Last news in Fakti

16 Април, 2013 10:32 25 053 171

Продава се McLaren F1 на нула километра

  • mclaren f1-
  • обява-
  • продажба

В японския портал Wintel се появи обява за продажбата на McLaren F1 от 1996 г. с нулев пробег на километража. Жълтият суперкар не е каран никога и изглежда сякаш току-що излиза от фабриката.



Собственикът и причините, поради които за 17 години никога не е изкарвал колата на пътя, не са известни. Експерти предполагат, че цената на автомобила, от който са създадени 106 екземпляра, може да достигне 4.5 млн. евро.



McLaren F1 се произвежда от 1992 до 1998 г. До 2005-а британският суперкар държи титлата за най-бърз автомобил, сертифициран за движение по пътищата за общо ползване. Оборудван е с 6.1-литров V12 на BMW с мощност 627 к.с. и въртящ момент 651 Нм. Ускорява до 100 км/ч за 3.3 сек. и развива 372 км/ч.



Наследникът на F1 бе представен през март на салона в Женева. McLaren P1 има хибридна силова установка, съставена от 3.8-литров V8 с два турбокомпресора, електромотор със 179 к.с. и роботизирана трансмисия със седем предавки и два съединителя. Системната мощност на автомобила достига 916 к.с.



P1 ускорява до 100 км/ч за 2.5 сек., а максималната скорост е ограничена по електронен път до 350 км/ч. Ще бъдат произведени 375 екземпляра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М_Sux

    3 1 Отговор
    Това съм си го мислил продавам всичко взимам някой рядък суперкар пазя го 15 години през това време работя в чужбина и така :Д и после милионите падат от небето.

    Коментиран от #3

  • 2 пишман милионер

    2 1 Отговор
    Не я искам. Отказвам... Де ше туря хлапетата???...

    Коментиран от #8

  • 3 Бай Либен

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "М_Sux":

    Много добре замислено!
  • 4 Дошо

    1 1 Отговор
    Дали тоя двигател, който не е работил откакто е сглобен няма да протече като лейка като го запалят и покарат малко?Сигурно всички семеринги са се спекли на камък

    Коментиран от #11, #24

  • 5 Симеон Тасев

    1 9 Отговор

    бмв си е бмв и тука присъства

    Коментиран от #13

  • 6 Автокъща Данчо

    1 1 Отговор
    По скоро са го убили от бой,дрифт,драг и т.н. извращения....А после са викнали някой БГ спец от автокъщите,които продават 14-15 годишни автомобили на по 130 000 =140 000 км. да му върне киломтража на 0,че да му вземат некой леф горница.....
  • 7 Антон Дачев

    1 0 Отговор
    Там не е тук :)
  • 8 Загрижен

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "пишман милионер":

    по-добре се замисли, ти къде ще си като ти я вземат хлапетата;;
  • 9 случаен

    0 0 Отговор
    Никъде не се споменава че не е припалван, така че основанията на Дошо за семерингите са под съмнение.
  • 10 Joe

    1 0 Отговор
    Да обикаля кръговото на Руски паметник. След втората обиколка ще търси 10,000 лева в мобилето.
  • 11 Чакалов

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    -простотиите ти са непоносими-от какво да бъдат "спекани",бе,от карането което не е видяла,или от съхранението при Специални,подходящи условия-които няаа нужда да коментираме,предполагам,а материалите от което е изработено Точно това МПС -дали ще го допуснат,а.............
  • 12 ккк

    1 0 Отговор
    върнали са километража на макларъна и ни прелъгват само :D
  • 13 history

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Симеон Тасев":

    Като нямало какво друго да сложат сложили БМВ ;)))).
    Гордън Мъри е направил пътека до Хонда след като са му отказали отишъл и до Порше и там не се заинтересували.И накрая от няма и къде се съгласил на компромиса БМВ.От 6,1 литра 627 коня не е никакво постижение.Но от БМВ толкова са можели и благодарение на леката конструкция и големия инженерен опит на гения Мъри Макларън става чудесна спортна кола.Друг люботпитен факт е че като отправна точка за творението си Мъри използва Honda NSX за това е искал да няма компромис с двигателя и е искал от Хонда да му проектират такъв за неговата кола.Поради малката бройка обаче японците намират че проекта е нерентабилен за тях.
    От БМВ понеже имали нужда от реклама на всяка цена се напънали и направили 6+ литров двигател за да задоволят минималните изисквания за мощност поствени от Мъри.

    Коментиран от #14

  • 14 Кофти

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "history":

    дрън-дрън -та -пляс.... Факт са постиженията на този автомобил, на които и много съвременни могат да завиждат! Така че какво значение има какъв е щял да бъде пък какъв бил - дрънкането ти не променя с нищо фактите, нали? :)

    Коментиран от #15

  • 15 New Sportcar eXperimental

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кофти":

    Murray declared that "During this time, we were able to visit with Ayrton Senna (the late F1 Champion) and Honda's Tochigi Research Center. The visit related to the fact that at the time, McLaren's F1 Grand Prix cars were using Honda engines. Although it's true I had thought it would have been better to put a larger engine, the moment I drove the Honda NSX, all the benchmark cars—Ferrari, Porsche, Lamborghini—I had been using as references in the development of my car vanished from my mind. Of course the car we would create, the McLaren F1, needed to be faster than the NSX, but the NSX's ride quality and handling would become our new design target. Being a fan of Honda engines, I later went to Honda's Tochigi Research Center on two occasions and requested that they consider building for the McLaren F1 a 4.5 litre V12 or V14. I asked, I tried to persuade them, but in the end could not convince them to do it, and the McLaren F1 ended up equipped with a BMW engine."[5]

    Това го е казал Гордън Мъри."Като фен на двигателите "Хонда" посетих центъра за развой Точиги ...но не успях да ги убедя да ми направят двигател (4,5 литра). ........пътното поведение на NSX беше моя цел при проектирането на колата ми.

    "в момента в който се качих на NSX всички коли които вземах като отправна точка (Ферари,Порше Ламборгини) изчезнаха от мисълта ми"

    Гордън Мъри е искал най доброто и двигателят е трябвало да тежи под 250 килограма.БМВ не упяват с тази задача техния тежи 266 но Мъри с използването на титан и кевлар успява да компенсира некадърността на БМВ.
    Колата е шедьовър като шаси но като двигател е компромис.
    Това са фактите и самият Гордън Мъри го признава със съжаление.
    Така че БМВ е просто един компромис и колата не е добра заради техния двигател а въпреки него.

    Коментиран от #18

  • 16 jikata

    0 0 Отговор
    оооооооооххххххххх БОГАТИТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО БОГАТИ А БЕДНИТЕ ВСЕ ПО БЕДНИ,ОБРАЗОВАНИ И МАКСИМАЛО ЕЕЕЕЕЕФФФФФТТИНИ ИНА4Е КОЛИ4КАТА Е ИЗВЪН ЗЕМНА , АМА ВСЪЩНОСТ ТЕ И ТАКИВА ЩЕ Я КАРАТ ИЗВЪН ЗЕМНИ
  • 17 Дошо

    0 0 Отговор
    Ами то това е целта на богатите бе колега.Да направят останалите прости до безобразие за да могат да ги управляват без никаква съпротива и УСПЯВАТ особено у нас, но това е една друга тема.
  • 18 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "New Sportcar eXperimental":

    А като бях малък много бях въодушевен от великото постижение на БМВ.Тогава по автомобилните предавания и в АМ БЕДА представяха нещата така:

    - Никоя фирма освен БМВ не успяла да покрие зададените от конструкторите на Мак Ларън спецификации.

    С другите хлапета се бяхме въодушевили от писаниците по нашите вестници и .....Егати даже Мерцедес не са успели..... :-)
    Защото тогава кой е мислел за ХОНДА?Мерцедес и БМВ - за хлапетата от времето на мутрите други коли нямаше :-)
    Обаче ето, че времето минава и всичко излиза наяве !Само където някои още живеят в това отминало време или слушат простотиите на тези, които са си останали с промити мозъци и не са мръднали и милиметър в развитието си от тогава.

    Коментиран от #22, #40

  • 19 Стар Българин

    0 0 Отговор
    Не знам какъв човек е собственика, ама не знам как е издържал да не я кара.
  • 20 auuuuu

    0 0 Отговор
    таз кола ми е мечтата от мноого време, но да бъде тъмно червена или черна :), но ще трябва да почака точно 53 години
  • 21 boro

    0 0 Отговор
    ми ако има в гаража си още 7-8 подобни за кво да я кара а може и да е някой дъртанян
  • 22 New Sportcar eXperimental

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дошо":

    Дошо през 93-та видях за първи път NSX.Тази кола съм я запомнил завинаги.По това време БМВ беше изкарало тъкмо Е36 и всички келеши смятаха това за върха на сладоледа.Можеш да си представиш каква е разликата между двете коли.Беше ми безкрайно трудно да намеря информация за нея.В едно английско списание попаднах на статия в която имаше и изказвания на Аиртон Сена за колата и някои технически подробности.Години по късно разбрах какво всъщност са сътворили Хонда в далечната 1990-та година.Тази кола сравнена дори с Ферари и Порше стои добре.Безкрайно по надеждна и от двете.Първото серийно алуминиево шаси,първия двигател с променливи фази на газоразпределение с електронен контрол и още много други иновации.Както казах и преди това самият Гордън Мъри използва колата като отправна точка за проекта си.
    По това време японците са имали споразумение да не произвеждат коли с мотори над 280 коня.Това е единствената причина тази кола да е малко по бавна днес от някои произведения с по 500-600 коня.Като шаси дори днес 25 години след проектирането и много фирми има на какво да се научат от нея.
    За всеки автомобилен ентусиаст е ясно за какво говоря,а зле информираните и робуващи на разни митове от комунизма за някакво превъзходство на определени марки така и няма да разберат достойнствата на този автомобил.
    Поздравявам всички фенове на Хонда с тези клипове от врмената в които се раждаха легендите и спорта не беше с толкова ограничения и безумни бюджети.

    http://www.youtube.com/watch?v=fwxsCJx6caE

    http://www.youtube.com/watch?v=75_hIBU_Zmg

    Коментиран от #26

  • 23 Ренер

    0 1 Отговор
    Ей, Експерименталния, оти плещиш простотии?! В цитирания текст пише, че Гордън Мъри е БИЛ фен на Хонда, а не, че двигателите на Хонда са по-добри!!!!! Вярно, здрави са, добри са, но нека си стоят с косачките...Не си изсмуквай от зад...ника чужди мисли!
  • 24 Муха

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Дошо":

    @4 Доше да ти е минавало през главата, че колата може да е палена и работила на място? Да ти е минавало през главата,ч е може да е "консервирана"? Това момче е толкова м...мно и се чудя как му идва даже на акъл да се изказва "компетентно" във всяка втора тема. Мъка!
    Това за "върховният" NSX даже и не мисля да го коментирам! Колко трябва да си прост да си го помислиш само...

    Коментиран от #25

  • 25 едеее

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Муха":

    Стига сте нападали Дошето, кой ще ни размива тука, а....???
  • 26 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "New Sportcar eXperimental":

    Напълно те подкрепям. NSX-a оставила голямо наследство и е вдъхновила доста супер коли. Тя е една от малкото суперколи които са евтини, здрави, бързи на писта и едновременно с това достатъчно удобни за всекидневно шофиране.
  • 27 Ponton

    0 1 Отговор
    ЕЙЙ аман от безсмислени коментари ЕЙ !! Двигателя бил скапан, защото БМВ могли да извадят само 600 коня от 6-литров двигател, вие МАЛОУМНИ ли сте бре, да виждате поне 1 турбо ? Цялата сила е без охлюви!Да сте чули за фамозния двигател на БМВ - 1.5 - 1500hp, който е също без турбо? И че случайно блока на тоя двигател се използва в е30 М3 ? Еп част от вас(95%) едва ли сте чули за него , защото сте фенове на прехвалените джапанки. Карайте си там Nissan GTR годзила модзила алфа бета, защото бил по евтин от Bugatti, аз си предпочитам Мерцедеса, БМВ-то или Ауди

    Коментиран от #38, #44

  • 28 Necro

    1 0 Отговор
    имаш грешка !!! С турбо е мотора!!!

