Last news in Fakti

18 Март, 2021 10:06 11 142 33

Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

  • peugeot-
  • 308

Французите представиха първата си кола с новото лого

Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО) - 1

Peugeot представи новото поколение на хечбека 308. Според информацията от френската марка, в Европа продажбите на новите автомобили ще започнат през втората половина на тази година. Производството на новото 308 ще бъде установено във Франция в град Мюлуз. Цените на новата генерация ще бъдат обявени по-късно. Новото 308 се изправя директно срещу Volkswagen Golf и компания.

Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

Още нещо любопитно е, че Peugeot 308 е първият френски автомобил с новата емблема. Логото е триъгълен щит с лъвска глава и надпис „Peugeot“ отгоре. От компанията отбелязват, че новата емблема символизира прехода на марката към следващото ниво.

Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

Автомобилът леко се е увеличил в габаритни размери в сравнение с предшественика си. Новото 308 получава и различна радиаторна решетка, LED фарове с дневни светлини, стилизирани като „лъвски зъби“, панорамен покрив и нови задни светлини, обединени от лъскава черна вложка. Като цяло на клиентите ще бъде предложен избор от седем цвята на каросерията и джанти с диаметър от 16 до 18 цола.

Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

Френските инженери са скрили сензорите и радарите на системата за подпомагане на водача под логото на компактния хечбек. Коефициентът на въздушно съпротивление също впечатлява. Той е 0.28. Обемът на багажника е 412 литра, а при сгънати задни седалки този параметър се повишава до 1 323 литра.

Ето го новото Peugeot 308 (ВИДЕО)

Салонът е оборудван с волан с две спици, цифрово табло, навигационна система TomTom, безжично зарядно за смартфон, 10-инчов мултимедиен дисплей и аудио система Focal с 10 високоговорителя. На разположение на водача са и LED амбиентно осветление в 8 цвята, както и филтрираща система Clean Cabin, която прочиства въздуха в салона.

Списъкът с електронни асистенти включва: адаптивен круиз контрол, система за поддържане на лентата, предупреждение за предстоящи ограничения, адаптиране на скоростта в завоите и функция за полуавтоматична смяна на лентата за изпреварване. На шофьора също са на разположение и система за наблюдение на "сляпа" зона, камера за задно виждане и система за помощ при паркиране.

Хечбекът е изграден на платформата EMP2. Гамата от двигатели се състои от 1.2-литрови бензинови агрегати с три цилиндъра със мощност 110 и 130 конски сили. Също така, на клиентите ще се предлага дизелов четирицилиндров агрегат с обем 1.5 литра. Мощността на дизела е 130 конски сили. Автомобилът получава и две хибридни модификации с мощност от 180 и 225 конски сили.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цецко от зелен връх

    23 9 Отговор
    Тези малолитражкин1.2 1.3 1.5 на ток турбини не ми гинхвалете ...Трябва да си болен да дадеш 5 чанти пари за монитори , таблети и мнпластмаса

    Коментиран от #6, #7

  • 2 jap

    58 10 Отговор
    Пежо направиха революция в дизайна а този модел определено е интересна алтернатива на скучния Голф.
  • 3 Пежар

    36 4 Отговор
    Ох на батко котарачето💯🏆👌
  • 4 сектант

    33 16 Отговор
    всеки кореец може да му дръжи бастуня на това лъвче. браво, Пежо!

    Коментиран от #8

  • 5 Ресми

    32 6 Отговор
    Беупречна визия и интериор, за съжаление не мога да се пречупа да си купя Пежо. Все пак поздравления, колата е страхотна. Липсва един турбиниран 2.0 бензин, поне 250 кс, все пак хората търсят и мощност, не само визия.

    Коментиран от #10

  • 6 308

    24 13 Отговор

    До коментар #1 от "Цецко от зелен връх":

    Малолитражка ама пасат ЦЦ 2.0 дизел не може да ми избяга на хемус а аз съм с 1.6 дизел и само 90 коня, прави си сметката при положение, че колата гори и 3.8. За българия е перфектно, виждал съм и на по 300 000 километра... пак се изказвате неподготвени. Диспеите са чук, няма проблеми с електрониката на много бройки са някакви индивидуални случаи.
  • 7 Карам

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Цецко от зелен връх":

    служебен Форд Фокус 1.0 115к.с с който въртя гумите на сух асфалт и на 3-та скорост което съвсем не е зле за "малолитражка".

