Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 10:35 3 746 4

Четири чисто нови Chevrolet Corvette изгоряха на автовоза (ВИДЕО)

  • chevrolet-
  • corvette-
  • пожар-
  • автовоз

Причината за пожара все още се разследва

Четири чисто нови Chevrolet Corvette изгоряха на автовоза (ВИДЕО) - 1

В мрежата се появи видео с погълнат от пламъци автомобилен превозвач, на който е натоварена партида от най-новите Chevrolet Corvette. Пожарът, който унищожи четири спортни автомобила, избухва на север от Нашвил, Тенеси. Автовозът напуска завода на Corvette в съседен Кентъки и малко след това се пали.

Автомобилите са повредени много и са с различна степен на обгоряване, но вероятно никой от тях не може да бъде ремонтиран. Шофьорът не е пострадал, въпреки факта, че кабината на камиона също е напълно изгоряла.

Очевидно огънят е тръгнал от кабината на автовоза, но причината все още не е известна. От нея огънят се разпространява към позиционираният отгоре Corvette, а след това и към колата зад него. И от двете коли остава само черен скелет. Поради горещината горната платформа се срутва, смачквайки още един Corvette отдолу. Най -малко повреденият модел е синият, който е с овъглена предна част.

Четири чисто нови Chevrolet Corvette изгоряха на автовоза (ВИДЕО)

От видеото се вижда, че автовозът прекарва шест превозни средства, но изображенията показват само четири унищожени коли Corvette. Два от автомобилите са успели да избегнат пожара, защото пламъците не достигат задните платформи.

Цените на тарга версията Chevrolet Corvette в САЩ започват от 62 195 долара. Роудстърът струва 69 695 долара, включително доставката. По този начин общата сума на щетите възлиза най -малко на 248 780 долара, като се изключат разходите за ремонт на автовоза.

Възможно е обаче някои части от автомобилите да могат да се използват в други нови автомобили. Например, благодарение на средното разположение на двигателя, моторът на синия суперкар може да бъде запазен.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Komapak

    2 0 Отговор
    Е щом пожара е тръгнал от кабината какво общо имат корветите? Ако превозваше живи животни щеше да си е просто едно по-голямо барбекю. Не че не се е случвало и цистерни да гърмят по същата причина. Жалко за колите защото са чисто нови, но пък са застраховани. Покрай кризата с чиповете може 6 човека доста да почакат новия си автомобил.
  • 2 pit

    0 2 Отговор
    Кога двигателят на "Корвет" е бил средно разположен? 🙄

    Коментиран от #3

  • 3 тоз

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "pit":

    При С7 пич - чети!!!
  • 4 2463

    1 0 Отговор
    Автомобилите на "Tesla" само се палят от самосебе си. Какво ни заминвате с тях? Ако бяха автомобили с ДВГ нямаше да се запалят...