    Коментиран от #29

  • 29 Necro

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Necro":

    имах в предвид тозо с 1,5-те литра и 1500-те коня за който писа!!!
  • 30 330и

    0 1 Отговор
    Ей, много бързо почнахте да цвъркате, онда монда ала бала, ше ми цапате статията А?
    БИЛА МУ Е НУЖНА ПО-ДОБРА КОЛА от НСХ ---- съответно ПО_ДОБЪР ДВИГАТЕЛ, сравни тогавашния двг на нсх с този от Ф1 -- килограм към кон без турбо ----- И СМЕЕТЕ ДА ЦАПАТЕ, Я МАРШ към отпадъци,
    та колата държи рекорда за скорост 13 години ве аллоу, и още държи рекорд по необезценяване, вашите НСХ като са по-добри що им падат цените бе А?

    Коментиран от #43

  • 31 Ужас

    1 0 Отговор
    И аз харесвах тази кола, ама като чух, че е с двигател от БМВ и край. Просто, като погледнеш тук какви карат БМВ и ти се отщява да имаш нещо общо с тази марка( относно качеството на автомобилите не казвам нищо, аз и не разбирам)

    Коментиран от #32

  • 32 Чудомир

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ужас":

    Та значи вярваш само на очите си аха !?!?!??....и квото виждаш значи около тебе в твоето село ....?...те т'ва е за тебе живота !!
    ...Щастливец си ти ...Ужас !!! Щастливееец..!!!

    Коментиран от #101

  • 33 Shmeker

    0 0 Отговор
    Е аз какъв съм?
  • 34 Shmeker

    0 0 Отговор
    Ся ше кажете че и Пежо и Ситроен не харесвате щото слагат мотори БМВ :D

    Коментиран от #42

  • 35 нзнз

    0 0 Отговор
    Фактологията е вярна; твойта интерпретация на решението с БМВ си е лично мнение.
    БМВ М (Моторспорт) правят двигател с 14% по-голяма мощност от заявената и тегло само 6,4% (16кг) отгоре, а именно - 461kW от 266кг, т.е. 1,73kW от 1кг. Заявеното отношение е било 1,59kW от 1кг. По това време никой друг не би могъл да произведе голямо-обемен атмосферен двигател със специфична мощност от 103к.с/литър.
    Лично твое е мнението, че БМВ М не са справили. В крайна сметка ако Мъри е бил недоволен - щеше да търси друг вариант.
    BMW доставят турбо-двигател за отбора на Бенетон през 1986г с 1300к.с. - M12/13/1, остава в Ф1 историята като най-мощния турбо-двигател.

    Коментиран от #41, #45

  • 36 waza

    1 0 Отговор
    Е на това се вика депозит!
  • 37 Shmeker

    0 0 Отговор
    A колкото до двигателя на този Макларън - той е легендарен, дори и днес е в състояние да бъде изродски бърз
  • 38 0321

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ponton":

    Ponton-е не са ядосвай майна..... ако, визираш ''Дошо''.....не се коси, защото не си струва... то момчето не е с целият си, има си психични и ментални отклонения...вманиаченост и куп още други...то чукай на дърво и викай.....''пази боже'' !!!!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 0321

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Дошо":

    ...''като бях малък''....??!! ..то ако, наистина си над 14-15 годишен то, трябва да си някой тризомик...! с тоя акъл!!!

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    ( "........извинявам се на болните от тази болест !!!!!!!!............" )
  • 41 F1 fan

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "нзнз":

    BMW остава в историята като една от най много участвалите фирми във Формула1 без нито една конструкторска титла.Това че си изкарал 1300 коня за 1 минута от двигател съвсем не го прави добър.
    Както вече беше казано по рано Гордън Мъри иска Хонда за двигател но не успява да ги убеди да му направят.Хонда са правели най добрите двигатели по това време и с тях Сена и Прост са спечелили няколко шампионски титли.
    БМВ са несравнимо по слаби от тях.
    За да компенсират по високото тегло слагат по голям обем за да има надеждност и постигат по голяма мощност необходима да компенсира изоставането.
    Хонда от 6,1 литра мотор ще извади поне 750 коня при това по надеждни от БМВ.Нека ви припомня че имат сериен двигател 250 коня 2000 кубика без турбо.
    Гордън Мъри добре знае разликата между Хонда и БМВ и за това започва първо от Хонда.Когато не успява единствения му изход за да осъществи все пак проекта е да вземе БМВ.
    Това не са интерпретации Мъри не веднъж е заявявал какво е предпочитал и коя кола е взел за пример при конструирането на своя автомобил.

    Коментиран от #47, #49

  • 42 :))))

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Shmeker":

    По скоро БМВ слага мотори от Пежо и Ситроен.
  • 43 RS 4

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "330и":

    Колата държи рекорда не двигателя.Ако бяха сложили 750 коня Хонда Щеше да е над 400 километра рекорда.Мъри си е знаел работата ама пусто са му отказали.NSX е ограничен до 280 коня от 3 литра.Но дори ограничен с 6,1 двигател щеше да направи над 600 коня.БМВ въобще не предат пред Хонда за спортни двигатели.Преди време дори Ауди взеха от тях двигател за DTM.
    Карай си баварския таралясник на газ и не се обаждай където не разбираш.
  • 44 RS 4

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Ponton":

    Какво да чуем за него като нищо не са направили с него.Ти ако идеш на някой драг състезание там всички са с такива мотори но колко издържат.Тази мощност е за секунди и БМВ само я декларират никъде не са доказали че са я извадили.
    После на пистата се оказва че са пълни смешници и не спечелват дори една конструкторска титла с този уж велик двигател.
    Айде не ми ги хвали тия баварски пунтьори стават само за квартална фукня.На пистата има други фирми.
  • 45 Gordon Murray

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "нзнз":

    Being a fan of Honda engines, I later went to Honda's Tochigi Research Center on two occasions and requested that they consider building for the McLaren F1 a 4.5 litre V12 or V14. I asked, I tried to persuade them, but in the end could not convince them to do it, and the McLaren F1 ended up equipped with a BMW engine.
  • 46 експерта

    1 0 Отговор
    иначе ги разбирате работите само дето не ви са ЯСНИ.
  • 47 М-пауър

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "F1 fan":

    @41 Не ти ли омръзна да буташ тези сенокосачки за N1 навсякъде?
    Казваш - Хонда имали мотор 250 коня от 2000кубика, добре бе байно: 1999г. БМВ М3 Еvo e 2300 кубика 238 коня 1990г. Я дай 1990 година хонда с 103 коня на 1000 кубика? После М3 CSl е 360 коня от 3200 кубика. Какво толкова се хвърляш? Къде е драмата?!
    Искам само да те/ви питам като сте толкова отворени - я се запитайте какво става с вашите 250 коня от 2000 кубика като трябва да се движиш по нанагорно или качиш в колата 4 човека и багаж (не, че в s2000 може, ама да схванеш идеята)? Все пак БМВ искат колата да е многозадачна, не само за двама до мола за фукня. Ако видиш един двигател от DTM серийте от онова време ще се убедиш много бързо, че за БМВ не е никакъв проблем да направят мотор с по голяма литрова мощност от тази в серийните им модели. Колото за прехвалената ви надежднос: М3 Е36 и Е46 има хиляди по на доста годинки и километри и са още в движение. Я покажи една S2000 ползвана брутално 17-18 години на 200 000 км? А да ти е минавало през акъла, че БМВ удрят в земята Хонда по двигател на годината и то BMW 55 награди, Хонда 22, като последната е от ЧАК 2006 и то за 1000 кубиков от косачка за трева! Я погледни на последните награди (2012) година как седят нещата?!
    Казваш в F1 хонда голямата работа - 6 титли за конструктор. Ок пич! Рено с 11 и Форд с 10... Ферари с цели 16. Какво излиза? Щом Ф1 е мерилото за колко е успешен един автопроизводител: Купете си Рено и Форд! Хахаха... Какви хонди, какаво кисело мляко, ПИЧ?!
    @44 Толкова разбираш, че ми е под нивото даже да ти чета глупостите на които и сам не си вярваш комплексарче...

    Коментиран от #48, #50, #54

  • 48 Ts@r

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "М-пауър":

    Ех, ама големи сектанти сте това феновете на BMW. Да го е страх човек да каже гък, защото го нападате с цилиндри и чистачки. Сериозно - яко си във филма пич.

    Коментиран от #51

  • 49 330и

    0 1 Отговор

    До коментар #41 от "F1 fan":

    случайно да ти кажа че хонда нямат нито една титла

    Коментиран от #52

  • 50 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "М-пауър":

    Е вярно кофти е да ти кажат че БМВ нищо не са направили във формулата и даже Хонда Рено и Форд са по добри.
    Но не се връзвай толкова БМВ си има достойнства вози 4 човека с багаж по баир друг не ги може тия работи;)
    За фукня също са много добри кварталните келеши са екипирани или с Голф или с Е36 на хиляди километри с безброй ремонти за да ги достигнат.
    Що се отнася до удряне в земята ето едно интересно проучване:


    След като съобщиха 5-те най-надеждни и 5-те най-ненадеждни производителя на двигатели, британците разпространиха и пълната версия на класацията си. Тя включва общо 20 автомобилни компании - по 10 в категория.

    Както вече стана ясно лидер в класацията на най-надеждните производителя на двигатели е Honda. При японската марка се наблюдава по едва 1 проблем на всеки 344 произведени двигателя (0.29 %). На обратния полюс е MG Rover, при която се открива дефект при всеки 13-ти двигател (7.88 %). Пълната класация вижте на таблиците долу.

    Топ 10 на най-надеждните двигатели

    Марка Проблем на брой двигатели (%)

    1. Honda 1 на 344 (0.29 %)
    2. Toyota 1 на 171 (0.58 %)
    3. Mercedes 1 на 119 (0.84%)
    4. Volvo 1 на 111 (0.90%)
    5. Jaguar 1 на 103 (0.98%)
    6. Lexus 1 на 101(0.99%)
    7. Fiat 1 на 85 (1.17%)
    8. Ford 1 на 80 (1.25%)
    9. Nissan 1 на 76 (1.32%)
    10. Land Rover 1 на 72 (1.38%)

    Топ 10 на най-ненадеждните двигатели

    Марка Проблем на брой двигатели (%)

    1. MG Rover 1 на 13 (7.88 %)
    2. Audi 1 на 27 (3.71 %)
    3. Mini 1 на 40 (2.51 %)
    4. Saab 1 на 40 (2.49%)
    5. Opel 1 на 41 (2.46%)
    6. Peugeot 1 на 44 (2.26%)
    7. BMW 1 на 45 (2.20%)
    8. Renault 1 на 46 (2.13%)
    9. VW 1 на 52 (1.91%)
    10. Mitsubishi 1 на 59 (1.70%)


    Оказва се че уж големите баварски мотори дето возели 4 човека на баир дефектират горе долу колкото Рено 1 на 45 мотора е проблемен.
    А при Хонда 1 на 344 !!!!!!

    Сигурно всички са от косачки с награда двигател на годината и за това са здрави ;))

    Казваш БМВ голяма работа можели да направят и по мощни двигатели от литър.Като гледам със сегашните колко дефекти имат си представям ако направят 2 литра 250 коня какъв мотор ще е.

    Много си смешен човече сравняваш по двигатели БМВ с Хонда явно не си много в час.Почети малко преди да се цепиш с такива елементарни изказвания.

    Коментиран от #53, #55

  • 51 М-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #48 от "Ts@r":

    @48 Имаш право на мение. Само, че ако ще спорим да е с аргументи. Лапешки простотии с опит само от NFS - мерси.
    PS Едва ли има по големи сектанти от сектата на чехлите за баня=джапанки. ;)
  • 52 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "330и":

    Колега имат 5 титли не се излагай.

