34 излиза 88-ма младеж. Ти си нямаш понятие аз какво сравнявам и ти какво сравняваш.
    Или ти видя характеристиките на 1988-ма БМВ-то без да си имаш понятие какво е и го наби като сравнение с 2008-ма нисана? Щото са близичко като характеристики нали 😁😁😁.
    И остави 0-100 никой не го е.е за 0-100 виж пътно поведение виж използвани материали в автомобила. Не говори глупости да се излагаш моля те.
    Радвай се на оризовите кочини и не обяснявай кое е лъскаво и кое не става
  • 40 Ставри

    4 13 Отговор
    Само *ухльовци и бавноразвиващи се радват на японски коли!!! Лек ден
  • 41 Р Овч

    12 5 Отговор
    Нагласен клип. Очевидно пак са платили на някого, да се повози с Нисана в комфортен режим.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 onq s konq

    0 4 Отговор
    Хахааа Поршето им скъса шортите ... браво!
  • 44 Алфа Ромео

    4 3 Отговор
    Нещо объркаха тия палячовци, не вярвам че Нисана е изостанал чак толкова много, дюнерджията и бялото момче са си неадекватни, странно защо не показаха кой шофира Поршето!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сравнявай

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Гоуст":

    Макларен 720 с ГТ 2 РС,а не с турбо С,нещата там са различни.
  • 47 Нещо си се

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Жълтеницата":

    объркал в Бг. Прше 911 турбо С 430000+ лв.,Нисан ГТР Нисмо 360000 лв.Ауди Р8 втора употреба 318000лв. Излиза Нисана най-евтин,а ти не знам къдеги вземаш тези цени на Порше и Ауди,явно са зоа базови модели.
  • 48 Jrj

    7 0 Отговор
    Къде го намериха тоя кривонос индиец,дайте му една Тата ?
  • 49 Перничанин

    5 1 Отговор
    Много отворени разбирачи станахте ама ще ви кажа само едно Поршето е номер1 на Нюрбринг.Нема кой да го бие.
  • 50 ради рс

    1 0 Отговор
    да бе да повярвах ви немски мошеници .
  • 51 Фак Ю

    2 1 Отговор
    Няма смисал до го гледам даже Турбо С им прави 1 тир растояние сиг. последен ще е курника нисана кво им се радват толкова на тея бараки нз
  • 52 ЪРП

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Кимоното":

    НИКОЙ МАЙ НЕ СИ ДАВА СМЕТКА ,ЧЕ НИТО АУДИТО, НИТО ПОРШЕТО НЕ СА В КАТЕГОРИЯТА / КИЛОГРАМИ/ НА GT-R !?!?!???

    ЯПОНЦИТЕ ВЛАГАТ ТОЛКОВА КАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ В ИЗРАБОТКАТА , ЧЕ НИСАНА Е НЕНАДМИНАТ В ТЕХНОЛОГИЯТА МУ НА КОНСТРУИРАНЕ И ПЕРФЕКТНОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТЕГЛОТО МУ !!!

    ГЛЕДАХ ЯПОНЕЦА, КОНСТРУКТОРА НА GT-R , КОЙТО КАЗА ..."ВСЕКИ КОЙТО СИ МИСЛИ ,ЧЕ ЗА ДА СЪЗДАДЕ ЕДНА КАЧЕСТВЕНА СПОРТНА КОЛА, ТРЯБВА ДА Я ОЛЕКОТЯВА ДРЪСТИЧНО, ТО НИЩО НЕ РАЗБИРА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ТАКИВА КОЛИ" !!!

    АКО АУДИТО И ПОРШЕТО БЯХА С КИЛОГРАМИТЕ (ЗАРАДИ ВЛОЖЕНИТЕ КАЧЕСТВЕНИ МАТЕРИЛАИ) НА GT-R , ТО БЕДНА ВИ Е ФАНТАЗИЯТА ,КОЛКО МЕТРА ЩЯХА ДА СА ЗАД НЕГО ПРИ ТАКИВА ГОНКИ!!!
    А, ТОЙ ВЪПРЕКИ ДОСТА ПО-ГОЛЯТОМО СИ ТЕГЛО СЕ СПРАВЯ ФЕ-НО-МЕ-НА-ЛНО ИЗУМИТЕЛНО !!!!!!!! ЯПОНСКА МУ РАБОТА ;-))

    Коментиран от #53

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.