    Коментиран от #19

  • 8 Вихъра

    27 4 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Точно, корейци и японци в тоя сегмент са супер скучни и дървени. Това е една от най-красивите коли последно време!

    Коментиран от #12

  • 9 Шекел

    6 22 Отговор
    Това мазда ли е или пижо.Пълен смях
  • 10 Шекел

    6 22 Отговор

    До коментар #5 от "Ресми":

    Предната решетка си е чиста Мазда пълно пропадане за французите.Да крадеш корейски дизайн.

    Коментиран от #28

  • 11 гост

    15 2 Отговор
    Стелантис обедини трите най-големи конкурента на Фолксваген Опел , Пежо и Фиат , които и поотделно доста му дишаха във врата , а заедно много скоро ще го минат и то в Европа , щото във Северна и Южна Америка , Африка и Средния изток отдавна са го минали ! И ще остане един Китай , където обаче самите китайци ще духнат скоро под опашката на ВАГ !

    Коментиран от #14

  • 12 Японски

    9 23 Отговор

    До коментар #8 от "Вихъра":

    Сигурно японците са ти скучни защото не ходят в сервиз. Френските нямат излизане от бокса. Единични бройки сигурно не се развалят.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 Вихъра

    21 7 Отговор
    Какви Мазди сънуваш бе Гошко, Пежо е една от марките с индивидуалност в дизайна. Карам Мерцедес, но съм реалист, а не болносляп фен на японски курници!

    Коментиран от #24

  • 14 Рено ентусиаст

    3 14 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    От тия които си казал по продажби и Опел и Пежо са зле а за Фят да не говорим та те имат два модела от целият тоя запъртък събрал се под името Стелантис само Джиип има продажби и то основно в Сащ ама индианците ги подпукаха за името Чероки.Твоят коментар показва пълна некадърност неадекватност и неразбиране на автомобилният пазар.

    Коментиран от #20

  • 15 Факт!

    18 7 Отговор

    До коментар #12 от "Японски":

    Глупости то цяла африка се движи на пежа и рена ама ти гледам ги разбираш нещата.Сега ако кажеш и че си доволен от варела Сабару смехът ще е пълен.

    Коментиран от #17, #25, #33

  • 16 Вихъра

    17 8 Отговор

    До коментар #12 от "Японски":

    Разказвач на митове нещо го даваш, изчезвай при бабичките да им говориш глупости. Всички японски и корейски кошници се чупят не по-малко от всяка една друга марка. Просто си търсите оправдание да си карате грозните коли с измислена здравина. Ходи си запиши час в ТМ Ауто за след 3 месеца, защото няма насмогване по гаранционни ремонти на тия смешки тойота!

    Коментиран от #26

  • 17 Кирчо

    19 5 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    Субару е една от най-надценените кошници, имат едно двойно предаване. От към концепция и технологии са останали в 90 сте години
  • 18 БатП

    18 3 Отговор
    Очаквана премиера. След 508, 208 и 3008, това избухване в дизайна въобще не ме изненадва. Радвам се, че продължават толкова добри модели да изкарват. Кой знае, ако сложат нещо над 2 литра, може да се върна на Пежо някой ден.
  • 19 Варна

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Карам":

    Евала, пич. Форд биват за служебни коли...но гледай да не те види шефчето, че ще завъртиш гуми към изхода на фирмата ви. Айде, другия път да ти дадат Фокус RS за служебна. И да почерпиш, ей!
  • 20 Белгиеца

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Рено ентусиаст":

    Какво ренде караш....ти каза преди време, ама аз забравих.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Рено ентусиаст

    9 6 Отговор

    До коментар #20 от "Белгиеца":

    Карам Клио от 95-та на газ но мечтая за Талисман.
  • 22 Рено ентусиаст

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Белгиеца":