    Коментиран от #57

  • 53 М-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "ха ха ха ":

    @50 По зле от теб няма как. 1-во какво ще рече проблем? 2-ро след колко км експлоатация и дали е гаранционнен? 3. Мотор в кола караща се с 80км/ч и 10 000км годишно или караща се и с над 200км/ч и по 20-30000км.... Тряс една ей такава класация без нито едно ВАЖНО пояснение и може да е от значение само за слабоумни като - ха се ти се бе?
    То фенове на малоумни класации публикуваха и такава от която беше видно, че най-надеждна и евтина за ремонт (пак английска) е Опел Агила. Сега на кое от 2-те да вярвам?! Или направо да бягам да си купя Опел, а?!
    После като има завод на Хонда и са толкова хипер ултра надеждни, защо най-продаваната кола в Англия е друга, бе? Ха-ха-хаХО? Или милионите британци са малоумни? Хахо!
    Чети тук: http://www.anusedcar.com и какво става с Хонда?
    Аз на кое да вярвам? Хахо?

    Коментиран от #59

  • 54 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "М-пауър":

    Грешиш
    е30 М3 ево 1 е 2.3 = 200к.с
    е30 М3 ево 2 е 2.3 = 220к.с (пак под 100кс на литър)
    е30 М3 ево 3 е 2.5 = 238к.с (отново под 100кс на литър)
    Honda B16A - 1989-та година - 1 година по-рано от твойто изискване = 1590 куб. см. = 160к.с (100 кс на литър)
    Доволен?
    Я сега ти ми покажи БМВ сериино произведено през 65та година със 100к.с на литър = Хонда S600 да правилно 60к.с от 600 кубика атмосферни!!! Опа забравих 65 година е 10 години преди да се появи първата тройка...

    Коментиран от #72

  • 55 митко

    1 0 Отговор

    До коментар #50 от "ха ха ха ":

    Ехааа каква стана тя че те БМВ доставят и моторите на Мини и на Роувър.Е то излиза че БМВ прави най скапаните двигатели.Даже и от Опел ще излязат по зле.
    За спорта и аз съм чувал че не ги бива много ама поне мислех че цивилните им са добри а то какво излезе????????
  • 56 Име:

    1 0 Отговор
    Пак се започва извъртане на спора. Статията е за спортна кола. Поне коментирайте спортни БМВ-та нищо че се отклоняваме от темата....
    Но някой предпочетоха да говорят за издръжливост, а след малко ще стане дума и за интериори... Зарежете тъпите статистики за здравина, да си говорим за спорт все пак пишем под Макларън Ф1....

    Коментиран от #62

  • 57 330и

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "някой":

    като самостоятелен отбор имат нъцки

    Коментиран от #58, #60

  • 58 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "330и":

    Honda е доставяла двигатели за 6 конструкторски шампиона и за 5 шампиона при пилотите Сена, Прост и Пикет. Може би си малък и не знаеш BAR Honda и Jordan Honda, но ако си гледал Ф1 наскоро ще си чувал за Brown GP. И най-вероятно ще се завърне отново във Формула 1 когато пуснат турбомоторите като доставчик на Макларън.
  • 59 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "М-пауър":

    И коя кола се кара с 200 километра в Англия.Сигурно Рено и Опел ги карат с 200 заедно с БМВ а Хонда я карат с 50 и за това няма проблеми с двигателите.
    Що се отнася до Агила не виждам какво протестираш.Онази класация беше комбинация между надеждност и цена на части.Нормално е Агила без екстри да има добра цена за ремонт.
    Даже и Е класата на Мерцедес беше доста добре.А Хонда пак беше преди БМВ.Така че и по нея са по напред.
    А тези ТЮФ глупости дето си изкарват немското най хубаво си ги чети у вас.Англичаните поне са неутрални.

    Коментиран от #61

  • 60 330и

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "330и":

    проблема при мнооогото извадени коне от литър, да речем 250 коня от 2 литра е че ВМ е твърде малък при средните и от мощността е нищожна, от там при превключване на следваща предавка, мощността с която почваш е ниска, за да се компенсира това предавките са по близки, това води проблема, че на макса ще му трябва една предавка повече, а за да се направи такава става сложно и води допълнителни кг товар, затова и 2.0 250 коньовата S2000 духа супата на магистралата, или пък ако случайно се намира на по-продължителен байр, еле пък тогава трябва да се внимава да не прегрее, ако иска да върви с 330-ката, защо ще прегрява ли, ами просто защото са 4 цилиндъра работещи на мнооого по-високи обороти от 6 цилиндъра

    Коментиран от #67

  • 61 330и

    0 1 Отговор

    До коментар #59 от "ха ха ха":

    знаеш ли кога ще са неутрални англичаните, когато става въпрос за германия --- у шестък

    Коментиран от #63

  • 62 NSX

    1 0 Отговор

    До коментар #56 от "Име:":

    Извърта се защото нямат аргументи.Щом самият Гордън Мъри признава че е фен на Хонда какви аргументи да имат.Пак ще почнат локумите за уникалната 330 ка на газ която нямала равна.
    Какво да ти каже друго сигурно че Сена е станал шампион с двигател на БМВ щото бил 1300 коня за една обиколка.
    Сектантите търсят под дърво и камък аргументи но като няма почват да пишат глупости.
  • 63 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "330и":

    Защото мразят немците за това Мерцедес е на 3 то място по качество на двигатели.
    Чети преди да пишеш глупости.А пък англичаните много обичат японците и за това са ги сложили отпред.

    Коментиран от #64

  • 64 330и

    0 1 Отговор

    До коментар #63 от "ха ха ха ":

    иди питай някой майстор на кое място е мерцедес по двг

    Коментиран от #65

  • 65 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "330и":

    Ако питам майсторите пък за БМВ тогава става страшно.Те от тези коли си хранят семействата.

    Коментиран от #66

  • 66 330и

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "ха ха ха ":

    ама не щеш да ги питаш за мерца дето според англичаните е на 3-то място, бягаш от темата, що ли
  • 67 Име:

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "330и":

    Затова пък S2000 е много по-добра на писта от 330i и на писта 330и ще духа и супата и боба и двигателя ще си издуха , защото 330i НЕ Е СПОРТНА КОЛА. И щом ще се обиждат разни марки - ОК. Не за Хонда има лаф "Бърка Мäсло с Вода", а колко гръмнали мотори на БМВ съм виждал, все още не съм виждал хонда с счупени биели или бутала или сцепен блок и изхвърлена глава.....
    И освен това кефа от високите обороти е незаменим.

    Коментиран от #69, #73, #75

  • 68 monaha

    0 0 Отговор
    ti duhach sigurno imash kola za 1000lv a si sednal dase pravish na umen

    Коментиран от #71

  • 69 330и

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Име:":

    затова пък 330-ката ще измине повече км с един резервоар въпреки повечето маса, в крайна сметка и на писта 330-ката пак ще е първа, има писти с по-дългички прави

    Коментиран от #70

  • 70 ха ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "330и":

    Има самолетните :))))))))))))))))))
  • 71 веселяк

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "monaha":

    Ти освен че и за 1000 лева кола нямаш не можеш и на умен да се направиш.
  • 72 М-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Име:":

    @54 По инерция съм приел и ево3 за 2300, ОК грешка, ама М3 е кола модел 1986г. Ако искам да издребнявам като ТЕБ!!! ще кажа, айде дай Хонда с литрова мощност 1987 като на М3 ево2 пък била тя и под 100кс. Писал съм, че има спортно М3 което още 1987г е 320 коня от същият 2300 кубика двигател. Ако имаш поне малко в главата ще е достатъчен довод да се сетиш, че не е трудност за производителя да доизцеди още коне - просто в серийна кола се търси баланс. Тук и за онзи палячо дето казва, че много коли можели с 4 човека и багаж на баир - ами може и много да могат, ама хонда не е сред тях! Колко си ограничено парче си личи от факта, че се хващаш за буквата, а същността на поста ми бе, че достиженията на БМВ са доста сериозни и при минималните разлики и то в най-силната област на Хонда (коне от литър) е смешно да говорите колко много е по хондата... После S600 да не би да е сивик? Какво като е нямало 3-ки през 60-те!? Имало е BMW 700 Coupe Sport (1960-1964) 697 кубика 65 коня и BMW 700RS с 73 коня от същата кубатура!
    Кво става отворко? Греда? Лечко с иронията щото: Я кажи БМВ като са имали 1939 120коня от 2000 кубика Хонда тогава какво са имали? Колело? Не се напъвай, не са били дори в проект! Хонда прави дизел 2,2 140коня 2005г чак! Да ти кажа ли БМВ от кога имат дизел? а 143 коня коя година от приблизително същата кубатура?! Да ти казвам ли БМВ дизел от 2005-та е 163 коня от 2000 кубика? Да ти казвам ли че Хонда не е имала и едва ли ще има конкуретен дизел на БМВ? Кво стана?

    Коментиран от #79, #83

  • 73 М-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Име:":

    @67 Аз вече го написах, ама много малко могат да го осмислят. Ще ви го смеля до нивото на интелектуалните ви (мижави) възможности. Купува мама на синчето ново БМВ и то почва да рисува фигури със задницата на 2-я ден. Купува си баба хондичка за да има къде да си слага торбата с покупките от хипермаркета и после БМВ се чупело, Хонда вървяла. Е, да...ама леко начина на експлоатация, нито клиантелата е една и съща та да ми правите такива елементарни обобщения. Затова казвам, че сенокосачка с КОЛА е глупаво да се сравнява! После простотии от рода на 330и не била спортна- ехоу, ако 330и не е спортна, то Хонда НЯМА нито една спортна кола! NSX и S2000 не се произвеждат, какво Сивика ли е спортен? С 0-100 за 2 часа и 15 минути? С максимална скорост на пенсионирана костенурка? Я дай една спортна Хонда да видиш коло е "зле" 330и спрямо Хондата ти! Смешко...

    Коментиран от #77, #81

  • 74 palq4o

    1 0 Отговор
    kolega saglasen sam s teb, no Honda e nai golemiq proizvoditel na DVG v sveta ni6to, 4e 1939 godina ne e sa6testvuvala, tova da ne stava toku taka, da BMW sa golqma rabota kolkoto dve malki no ka4estvoto e meko kazano nezadovolitelno, i nqma kak da e na nivo pri polojenie, 4e imam priqteli ot kvartala koito rabotqt v zavoda i zglobqvat koli a nemogat da si napi6at imenata, napravo se vtre6tih kato mi kazaha kade rabotqt, a sam izrstnal s tqh i gi znam mn dobre kakvo predstavlqvat, ba6ta mi se pensionira v bavariqm okolo 35 godini sa minali ot jivota mu tam, i znae6 li kakvo kara HONDA i kazva, 4e takava kola ne e imal dosega, za 5 godini da ne vleze v serviz, i nali se se6ta6, 4e edin oficer na pasajer pod nemski flag mn e probval i kolko obi4a germaniq, taka 4e ne si 4e6i ezika ami se zapitai kak taka ot koleloto, pravqt nai ka4estvenite avtomobili v sveta sporet USA statistika. i stiga ste pompali samo4uvstvie s tezi koli, ima mn po vajni ne6ta v jivota, vs hubavo na vsi4ki.
  • 75 М-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #67 от "Име:":

    @67 Затова пък S2000 е много по-добра на писта от 330i:
    hockenheim: Honda S2000 1:18.20, BMW Z4 3.0 1:18.10 - двигателят е същият, просто за да има що годе някаква равнопоставеност и по отношение на килограмите (не е не е пак по тежко, а и с по малко коне!!!)!
    nordschleife: Honda S2000 '99 - 8:39.00, BMW Z3 3.0i '00 - 8:34.00
    Кво викаш?

  • 76 М-пауър

    1 1 Отговор
    top_gear_track:
    Honda S2000 1:37.40 vw 104 '99 239 / 1260 The Stig
    BMW Z4 3.0i 1:37.30 vw 104 '03 231 / 1384 The Stig

    Хондата по лека с 120 кг, по мощма с 8 коня, същият пилот, писта и условия. Кое викаш не е спортно и е по бавно на писта?!
    Да продължавам ли?

    Коментиран от #80

  • 77 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "М-пауър":

    Не се произвеждат защото Хонда тръгнаха в екологична посока. Тия неща за рисунките и бабата нали се сещаш колко са относителни. И не не си прав. Не литровата мощност са силата на Хонда. Литрова мощност се постига много по-лесно с турбо, а хонда държат на атмосферните двигатели (това е много дълга тема). Силата на Хонда е да прави спортни коли, които да са евтини и достъпни за масите. Това е била и мечтата на Соичиро Хонда. Понякога обаче се случва така, че евтините спортни модели на Хонда понякога засрамват далеч по-скъпи коли с по-големи двигатели. Тук става дума за качество и технологии. Кой ще направи един спортен автомобил - бърз, мощен, здрав, евтин и същевременно икономичен. Това е силата на Хонда. Това че БМВ съществуват по-от рано се отразява повече на имиджа на бранда и емблемата отколкото на продуктите им. М3 и М5 са безпорно много добри автомобили. Но я сравни цената на М3 и тази на S2000, a на писта вървят почти заедно. Само че доста повече хора могат да си позволят по-евтината Хонда, а стигне ли се до доработки.... има толкова бързи S2000-ки че свят да ти се завие. Някой от тях дори изкарват атмосферни 300к.с и са си все така надеждни. Тук идват качествето на материалите и изработката... За спортни приемам М серията. Защото те са най-спортно ориентираните модели бмв-та. Всичко друго е компромис между спорт и комфорт - две почти несъвместими понятия...
  • 78 МАдото

    0 0 Отговор
    Тиглич има ли?
  • 79 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "М-пауър":

    Говориш ми за състезателни мотори от формула 1. Сигурен ли си че искаш да отваряме темата за състезателни коли и още повече Формула 1.
    Между другото да се върнем на темата за Макларъна и искането на Мъри двигателят да е до 250кг
    ето един хондов двигател доста подходящ
    Engine Name MF408S
    Engine 90° V8, naturally aspirated
    Displacement 4,000 cm³
    Max Power 590+ hp (440 kW) @ 9,500 rpm
    Max Torque 383 lbf·ft (519 N·m @ 7,500 rpm
    Weight 131 kg
  • 80 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "М-пауър":

    ХАХАХАХА времената които си дал са vw - демек много мокро. Можеш ли да кажеш при кое време точно е било по-мокро. Продължавай забавно е....

    Коментиран от #82

  • 81 Bayerische Money waster

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "М-пауър":

    Глупостите които пишеш не са оправдание за чупливоста на БМВ.
    Твоята работа стана като вицовете на продавачите на коли.Баба ходила до аптеката с нея и майка с деца ги водила до детската градина.
    И като върти кръгчета на мама момчето двигателят му дефектира защото от БМВ са го изчислили да го кара бабичка по права линия така ли?
    И сигурно Аиртон Сена,Менсъл и Прост са пенсионери които са пазели двигателя на Хонда и така са станали шампиони.
    То бива простотии ама чак толкова да си измисляш прекали.
    а това че Опел 1889 година са имали нещо а пък БМВ нищо са нямали прави ли ги по добра фирма.
    И като сравняваш коли сравнявай БМВ с 2000 кубика и същите килограми или о извинете БМВ и от 3000 кубика като извадят 250 коня двигателя се чупи а за 2 дума да не става.
    Май интелектуалното ти ниво не е толкова високо колкото си мислиш.

    Коментиран от #84

  • 82 М-Пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #80 от "Име:":

    @80 Ами забавлявай се тогава с другите 2 писти...то да беше изключение, ми то правило - Хондата ти пада. А ако провериш цените не мисля, че S2000 се вписва в понятието "достъпен". Поне не е повече от една M-ка или Z-серия с 3,0и. Не ми се отваря тема високи технологии, материали и т.н. глупости - като сте толкова високо технологични защо имате 22 награди, а БМВ 55? Като Хондата е хипер надеждна, дай една S2000 на 300 000км. М3 има колкото искаш, а 330 още повече! И стига с тия доработки... Все едно BMW нямат нито една. Тъпо...
    От предишна тема ми стана интересно аджеба колко струва вдигането на мощността на японска бангия с 20-30%, щото все се хвърляте колко било лесно и ставало едва ли не със сток карантията. Еми оказва се, че тунинг ателие да си сложи името на подобна доработка (все пак гаранция за качество и резултат) ще ти струва горе доло колкото и самата кола. Та това с достъпното от 200 на 300 с щракане на пръстите го разправяйте другаде. Има си линкове.

    Коментиран от #85, #86

  • 83 NSX

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "М-пауър":

    Хонда си прави дизел за Европа и още първия двигател спечели награда.Двигателят 2,2 е 180 коня напълно достатъчни за нуждите на хора които искат дизел.
    Що се отнася до спортната им линия след сърта на Сойчиро я бяха поизоставили но от няколко години имат нов директор който възроди проекта NSX.През 2014 излиза на пазара с показатели поне кто на Nissan GTR.А нали се сещаш че БМВ са много далеч от тази кола.Ще имаш възможност да гледаш открит урок как се прави високо технологичен автомобил какъвто БМВ скоро няма да направят.
    Освен това Сивик ще претърпи промени с оглед да стане най бързата кола с предно на Нюрбургринг.Има и още изненади но са все неприятни за баварските имитатори на спортни коли.
  • 84 М-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "Bayerische Money waster":

    @81 Вярвам от опита си с БМВ 330и купено от магазина говориш.
    Все пак е близко до акъла, че 230 коня кола не се кара като 75-105 коня каквито са огромната част от Хондите. Да не говорими за км на година. Тези неща ги пише, не се иска акъл и аз може да не съм толкова за колкото се мисля, ама и това при вас е недостижимо та...
    @83 2,2 180? Леко си в грешка ;) Ще поживеем, ще видим...;)
    Ами като толкова искаш да сравняваме еднакви неща дай една Хонда с двигател 3500 кубика битурбо дизел... Кво ме интересува кой какво е решил да прави? Нали си умен, сети се...

    Коментиран от #90

  • 85 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "М-Пауър":

    ХАХ не съм казал че лесно и достъпно се вдига мощността на Хонда S2000 (това не ти е митсубиши ево/ нисан gtr и така нататък). Сравнявай, моля те, цените на М3 и S2000 като нови. И да S2000 е по-евтина и много по-добра от еквивалентната и BMW Z. Даже има Топ Гиър епизод сравняващ 2те. Както и да е. Не знам дали си наясно че Z e по-скъпа от S2000, какво остава за М3. Тука нещо не те разбрах: ""достъпен". Поне не е повече от една M-ка или Z-серия с 3,0и."" --- Какво имаш предвид? Да не кажеш сега че една М-ка 318 и една М-ка 320 са по-достъпни, защото това не са М-ки. Или нещо друго си искал да кажеш?

    Коментиран от #87

  • 86 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "М-Пауър":

    Кои 2 писти???? Пак не се изказа нещо.
    Я се вижте тука БМВ Z1:
    http://www.youtube.com/watch?v=T4_OkORHOqY

    Коментиран от #88

  • 87 М-Пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Име:":

    @85 Казвам, че за мен като ОГРОМНАТА част от потребителите тук ме вълнуват цените на 2-ра ръка коли. S2000 2002-2004г е съизмерима по цена с М3 Е36 и Z-ка с 3.0 и двигател. Това по отношение на достъпността. Това с топ гиър не го разбрах - как се установи, че след 100-150 000км експлоатация хондата е много по добра...ама щом казваш. Само дето онзи ниският има/ еимал Z-ка, а S2000 никой от 3-мата...
    Виж пост 75 там си пише бе! :)))
  • 88 М-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #86 от "Име:":

    @86 Съвсем се смахна бе....коа 1999-та (s2000) сравняваш с 1988...
    В по долните ми постове става въпрос за Z3 и Z4 от 2000-та и 2003-та години съизмерими с тези на хондата 1999-2009-та.

    Коментиран от #91

  • 89 М-пауър

    0 1 Отговор
    Товаа е: http://www.youtube.com/watch?v=Clj6qxmK71A
  • 90 Bayerische Money waster

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "М-пауър":

    Какво е близко до твоя акъл не знам но знам че ако караш в Англия с 200 оставаш без книжка.Това че дори с големите си мотори БМВ не е надеждно говори още по зле за марката.А когато хората искат да изминават много километри си купуват по икономични коли така че пак не ти се връзва теорията.
    Просто моторите на БМВ не са надеждни и са си надолу в класацията.

    А що се отнася до дизела ето ти данните

    тип

    четирицилиндров напречно разположен, 16 клапана с два разпределителни вала , i-DTEC

    работен обем
    куб.см.
    2199

    система за подаване на горивото

    Common rail

    степен на сгъстяване

    16.3:1

    максимална мощност
    к.с./об.в минута
    180/4000

    максимален въртящ момент
    Nm/об.в минута
    380/2000 - 2750

    максимална скорост



    МТ
    км/ч
    220

    ускорение от 0 до 100 км/ч



    МТ
    сек
    8.7

    разход на гориво л/100 км
    литри


    градски цикъл



    МТ

    7.1

    извънградски цикъл



    МТ

    4.8

    комбиниран цикъл



    МТ

    5.6

    гориво

    Дизел

    вредни емисии СО2
    g/km
    EURO 5

    МТ

    147

    Хонда прави разумни коли достъпни и надеждни коли.
    БМВ прави показни коли с големи двигатели и пак не успява да ги направи надеждни.


  • 91 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #88 от "М-пауър":

    Не ги сравнявам аз Топ Гиър ги сравняват. Такъв клип ти намерих. А тия времена дето си постнал. Можеш ли да кажеш кой ги е правил, при какви условия на пистата, нещо клип като информация??? Щото може да е всеки. После ти май се смахна. Цената втора ръка не ме интересува. Всеки може да си слага кфито иска цени сещаш се? Това че М3 и Z като нови са били по-скъпи е ФАКТ, а сега дали са по-достъпни не звучи добре за тях, не мислиш ли? Цените на нови автомобили са определящи горе долу за технологичното им ниво. И се получава така че по-евтината след време става по-скъпа от останалите 2 които са стрували повече?? ХММММ

    Коментиран от #95

  • 92 Bayerische Money waster

    1 0 Отговор
    Ами просто е баварския кош се чупи повече и се обезценява.
    Ако искаш NSX даже за 22 годишен даваш 30 000 евро.
    Това говори за колите красноречиво.

    Коментиран от #96

  • 93 дивака

    0 1 Отговор
    Много харесвам и уважавам японските машини, защото има някои уникални м/у тях като Нисан ГТР и Скайлайн, и някои други, но има едно БМВ Г-пауър, което разполага с огромна мощност, убийствен въртящ момент и повече от 8000 об/м., и което с лекота вдига 400км/ч, скорост трудно достижима за повечето японски бегачки. Виждал съм само един тунингован Скайлайн с над 1000к.с. да качва такава скорост. Не вземам никаква страна в спора, а само казвам какво съм видял!
  • 94 дивака

    0 1 Отговор
    Много харесвам и уважавам японските машини, защото има някои уникални м/у тях като Нисан ГТР и Скайлайн, и някои други, но има едно БМВ Г-пауър, което разполага с огромна мощност, убийствен въртящ момент и повече от 8000 об/м., и което с лекота вдига 400км/ч, скорост трудно достижима за повечето японски бегачки. Виждал съм само един тунингован Скайлайн с над 1000к.с. да качва такава скорост. Не вземам никаква страна в спора, а само казвам какво съм видял!
  • 95 М-Пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #91 от "Име:":

    @91 Цената на старо се определя от много фактори. Можем много да си говорим. Само се замисли защо S класа мерцедес има за 10000лв и ще се сетиш. Далеч не е само до надеждност и технологии. Извинявай, не знаех че караш само купени от магазина. Е, успех с покупката на S2000 тогава. ;)
    @90 Бегай си лягай, не си дорасъл да говорим! Кажи на някой англичанин, че не се вдига 200 и повече км/ч там и ще ги умориш от смях. Икономични купуват бедните, а по икономично от немски дизел - няма! Като ти е толкова надеждна и хубава хондата що не е най-продавана на острова не ми отговори?
    Каква награда е взел този двигател викаш? Аз ти пиша 2005-та тоя ми говори за 2012-та...аз ако ти напиша за БМВ има 184 от 2000 кубика? Хахах...Пак греда. Нещо не видях Хонда като нова да има по голяма гаранция от на БМВ та да ти вярвам, че всяко 2-ро БМВ се разваля! ;)
  • 96 M-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #92 от "Bayerische Money waster":

    @92 http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=223156669&cd=634872335130000000&asrc=st|fs
    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=229586701&cd=634990332160000000&asrc=st|fs
    Баварски кошове на цената на няколко високотехнологични трошки Хонда...
    Казах ти не си дорасъл да коментирам с тебе...