    Краде ми ника тоя карам Рено 4 от 65-та досега
  • 23 Гошо без почивка

    9 1 Отговор
    Супер изглежда, определено последните 5 години дизайна на Пежо силно се отличава от масовката. Лично аз бих се зарадвал на повече от 1.5 дизел, ако имаше 2.0 180к.с., като на 5008 щеше да е по-добре.
  • 24 Пич

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Вихъра":

    То и мерцедес е грозен германски курник за дядовци,ама го караш. Пежото е около 100 пъти по-красиво и стилно от мерцедеските табуретки с фарове като квадрати. като от рисунка на някой от детската градина.
  • 25 Пич

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    В Африка караха Пежа преди 40 години. Сегаот 35 години насам в Африка се карат само японски коли и главно Тойота, защото са най-здрави.
  • 26 Пич

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Вихъра":

    Вярвай си. Хаха Те дори германците признават,че най-здравата кола в света е Тойота. Във всички класации за надеждност на първите места са японски коли ,както и в германските класации от техническите прегледи при най-стари коли като години и километри японските са първенци. Затова и в Африка ги карат, щото там няма пътища и трябва здрава кола. А и в САЩ, Канада и т.н. богати държави купуват главно Тойота и Лексус.

    Коментиран от #29

  • 27 авто фен

    2 7 Отговор
    Пежото е много красиво и стилно, но повече ми допада Голф 8 ,който също е красив и стилен, но по-аеродинамичен изглежда и по-нисък някак си ,което ми харесва в една кола. Това Пежо прекалено много прилича на БМВ 1-ца отстрани във вратите,което е грозно, доста тумбести и големи врати,а това проваля дизайна, едно че прилич1а на грозното тумбесто БМВ и второ,че е груб дизайна така. Погледнете Голф 8 как седи странично- по-стилен и с по-големи прозорци, някак си по-пропорционален, за разлика от Пежото с големи врати.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Вихъра

    3 5 Отговор

    До коментар #26 от "Пич":

    Е коя точно тойота карат в богатите държави бе Мунчо?? Като всички модели са от грозен по-грозен. Точно в северна америка който има пари кара Порше, Мерцедес и други от този ранг. От време на време някой се излъже да си вземе и Лексус.

    Коментиран от #31

  • 30 БатП

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "авто фен":

    Авто фен пък фен на голф, не се връзват нещата. Голф бил по-красив от това? Да се смея ли, да рева ли, не знам.
  • 31 Пич

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Вихъра":

    В САЩ,Канада средната класа карат Тойота,а богатите Лексус.
  • 32 НЕДОВОЛЕН

    3 0 Отговор
    Миналият месец си записах тест драйв на SUV Пежо 2008. За тест драйва ми дадоха възможно най-напудреното от към екстри. Карах го и всичко беше точно, докато представителката на Пежо не си протегна ръката и... включи автопилота. Та карам си аз по околовръстното (три ленти в посока) и решавам да се преустроя от средна в дясна лента. Обаче врътнах волана 1-2 секунди по-рано, преди да мина непрекъснатата бяла лента и да започне пунктираната. Колата от своя страна ми дръпна волана в ляво и ме намести в средната лента. В тоя момент казах, че приключваме тест драйва и отивам да връщам колата, защото за мен тоя автопилот е измишльотина. Ако реално съм искал да заобиколя препятствие на пътя, колата можеше да създаде предпоставка за ПТП, връщайки ме в средната лента. Иначе още същия ден получих оферта на мейла, но така и не върнах отговор. Цените бяха доста напомпани, а базовият модел нямаше почти нищо общо с напудрения. Иначе като цяло дизайна на купето ми хареса, хареса ми возията и вървежа, който осигурява двигателя, но таблото ми дойде малко футористично, а освен това и автопилота ме отказа.
  • 33 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Факт!":

    Глупости говориш ти, 2017 г. бях на екскурзия в Занзибар. Там са с ляво движение, магистрала не видях, пътищата са двулентови и не всички са асфалтирани. Карат най-вече Тойота, масово са над 15 - 20 годишни модели. Има много японски джипове и пътнически бусове. Има и Хюндай. Френски коли и други европейски коли не помня да съм виждал.