    Коментиран от #109

  • 97 М-пауър

    0 1 Отговор
    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=228986892&cd=634981925400000000&asrc=st|fs
    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=230658506&cd=635010408820000000&asrc=st|fs
    хахаха...
    Кое викаш е трошката?
  • 98 Име:

    0 0 Отговор
    330и май си смени ника с М-Пауър, или просто голяма част феновете на БМВ мислят по един и същи начин. Именно заради феновете на марката на харесвам особено БМВ...
    Интересно как спорим за дизели сравнявайки се с Хонда, която почти няма автомобили с дизелови двигатели. Ти се замисли тогава аджеба защо са се обезценили м3 и z4 повече от s2000, а като нови са били по-скъпи. Сам го каза че сега са по-достъпни. Е явно или ти не знаеш какво приказваш или вече се чудиш на къде да обърнеш спора. От спорт- двигатели- състезателни двигатели, пак го обърнахте на маркетинг и дизел. - ОК. В крайна сметка хич не ми пука за мнението ти относно Хонда. Всеки с вкуса си най-накрая. Достатъчно съм видял и карал за да ми бъде Хонда една от най-любимите марки. Това че ти не искаш да приемеш хондите за много добри автомобили губиш само ти. Пожелавам ти да се качиш на една спортна хонда та да ти се поразшири мирогледа.... Лека нощ...

    Коментиран от #99

  • 99 М-пауър

    0 1 Отговор

    До коментар #98 от "Име:":

    @98 Ами пич моят мироглед е широк, не като вашият - Хонда и всичко останало. Не аз почнах да говоря пръв тук колко по напред били Хонда. Уважавам чуждите мнения, ама сектанти да ми викат на мен сектант си е тъпо. После черно на бяло се видя, че не е разликата огромна каквато я искарвате, пък ако ще да е и в полза на Хонда. Аз също ти пожелавам да си имаш ново БМВ от магазина с по мощен мотор и да видим тогава дали е чупещо се и "не спортно"...
    За на старо много добре знам какво приказвам, че вие не сте наясно с елементарни пазарни механизми - ваш проблем! Дадох ви и линкове да се сетиш ако искам да "мисля" като вас - щом е по скъпо на старо е по хубаво - вижда се кое е в пъти по скъпо та така...
  • 100 М-пауър

    0 1 Отговор
    Цена 2005г нови S2000 в Германия: 36 150euro, Z4 3.0i 39 900euro.
    Източник Аутобилд. Е, явно само ти си мислиш, че хондата е много по евтина и достъпна дори и като нова...
  • 101 Ужас

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Чудомир":

    Аз живея в най-голямото село в Европа, София. Това с БМВ-тата е като с пистарките, може и да има много свесни хора, които ги карат, но има такива простаци, които толкова ярко изпъкват, че просто не искам да съм част от такива общности, ако мога така да го нарека. Като при БМВ шоферите се наблюдава от абсолютни келеши с продъдени кошници, до агресивно поведение на пътя с лъскави и хубави коли.
  • 102 Гостенче

    0 1 Отговор
    тоя с ходните е супер забавен ...бай ... бмв кат са праели коли хонда още на картата ги няма ? и не знам кое им не ненадеждното ..вечния 6 цилиндров редови мотор ли ? дето ще ти надживее сигурно всичките хонди произвеждани някога... смешко

    Коментиран от #106

  • 103 xxx

    1 0 Отговор
    И аз предпочитам BMW но ако може да е с двигател на HONDA
  • 104 тони

    1 0 Отговор
    ВИЕ СТЕ КАТО БАБИ ВЕ.Тръгнали цял ден да се обясняват за глупости. като гледам не мога да преценя кой от вас е по - прост

    Коментиран от #105

  • 105 Шашко

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "тони":

    @104 Колкото и да гледаш пак няма да можеш - защото най-простият си ти! Като са писаници на прости хора защо изобщо продължаваш след първите 1-2 поста?
  • 106 мнение

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Гостенче ":

    Шкода като са правели коли БМВ още не е било планирано така че ако говорим в този ред ОпелРено Шкода са много по добри коли от БМВ.

    А и щом Гордън Мъри е искал двигател Хонда не виждам за какво спорите.
    Човека е много по в час от всичките писачи във форума и пишман състезателчета с баварски кошници.

    Коментиран от #107

  • 107 330i

    0 1 Отговор

    До коментар #106 от "мнение":

    купона станал,
    Мъри е искал ПО_ДОБРА кола от нсх, с ПО_ДОБЪР ДВИГАТЕЛ, с ПО_ДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ, и поради некърността си, хонда са се отказали от проекта, Мъри се е СЪГЛАСИЛ БМВ да му го направят, защото знае КОИ са БМВ, а не като вас хейтъри, и в крайна сметка си е казал "Ей добре че дръпнатите ми отказаха, без малко да се прецакам :))" 100% си го е мислил това

    Коментиран от #108

  • 108 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #107 от "330i":

    Прочети какво е казал Gordon Murray и ще разбереш каква голяма глупост си написал.
    http://www.carzi.com/2008/11/22/gordon-murray-reflections-on-the-acura-nsx/

    Коментиран от #111

  • 109 Наско

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "M-пауър":

    Какви глупости си пуснал за пример.Състезателна кола призведена в я има я няма 10 броя с колекционерска стойност.
    Пусни нещо поне 10 000 броя да видим каква е цената.

    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=226349157&cd=634934357000000000&asrc=st

    Я гледай тук баварски кош за 200 000 марки 1990 година точно от времето на NSX сега струва 4000 евро.
    Ако ми намериш NSX за 4000 евро веднага отивам да го купя.

    Коментиран от #110

  • 110 Шашко

    0 1 Отговор

    До коментар #109 от "Наско":

    @109 Глупав си ти.
    Honda NSX - 1559 sold in Europe / Middle East / Africa!
    Къде са 10 000 Хонди с ляв волан бе умен?!

    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=225598747&cd=634916159890000000&asrc=st|as
    Кви 30 000 кво кисело зеле бе?!

    M3 E30 - 8,661 - е, не са 10 000, ама близо ако добавиш и Евоата...

    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=225430374&cd=634912660870000000&asrc=st|as
    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=229531137&cd=634989458100000000&asrc=st|as

    BMW 8 series E31 - 31,062

    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=206970447&cd=634602247240000000&asrc=st|fs Japan Edition! Хахахах!

    http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=229593503&cd=634990435050000000&asrc=fa|fs
  • 111 Шашко

    1 2 Отговор

    До коментар #108 от "Име:":

    @108 Само да не кажеш, че и това е по добро от БМВ както си я почнал, че ще се спукам от смях. Кво ми дреме на мустакатия бек какво му харесва? Това с което позира в час по трудово чиганета седмокласници по красиво ще направят.
    http://static.guim.co.uk/sys-images/Environment/Pix/columnists/2010/6/11/1276269836279/Formula-one-car-designer--006.jpg

    И
    http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTM6FjsGQIEsTLTopNceP9VvrnrlU5DOJhMRtvCmsaQcSsAgyo_Xg

    Голям дизайн, големи коли, няма дума! Хахаха...
  • 112 Radolsav Georgiev

    0 0 Отговор
    Тиглич има ли?
  • 113 Easy ryder

    1 0 Отговор
    Ей големи мозъци има в този форум.Гледам по големи специалисти сте станали от Гордън Мъри.
    Типична българска простотия,тоя нищо не разбира щом харесва това,което аз не харесвам.
    Четете момчета четете този човек е легенда сред автомобилните конструктори от него се учат къде къде по умни хора от вас.Не пишете простотии ставате смешни.Нещо,което е оценил Аиртон Сена,Гордън Мъри и доста други автомобилни авторитети трябва да ви накара да се замислите.
    Хайде много здраве дано сте разбрали какво ви казах.

    Коментиран от #114

  • 114 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Easy ryder":

    Остави ги. Виж че Шашко заяви че е по-капацитет от Гордън Мъри създателя на Макларън Ф1, за който е и тази статия. И наистина е много неприятно че се изказал така за NSX и че притежава такъв. Но в БГ лесно може да се омаловажи нещо което е повлияло на човек като Мъри и на цялата автоиндустрия, но както и да е. Шашко ти разбираш повече от Мъри, и за разлика от него ти не зачиташ NSX.., че сигурно и по-добър Макларън Ф1 можеш да направиш от него....
  • 115 триста итридесети

    0 1 Отговор
    значи трябва да си голям кон с още по-голям капак, че да не видиш какво пише на двигателя на макларъна -- ТРИ ГОЛЕМИ БУКВИ СА,
    кой, какво, защо, как, ама, НЕ ВЪРВИ
    колата е УНИКАЛНА и именно и БЛАГОДАРЕНИЕ на ТОЗИ двигател БМВ е каквото е ... и от хиляда кладенца вода да докарате файда ьок

    Коментиран от #116

  • 116 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "триста итридесети":

    Колата е уникална заради Гордън Мъри и най-вече заради ШАСИТО. Макларън имат огромен опит във конструирането на шасита за Формула 1, а не двигатели. Макларън във Формула 1 постигат успехите си по-време на създаването на автомобила МайЛарън Ф1 използвайки двигатели на Хонда. Мисля че ако се върнеш няколко страници от коментари назад ще си изясниш някой неща. Това че не искаш си е твой проблем. Главния виновник за успеха на МакЛарън Ф1 е Гордън Мъри, а не БМВ!!

    Коментиран от #117

  • 117 триста итридесети

    0 1 Отговор

    До коментар #116 от "Име:":

    казах
  • 118 триста итридесети

    0 1 Отговор
    Мъри е искал двигател 550 коня защото си е мислил че това е максимума, защото е сравнявал с хонда, ако от БМВ го бяха послушали, макларъна нямаше да е това което е, правят му 627 коня и с 16 смешни кила повече, всички го признават мотора, само шепа жапанки тука ръсят мозъци, я чупаро
  • 119 Easy ryder

    1 0 Отговор
    Мъри е мислел за 550 коня от 4,5 литра.Но понеже БМВ разбрали,че ако направят такъв няма да изкара много го направили 6,1 литра.
    Ако Хонда бяха направили 6,1 щеше да е около 750 коня.
    Мъри си знае работата,но някои шефчета в Хонда не са му влезли в положението.Тогава и Сойчиро умира и съвсем няма кой да подкрепи програмата за цивилни суперкари.Лобито на зелено мислещите силно надделява и дори през 2007-ма когато са имали готов супер кар с V-10 мотор и torque vectoring с по добри показатели от GTR се отказват от него.
    Едва сега като стана директор един от инженерите работил в екипа по създаване на NSX започнаха да правят нещо сериозно.
    А 16 кила които не са сложени където трябва много променят баланса на колата.
    Ферари имаха най мощния двигател във Формулата в края на 80-те но заради лош баланс на масите губеха.
    Мъри прави кола максимално близка до идеите на формулата и за това иска всичко да е перфектно.
    След като не получава исканото все пак успява да "нагласи" някак си нещата.В интервюто си личи какво е искал да направи и от къде е вземал идеи.
    Така,че да ръсиш мозък тук и да критикуваш Мъри е смешно.
    Този човек е направил повече за спортните автомобили от цялата "спортна'' дивизия на БМВ.Ако мислиш,че като караш БМВ никой друг не прави добри коли си в голяма грешка.

    Коментиран от #120, #121

  • 120 триста итридесети

    0 1 Отговор

    До коментар #119 от "Easy ryder":

    върха на сладоледа при хонда по това време е двигателя на нсх-а,
    ето го:

    2,977 cc (181.7 cu in) C30A V6 270 bhp (201 kW; 274 PS), 210 lb·ft (280 N·m)
    3,179 cc (194.0 cu in) C32B V6 290 bhp (216 kW; 294 PS), 224 lb·ft (304 N·m)

    можеш да смяташ колко коня щеше да е 6.1 литра, въпреки че, конете извадени от по-малък литър със същия брой цилиндри, ВИНАГИ ще са повече в съотношение
  • 121 триста итридесети

    0 1 Отговор

    До коментар #119 от "Easy ryder":

    и МЪри не съм го критикувал, но пък със сигурност е научил нещо от БМВ
    то как да останеш безучастен при това оплюване /или както е модерно сега "хейтване"/ на двигателя на макларъна, ти как мислиш - дали мъри се е зарадвал на тези няколко десетки коня в повече, и дали баланса на двигателя или колата са нарушени, ставате смешни в предположенията и заключенията си.
    всъщност ИМА ЛИ ХОНДА 4,5 литра мотор /или по-голям/ по това време или изобщо? поне аз не знам.
    НЯМА КАК да пренебрегнете двигателя, хонда и дасега нямат подобен такъв, с разход от 16л/100 !!!! с 627 коня !!!!
    за сравнение на нсх градско е 16.8

    Коментиран от #127, #128

  • 122 Easy ryder

    0 0 Отговор
    Понеже явно не си прочел казаното от Мъри ще ти обясня някои неща накратко.
    Хонда през 1991 имат атмосферен двигател V12 3,5 литра 780 коня,
    150 килограма.Мъри добре познава възможностите на Хонда и качеството на двигателите им и за това отива при тях за да ги убеди да направят 4,5 литров двигател с маса не повече от 250 килограма и мощност поне 550 коня.Това са му изискванията и той знае че това е напълно възможно.
    Ако имаше изработен такъв мотор естествено че щеше да го вземе.И БМВ нямат такъв мотор но заради рекламата ивестират Швсе пак искат да минават за спортна марка).Някои от шефовете по това време в Хонда решават че разработването на конкретен мотор за малка серия коли ще струва много и още ред други пречки се намират и в крайна сметка Мъри не успява да ги убеди.
    Що се отнася до 274 коня от 3000 кубика това не е предела на двигателя.По това време има споразумение в Япония да не се произвеждат коли над 280 коня.За това и Скайлайн е 280 коня и Супра и останалите спортисти не надминават тази граница.
    Пример за възможностите на Хонда е 2 литра 250 коня атмосферен мотор.Смятай на 6 литра колко се получава.По най тъпата сметка е 750 коня.И колкото по голям става двигателя загубите са по малки и 6 литров аналогичен мотор щеше да е над 800 коня със същите параметри.
    Що се отнася до разходите на гориво те зависят от колата масата и аеродинамиката и.Аз не знам някой да си е играл да засича колко гори Ферари Енцо градско или Макларън или който и да е супер ка

    Коментиран от #124, #125

  • 123 Easy ryder

    0 0 Отговор
    Гордън Мъри добре е обяснил цялата история от къде е вземал пример за колата и на кои двигатели е фен.Никъде не пише че е взел за пример кола на БМВ нали?Или ,че БМВ му е бил пример за пътно поведение има и още доста неща.
    Прочети внимателно интервюто ако не разбираш нещо на английски кажи ще ти го преведем,но не е хубаво да правиш свободни съчинения колко се бил зарадвал като му дали вместо 4,5 6,1 литра двигател по тежък и по голям по размери па макар и малко по мощен от минималното изискване.При проектиране на такива коли всеки сантиметър и всеки килограм е от значение.
  • 124 триста итридесети

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Easy ryder":

    пък аз да ти кажа БМВ имат от 1500 куб 1500 коня -- атмосферка -- пълни се от атмосферата
    ДАЙ ДА ГО ВИДИМ ТОЗ 3,5 литров 780 коня атмосферен, само не ми изкарвай двигател от Ф1, щото това е еднодневка не, ами едночасовка
  • 125 триста итридесети

    0 1 Отговор

    До коментар #122 от "Easy ryder":

    и как ви идват на акъла вее -- в япония имало споразумение
    и тоз 2 литра 250 от коя година е, не спирате да подвеждате и да манипулирате ей, колкото и да не ви се иска на жапанпаур, това е !
    Макларъна с БМВ двигател, ще държи рекорда доооста време (за най-дълго държан рекорд) и БМВ също -- за най-много извадени коне от литър, ама как звучи -- 1500 коня/кубика

    Коментиран от #126, #133

  • 126 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #125 от "триста итридесети":

    Лелеее колко си смешен. ДА в Япония ония години ИМА споразумение между автопроизводителите да не правят коли с над 280к.с. Затова се принуждават да се конкурират създавайки различни технологий на задвижване, двойно задвижване, по-леки шасита, по-добро окачване. През тези години се раждат едни от най-добрите японски коли. RX7 FD, Supra MK3, GTR R32, Impreza, Lancer, NSX, и т.н.
    Хубаво 2.0 250 коня е няколко годинки по-късно (точно 7 години). Но прави ли ти впечатление че тоя двигател се слага на кабриолет който се продава в огромна серия?? Нали се сещаш че ако правят двигател за суперкола в ограничена серия то той ще има доста по-добра литрова мощност. Ето ти един двигател с който NSX през 2001 година в JGTC побеждава АУДИ и Кадилак с турбо мотори и БМВ и Форд с по-големи атмосферни мотори. А 2002 печелят и шампионата.
    Engine Name MF408S
    Engine 90° V8, naturally aspirated
    Displacement 4,000 cm³
    Max Power 590+ hp (440 kW) @ 9,500 rpm
    Max Torque 383 lbf·ft (519 N·m @ 7,500 rpm
    Weight 131 kg
  • 127 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "триста итридесети":

    МcLaren-a харчи 25-30л градско (и това при добри условия), извън градско харчи 15!!! Невиждам защо искаш да го извъртиш и да изкараш БМВ по-добри от Хонда в ония години. В годините когато двигателите на Хонда доминарат във Ф1, годините в които Хонда пускат VTEC и благодарение на него сивиците са 150-160к.с от 1.6 атмосферни и харчат 6 литра на 100. (можеш да видиш как работи VTEC). БМВ правят след това недотам задоволитетел опит с VANOS и както знаеш 150к.с от 2литра 6цилиндъра (е36 320) харчи като ламя - всеобщо разбран факт.
    а тоя двигател 1500к.с 1.5л също е "едночаска" от Формула 1 = your argument is invalid. Освен това както много пъти сме ти казвали: Хонда е по-добра от БМВ в турбоерата във Ф1. След това сменят регламента и на 12 цилиндрови атмосферни мотори - отново Хонда е с най-добрия двигател, отново сменят регламетна на 10 цилиндрови и отново Хонда заедно с Макларън Сена и Прост размазват конкуренцията. Съжалявам че не БМВ са били толкова успешни през тези години, но това са фактите. Та айде не ми намесвай тоя 1500кс 1.5 литра и Формула 1 щото просто няма смисъл да правим сравнение дори.
  • 128 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #121 от "триста итридесети":

    Във формула 1. Конкурент на 1500к.с 1.5 литра на БМВ е този двигател :
    1986C Honda RA166E; 1,494cc; Q 1,200HP* @ 12,000RPM
    ето какво означава звездичката до конете:
    according to Patrick Head, Technical
    Director of Williams at the time, Honda’s dynamometer could only absorb 1,000HP, reached at
    9,300RPM, where they were actually run up to 13,500RPM (984).
    В превод специално за тебе: Хонда дино-то им е с капацитет до 1000к.с, които те достигат при 9300 оборота в минута. Когато замервали мотора те стигнали до 13500 оборота в минута!
    Като говорим за литрова мощност как ти се струват 400к.с на литър (атмосферни) през 1979та година?? Само че тук става дума за мотоциклетни двигатели .
  • 129 Име:

    1 0 Отговор
    http://www.gurneyflap.com/bmwturbof1engine.html
    Ето колко коня е бил тоя 1500кс от 1.5 през състезанията. Помисли на колко бара е бил като е дал 1500к.с.
  • 130 Име:

    1 0 Отговор
    McLaren secured the 1.5L V6 Honda turbo engines, the most powerful in F1 at the time. With the engines coming at the expense of Williams, a strong 1988 was possible. 1988 was due to be the last year for the turbo engines before they were banned, so most teams were making a concerted effort to establish themselves with naturally aspirated cars. Nichols and Murray went ahead with the design of the car on a purely turbo engined basis, which put the team at a distinct advantage over their rivals.
    The lowline chassis layout was pioneered in 1986 when Murray was at Brabham. The idea being that a low car with a reduced front area of about 30% would be more aerodynamically efficient and allow more air to pass over the rear wing causing more downforce to be produced, but without excessive drag. In theory this sounded great, with cornering speeds unaffected and straight line speeds improved as less air needed to be moved by the car. In practice though, the slanted Straight 4 BMW engine used in the Brabham proved troublesome in this layout with fuel starvation problems, oil starvation, and engine installation issues plaguing the BT55. While the BT55 was generally among the quickest cars in a straight line, the car suffered a lack of downforce in the corners and the oil starvation problems, added to the BMW's legendary turbo lag (often around 2 seconds), saw to it that acceleration was severely lacking compared to its rival
    Какво излезе? Че не само не бил най-мощния,
  • 131 триста итридесети

    0 1 Отговор
    и кво доказа ?
    че БМВ са имали ПРЕЗ 1982 г. 1500 куб. 1450 коня
    а хонда през 1988 г. 1500 куб. 1200 коня

    Коментиран от #132

  • 132 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #131 от "триста итридесети":

    Ти не можеш да четеш. Това доказах. Иначе ако прочетеш пак и видиш и линка ще разбереш че тия двигатели са имали ограничения на налягането (4 бара, променяло се е различните години). И като си отвориш линковете ще видиш че при еднакво налягане двигателите на Хонда са бил най-мощните във Ф1 и не само най-мощните, но и най-добрите. Ще видиш че двигателя на БМВ (дето е дал 1500к.с ама за малко и в състезанията далеч не е бил толкова) е имал даже доста проблеми, като недостиг на гориво, недостиг на масло, проблеми при монтирането (понеже е редови 4, е монтиран наклонен за да се вмести) и легендарен турбо лаг от 2 секунди, които понякога е коствал много на пилотите на Brabham където е бил Мъри преди да се премести в далеч по-успешния MacLaren с двигатели Хонда - най-добрите в оная епоха от Формула 1.
    Това за 1200те коня май не го разбра че така и не са измерени, а са пресметнати, понеже ДИНО-то на Хонда тогава е било с капацитет до 1000к.с. които са били постигнати още при 9300 rpm а при теста мотора достига до 13500 rpm.
    И вземи научи тоя английски за никъде си без него.
  • 133 Easy ryder

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "триста итридесети":

    За пореден път се убеждавам колко ограничени са феновете на БМВ.
    До там стигат че да оспорват компетентността на хора като Гордън Мъри.
    Що се отнася до уж якия двигател 1,5 1500 коня така и не се доказва колко време може да издържи въобще този двигател на този режим.Това са смо приказки за реклама от БМВ.
    В състезания се доказва,че те не могат да направят надежден двигател.
    Както всички добре знаем БМВ няма нито една титла като доставчик на двигатели.
    Ако бяха толкова добри защо не го показаха с този двигател "чудо"?
    Гордън Мъри е бил в кухнята на нещата.Щом е преценил да иска мотор от Хонда значи има защо.
    Общи приказки колко бил икономичен уж БМВ може да си ги приказвате на сбирките и съборите.
    Тук вашите глупости не минават знаем много неща така че заблуди от БМВ пропагандната машина на германския Райх не ни минават.
    И сядай да четеш и да учиш английски ако искаш да не ти се смеят хората на глупостите.

  • 134 триста итридесети

    0 1 Отговор
    ей аман от вас бе, то да Х.. да ви го набие човек,
    1500 кубика - 1500 коня това го може само БМВ,
    НЕЛСЪН ПИКЕТ, годината - 1983 с ТОЧНО ТОЗИ ДВИГАТЕЛ,
    има филми, клипове и всичко, явно не знаете англиийски,
    или така ви утърва, карате ме да се ровя, не ми отне много време,
    аре живи и здрави,
    и само едно бмв може да изпревари друго БМВ

    Коментиран от #135

  • 135 Име:

    1 0 Отговор

    До коментар #134 от "триста итридесети":

    Ей лапе. Ейде свери си информацията. http://www.gurneyflap.com/Resources/bloc4-61.gif
    1500 к.с дава на СТЕНД !!!!!!!! Над 5.5 бара 100% (защото на 5.5 бара тоя мотор дава 1300к.с)
    През 1983та година ПО ВРЕМЕ НА СЪСТЕЗАНИЕ мотора се кара на 3 бара и е 740к.с, през квалификациите се кара на 3.2 и е 800к.с.
    Колко пъти да ти казвам прочети отново 129 и 130. ХОНДА ПРАВЯТ НАЙ-ДОБРИТЕ И НАЙ-МОЩНИТЕ МОТОРИ В ТУРБО ЕРАТА ВЪВ Ф1. И ТОВА НЕ СА МОЙ ДУМИ. Хората са обяснили има и филми за тая работа. Освен това ти казах какви проблеми е имал мотора на БМВ спрямо конкурентите си! Аман от наглостта ти и невежеството ти. Поне прочети като ти се говори и стига си повтарял една и съща простотия.
  • 136 триста итридесети

    0 1 Отговор
    бара ... налягане .... хонда
    АЛА БАЛА

    КОЛИТЕ КОИТО ПРОМЕНИХА ФОРМУЛА 1, ВИЖ ЗА 1983 година

    http://formula1.sportal.bg/rules.php?rules=sport&theme=4

    хонда нещо са я пропуснали

    Коментиран от #139

  • 137 триста итридесети

    0 1 Отговор
    СЕГА РАЗБРА ЛИ че БМВ имат не само успехи, ами и са диктували правилата чрез инженерна мисъл, или дръпнатия ти мозък отказва да приеме този факт
  • 138 триста итридесети

    0 1 Отговор
    лапе ...
  • 139 Easy ryder

    1 0 Отговор

    До коментар #136 от "триста итридесети":

    Ала бала за теб са неща от които си нямаш понятие.
    Това че някой пропуснал да спомене Хонда в сайта си не пречи на Гордън Мъри да знае кой прави най добрите двигатели и да се опитва да ги убеди да му направят.
    Фактите говорят безусловно Хонда 5 титли и тотална доминация БМВ -0.Нелсън Пикет едвам успява да изкопчи титлата естествено за отборна не може да се говори защото трошливия мотор на БМВ не го позволява.

    Хонда достатъчно пъти е изпреварвала жалките баварци Сена и Прост се състезаваха сами със себе си БМВ беше в догонващите някъде след 10-то място.Къде им е двигателя с 1500 коня а?
    Чети момченце чети историята БМВ някъде на някакъв стенд за малко било дало 1500 коня ама после се разпаднало не е достатъчно за да спечели срещу двигателите на Хонда.

    Коментиран от #147

  • 140 Easy ryder

    0 0 Отговор
    After a relatively disappointing 1987, when the McLaren-TAG Porsche lost out nine times to the dominant Honda-powered Williams, twice to Lotus with their Honda engines, and twice in the latter stages to Ferrari, taking only three wins. McLaren secured the 1.5L V6 Honda turbo engines, the most powerful in F1 at the time. With the engines coming at the expense of Williams, a strong 1988 was possible. 1988 was due to be the last year for the turbo engines before they were banned, so most teams were making a concerted effort to establish themselves with naturally aspirated cars. Nichols and Murray went ahead with the design of the car on a purely turbo engined basis, which put the team at a distinct advantage over their rivals.

    Айде гледай и си задай въпроса защо не са взели двигател от БМВ нали уж бил мощен нали бил много хубав.

    Отговорът е прост с БМВ двигател си турист и ако завършиш си някъде около 10-то място колкото да правиш бройка.
    Макларън и Мъри искат най доброто и това е ХОНДА написали са го ясно.Пък ти си дръж двигателите по стендовете и обяснявай колко били добри.
  • 141 Easy ryder

    1 0 Отговор
    The lowline chassis layout was pioneered in 1986 when Murray was at Brabham. The idea being that a low car with a reduced front area of about 30% would be more aerodynamically efficient and allow more air to pass over the rear wing causing more downforce to be produced, but without excessive drag. In theory this sounded great, with cornering speeds unaffected and straight line speeds improved as less air needed to be moved by the car. In practice though, the slanted Straight 4 BMW engine used in the Brabham proved troublesome in this layout with fuel starvation problems, oil starvation, and engine installation issues plaguing the BT55. While the BT55 was generally among the quickest cars in a straight line, the car suffered a lack of downforce in the corners and the oil starvation problems, added to the BMW's legendary turbo lag (often around 2 seconds), saw to it that acceleration was severely lacking compared to its rivals. Overall the cars problems made the BT55 generally uncompetitive on all but the faster circuits where top speed often counted for more than acceleration. The 80° Honda V6 engine however was smaller and had a lower centre of gravity than its BMW counterpart, so it was ideal for the low-down chassis layout (Murray had stated in an interview during 1986 about the lowline concept that it would work much better with a V6 engine). With this in mind, Murray's original design for the BT55 was revised and McLaren went ahead with his plan.

    И ка
  • 142 Име:

    1 0 Отговор
    Гледай какво означава да си кон с капаци. Вижда че неговата любима БМВ направила двигател за BRABHAM 83та година. При което Гордън Мъри е разработил уникално шаси (тогава все още е в Brabham, преди да премине в Макларън), което е със 30% по-ниско челно съпротивление. Мотора на БМВ е имал проблеми да се инсталира на шасито, понеже е редови, го монтират наклонен за да се вмести (представи си половината на V образен мотор), така стои по-ниско във шасито. Обаче мотора има и други вътрешни проблеми - недостиг на гориво, недостиг на масло и се прочува с легендарен турбо лаг от 2 секунди, който много пъти е пречил на пилотите. Нелсън Пикет успява да спечели 1 шампионска титла (титла при конструкторите - нямат). Хонда влиза 83 като доставчик на Spirit. След това започва да доставя и за Lotus, McLaren, Tyrrell and Williams. 85та 86та 87ма 88ма 89та 90та 91ва 92 са на 2ро място печели при констр. McLaren с двигатели HONDA!!!! Значи БМВ печелят 1 шампионска титла и нито 1 конструкторска, a Honda за тия години печелят 7 конструкторски и още една камара шампионски със Сена и Прост и следователно БМВ са по-велики??? Е освен кон с капаци (ама големи капаци) не знам какво друго да ти кажа.

    Коментиран от #144

  • 143 Име:

    0 0 Отговор
    Болидите със Хонда двигатели печелят 71 гранд при-та от 83 до 92ра. В линка който ти показах как стоят нещата добре се вижда че по-време на квалификации и състезания мотора на Хонда е бил най-мощния. В интервютата казват че са били най-добрите. И си направих малко проучване заради тебе. Оказа се никъде го няма документиран опита в който БМВ достига 1500к.с при тест. Не казвам че е невъзможно, може да се постигне при 6-7 бара вероятно. Никъде няма dyno лист с данни от опита. Изчетох няколко форума по въпроса и може да се окаже че из нета няма доказателства а само слухове. Но дори да са изкарали 1500 - Браво, но по-време на състезанията и квалификациите, колкото и да не ти се иска Хонда имат най-добрите двигатели - просто факти и статистика...
  • 144 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "Име:":

    Корекция 85та 86та и 87ма Макларън не карат с Хонда, а с TAG.
  • 145 триста итридесети

    0 0 Отговор
    и в заключение, че наистина ми омръзна да ви бия по главата, ето още: цитат
    "Карл Рап и Густав Ото - синът на изобретателя на двигателя с вътрешно горене Николаус Август Ото, създават през 1913 г. в покрайнините на Мюнхен, две малки авио-моторни фирми. През 1917 г. вече се регистрира компания под името Baverische Motoren Werke - BMW. Генерален директор на предприятието става Франц-Йозеф Поп, който наема на работа младия инженер на авиационни двигатели Макс Фриц. Именно на Фриц принадлежи създаването на знаменитите мотоциклети BMW. От тогава цялата продукция на компанията носи емблема, символизираща въртящ се пропелер."
    сина на човека изобретил ДВГ, е създал БМВ
    каква хонда, какви пет лева

    Коментиран от #148, #149

  • 146 Име:

    0 0 Отговор
    ХАХАХА хейтър. Много се забавлявам с тебе. Какво се случва тукааа... Изоставихме Формула 1 - видяхме че няма смисъл и сега се връщаме в началото на 20 век. Е добре тогава е нямало Хонда и какво от това. За пропелера знаем. Но искаш ли да не сравняваме мотоциклети БМВ и мотоциклети Хонда през годините че ще стане много страшно... Но ако ти се говори за 1913та година искаш ли да си поговорим за Алфа Ромео? Да не развиваш някакъв комплекс и да трябва да си намериш нещичко в което да са велики БМВ? Спокойно БМВ е велика фирма, да стара е браво, но можеш да намериш и други по-добри страни на БМВ с които да се гордееш. Да ти ги казвам ли кои са великите моменти на БМВ в историята, щото гледам че си фен ама не ги знаеш много, много...

    Коментиран от #152

  • 147 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Easy ryder":

    Easy Rider, разбираш ли той ни биел по главите... Ужас колко сме тъпи двамата с тебе а?
    330i защо се излагаш така и се усмиваш самичък. Чак те съжалявам.
  • 148 Easy ryder

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "триста итридесети":

    Не си в час.Дори самият директор на БМВ заяви че цветовете на емблемата не са свързани със самолетна перка а са цветовете на баварския флаг.

    То всеки може да се прави на майстор на двигатели независимо на кого е син и да си отвори работилница.Накрая обаче двигателите на БМВ не стават за самолети а се вземат тези от Мерцедес.
    И сега 100 години след занаятчийската работилница БМВ не прави двигатели за самолети а Хонда прави реактивни самолети,андроиди и е най големия производител на двигатели в света.
    И това е постигнато за 40 години не за 100.

    Кви БМВ та кви 5 лева?

    Коментиран от #150

  • 149 Easy ryder

    0 0 Отговор

    До коментар #145 от "триста итридесети":

    Истината за логото на BMW
    Самолетната перка е заблуда.
    Всеки BMW ентусиаст знае, че логото на любимата му марка изобразява перка на самолет на фона на синьото небе. Емблемата се приема като връщане към дните, когато Bayerische Motoren Werke произвежда самолетни двигатели, но всъщност логото на BMW няма нищо общо с тях.

    След посещение в музеят на BMW в Мюнхен, изданието New York Times потвърди, че емблемата на BMW изобразява цветовете на провинция Бавария, а не самолетна перка.

    Асоциацията със самолетна перка се родила от реклама през 1929 година - 12 години, след като логото било представено за първи път.

    "Емблемата по никакъв начин не е свързана със самолетни двигатели или витла. Идеята, че синьо-бялото лого има нещо общо с въздухоплаването се появила след реклама през 1929, изобразяваща витлов самолет", пише New York Times.

    Логото на BMW е създадено през 1917 година в знак на почит към Свободната държава Бавария (Freistaat Bayern).



    Айде да научиш нещо и от нас за любимата си марка и да не пишеш глупости повече.
  • 150 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #148 от "Easy ryder":

    Всъщност повечето логота ги измислят така че да означават 2 неща. Та логото на БМВ е хем e въртящ се пропелер хем е в цветовете на Бавария.
    http://images.nitrobahn.com.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2010/01/bmw_airplane_logo.jpg
  • 151 Easy ryder

    0 0 Отговор
    Прочутият пропелер-лого на баварската марка, всъщност не е "роднина" със самолетната перка. Режещите небесата перки на самолета са свързани с историята на BMW и заради корените на марката като производител на самолетни мотори.

    Непрекъснато врящите носовете си журналисти, този път от New York Times, след посещение в музея на BMW в Мюнхен, направо убиха красивата легенда за връзката с небето. Оказа се че, истината за прочутото лого на баварците съвсем не е така романтична.

    Логото води вида си от оригиналните цветове синьо и бяло на провинция Бавария, а легендата за пропелера е възникнала доста по-късно през 20-е години на миналия век на базата на реклама на марката. Логото на BMW като белег на марката е възникнало цели 12 години преди това.

    Когато знакът е създаден за пръв път, то е забранен от закона за запазените марки, който забранява присъствието на национални цветове или други символи на национален суверенитет. Това кара BMW да промени конфигурацията на цветните елементи в нехералдическа перспектива, но да запазят свидетелство за баварския произход на марката.

    Марката е регистрирана през 1917-а, съдържа буквите BMW във върха на външен пръстен, а вътрешността съдържа квадранти в държавните цветове на Бавария - синьо и бяло, но в обратен ред, за да не се наруши закона. Емблемата е развита от подобната на компанията Rapp Motorenwerke, от която възниква BMW. Представителката на музея на BMW в Мюнхен, Aн Шмид-Посивал e потвърдила, че емблемата не е въртя
  • 152 триста итридесети

    0 1 Отговор

    До коментар #146 от "Име:":

    ти ли ше ми говориш за успехите на БМВ и ще ми викаш хейтър бе, дето до преди 1 час яде ципури че БМВ нямали НИКАКВИ успехи във Ф1 и незнам си какво, дето БМВ ви е трън в очите, търсите какво ли не за да притъпите завистта си от това че БМВ-тата са расови автомобили, каквито хонда никога не са били, и сега пак пропелер - ала бала - аз не се вдъхновявам от емблеми,
    СИНА на ЧОВЕКА СЪТВОРИЛ ДВГ - е това е
    трябва като минава БМВ по улицата и всички японки да замръзват, ЗАЩОТО съществуват заради БМВ, ... хейтъри

    Коментиран от #153

  • 153 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #152 от "триста итридесети":

    Ти не се чуваш изобщо какви хейтърски глупости ръсиш. Аз ти казах сам не познаваш великите моменти на любимата си марка и си тръгнал да спориш. Казах ти във Формула 1 ХОНДА е много по-успешна от БМВ това е КРАЙ. Има други неща с които можеш да се гордееш с БМВ, но ти даже не знаеш кои са. Виждам колко си и фен. Ти не се вдъхновяш от емблеми - :D ти умствени проблеми ли имаш? Нали сам почна да пишеш за емблемата и създателя. :D А като мине БМВ другите коли се изпаряват направо, а не замръзват да знаеш . Ти си или някакво детенце или акъла ти е на такова. Спри да се излагаш ти казах. Достатъчно ти се смяхме с познанията ти за Ф1. Разбери бе човек не плюя по БМВ, просто във Формула едно дума не може да става за сравнение между БМВ и Хонда още повече от 1983та до 1992ра (фактите го показват). 100 хиляди пъти ти обяснихме как стоят нещата тия години във Формула 1. Това че нямали никакви успехи не съм го казвал, леле колко си жалък. А най-жалкото е че не го осъзнаваш. Не искам да те обиждам но ти изобщо не възприемаш какво ти се пише и още по-лошото не можеш да видиш смисъла и си внушаваш даже че ти плюем по БМВ-то и така. Да сравненията ни показват нивото на БМВ във формула 1 което е несравнимо с упехите на Хонда през години в които коментирахме, но това не означава че ги плюеме. Ти си хейтъра.

    Коментиран от #154

  • 154 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #153 от "Име:":

    значи щом не се вдъхновявям от емблеми и имам умствени проблеми, мнооого си далеч, днеска е голям ден за тебе, най-подир разбра за успехите на БМВ във Ф1, къде бяха хонда тогава, и какво общо има Ф1, с колите дето ги караме, като имала хонда повече титли (и то като доставчик) голям праз, ми виж форд колко титли има - цели 12, хонда колко -- 5
    ми то излиза че форда по-убав от хондата, аз ти казах - намери ми отговор на едната сурия бмв от 1998 година насам /преди това не съм ги разглеждал/ по показател разход/мощност/килограми --- е това ме интересува, защото такива коли имаме,
    и тоя показател говори КОЛКО пари ще ми струва пътя

    Коментиран от #155

  • 155 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "триста итридесети":

    Алооооо огледай се. Да ти кажа ли защо досега спорихме за Формула 1??? Защото статията е за Макларън Ф1 и спорихме затова кой е произвеждал по-добри двигатели когато Гордън Мъри е правил Макларъна. Спорихме затова че Мъри е искал двигател от Хонда, а не от БМВ. Сега изясни ли ти се това? Във Формула 1 са най-добрите технологии при автомобилите, които по-късно намират приложение и при шосейните коли (някой от тях). Това е общото с Формула 1 - технологичното ниво на компаниите.
    Не ми се отваря сега нова тема за заводските коли на Хонда и БМВ.

    Коментиран от #156

  • 156 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #155 от "Име:":

    айде пак стара песен, огледай се ти, коя хонда ... не ами всяка друга кола има успеха на мака с двигател БМВ, НЯМА, когато БМВ го правят двигателя хвърлят всичко .. и успяват, правят по-добър двигател от всичко по-това време, че и до днес, не казвам че Мъри няма роля, но да кажеш че видиш ли от хонда са щели да направят по-добър двигател, е хейтване.
    И не си играй да търсиш отговор на 330и от 2000 год. или 2003, или от 2005 или на 330д от тогава, нито на 320д от 1998 и на много други -- просто НЯМА

    Коментиран от #157

  • 157 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #156 от "триста итридесети":

    Знаеш ли на колко Хонди БМВ също нямат еквивалент? И какво от това? Какво значение има? Да казваш че успеха на Макларън F1 е благодарение на БМВ е абсурдно смешно, още по-смешно е да твърдиш че тогава и до ден днешен няма по-добри двигатели...
  • 158 триста итридесети

    0 0 Отговор
    може и така да е, но в това което ме интересува БМВ са по-добри,
    и друг път съм казвал, когато взимах 330ката, ми показаха една леженд, по-нова, с 3.5 литра мотор, но пък с 210 коня, с дооста по-слаб вървеж и дооста по-голям разход, цените бяха приблизителни, да кажеш че е по-тежка - не, пак са приблизителни, единственото е че е с 3-4 санта по-широка и 5-6 да са, пак е с неоправдан разход и слаб вървеж,
    еми какво да ме интересува мене във Ф1 какво са правили, като където трябва са се уакали
  • 159 Easy ryder

    0 0 Отговор
    Еее въртя сука пак на 330 ката отиде. То беше разходка във формулата видя че нищо не става после отиде 17-та година да ни обяснява за пропелери пак се опръцка сега ще правим сравнения на ледженди с тройки щото него това го интересувало.Като те интересуват 15 годишни антики купувай си тук ако не забелязваш коментираме високотехнологична кола не 3 литров таралясник на газ.
    Като не ти стигат знанията не се пъхай в дискусията.
  • 160 триста итридесети

    0 1 Отговор
    едно е сигурно: макларъна има такъв успех ЗАРАДИ двигателя, това е, сигурно ви боли, ма пък мене ма боли фара, айде лека, и като фалите жапан, да помните че има един макларън с БМВ двигател на 0 км, за 4,5 МИЛИОНА евро, и е по-скъп от ВСЯКА ХОНДА ако ще и болид от Ф1 да е

    Коментиран от #161

  • 161 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #160 от "триста итридесети":

    ХАХАХА Макларъна е велик заради ШАСИТООО проектирано от Гордън Мъри. Доказателството еми от горе-долу същите години е БМВ 8 ма серия- извинявай ама тя не постига никакви успехи и не може да се сравнява с Хонда NSX, която изпреварва времето си! BMW като са толкова добри защо не правят 8ма серия конкурент на Ферари? Защото не са могли за това. Планират да правят БМВ М8 но спират проекта защото е твърде сложен и вече са изхарчили камара пари. От Макларън взимат прототипа направен за М8, доразработват го и го слагат на Макларън Ф1. Е това е истината, дори да те боли.
  • 162 Easy ryder

    0 0 Отговор
    Едно е сигурно шасито на Макларъна е направено от майстор.В него има материали като злато и кевлар и за това струва скъпо.Бройката е ограничена и за това струва още по скъпо.
    Другото сигурно е че майсторът се е водил от кола на Хонда когато е проектирал това чудо и е искал двигател от Хонда защото е знаел че са най добрите.
    От няма и къде се е задоволил с БМВ и въпреки тежкия и тромав двигател е успял да постигне много.С Хонда мотор тази кола щеше да е още по добра но за съжаление си е останала само с БМВ.
    Това е което помни историята и създателя на тази кола го е разказал.Що се отнася до купуване на шампионски болид на Макларън с двигател Хонда каран от Сена или Прост няма да ти стигнат 4,5 милиона бъди сигурен.
    Ти си мисли каквото си искаш,в твоя свят на илюзии БМВ може и да е най добрата кола,но в реалността нещата са много различни.
  • 163 триста итридесети

    0 1 Отговор
    ей лапета, с мечка дренки не се ядат
    айде, яжте си попарата и в леглата

    Коментиран от #164

  • 164 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #163 от "триста итридесети":

    Ти дали имаш и 18 години бе смешко. Акъла ти е 13 годишен ако се съди по-глупостите дето пишеш.

    Коментиран от #165

  • 165 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #164 от "Име:":

    4.5 МИЛИОНА ГЛУПОСТИ ...
    1983 - ама много голяма глупост
    18хх - най-голямата глупост

    Коментиран от #166

  • 166 Easy ryder

    0 0 Отговор

    До коментар #165 от "триста итридесети":

    И каво излезе след като изписа толкова глупости ти си най големия глупак това ли да разбираме?
    Спокойно отдавна те познаваме знаем колко си зле със знанията не си се изложил повече от друг път.

    Коментиран от #167

  • 167 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #166 от "Easy ryder":

    по важно е да знаеш, че двигателя на бмв е променил Ф1, хонда по това време са се учили от това, за да не говорите глупости, като "когато стане въпрос за технологии, БМВ ги няма никакви" или "какво ми го даваш за пример този двигател като нищо не можаха да направят с него" и още много, мога да почна да се ровя в коментарите и да ви ги покажа, МА няма смисъл, щот сте дръпнати мозъци

    Коментиран от #168

  • 168 Easy ryder

    0 0 Отговор

    До коментар #167 от "триста итридесети":

    Нищо не е променил двигателя на БМВ.Рено и Ферари са имали турбини преди тях.Видяла жабата че подковават коня и хайде и тя.
    Е да ама не станало.Некадърна изработка ненадеждност и ред други фактори допринасят за провала на баварските мечти.
    Това е положението всеки може да се пробва да прави двигател но както виждаме БМВ са некадърници и за ниакви технологии не може да се говори при тях.Помислили си нещастниците че с една турбина с 2 секунди лаг ще направят нещо ама не станало.
    Ама какъв е смисъла да го обяснявам това на зблуден баварски фен който и кофа за боклук с надпис БМВ да му покажа пак ще каже че е най хубавата.
    Гордън Мъри е казал достатъчно ясно че Хонда са най добрите а ти си мисли каквото си искаш.

    Коментиран от #169

  • 169 триста итридесети

    0 1 Отговор

    До коментар #168 от "Easy ryder":

    нали си наясно, че едни други хора, са казали че БМВ е променило Ф1 през 1983 год.
    а пък какво е твоето махленско, жълто мнение не го интересува никой

    Коментиран от #170

  • 170 Easy ryder

    0 0 Отговор

    До коментар #169 от "триста итридесети":

    Кои са тези други хора бе.Дай им имената да видим.Видяхме ,че Гордън Мъри е ползвал двигател на Хонда не на БМВ и той самията казва ,че техните двигатели са най добри.
    Това е Гордън Мъри институция във Формула1, а ти какъв си баварски фен недорасляк със собствено мнение така ли?
    Айде ходи си на село да си приказвате приказки по седенките и седни прочети малко книжки че си много неграмотен срамота е.

    Коментиран от #171

  • 171 триста итридесети

    0 0 Отговор

    До коментар #170 от "Easy ryder":

    ей пожълтял, я ходи се лекувай