Last news in Fakti

6 Януари, 2022 10:36 6 982 11

Собственик на Tesla улови вандал с камерите на колата си (ВИДЕО)

  • tesla-
  • камери-
  • инцидент
Собственик на Tesla улови вандал с камерите на колата си (ВИДЕО) - 1

Камера на автомобил Tesla Model 3 "улови" 57-годишната Анна Валенте, по време когато тя драска с ключ по боята на Tesla Model 3 на стойност 50 хиляди паунда. Това се случва на паркинг в Пул (Дорсет, Великобритания).

Т.нар. "Пазител на Tesla" става все по-популярен, след като в мрежата се появиха много истории под формата на видеоклипове, които се използват за идентифициране на отговорните за престъпленията лица.

Това видео е поредното такива доказателство. От него се вижда, че жената умишлено е оставя с ключа си 10 см драскотина на шофьорската врата. А тя го прави крадешком, демонстрирайки на околните, че уж вади нещо от колата си.

Но бордовата камера в предния калник на Tesla-та заснема как тя чертае линия с ключа по боята. Собствениците на електрическата кола забелязват драскотината едва когато се прибрали от магазина.

След това решават да разгледат записите от твърдия диск на колата, за да разберат в кой момент се е случило.Така разбират кой е направил това, тъй като самия инцидент е заснет от различни ъгли.

Когато Валенте се приближава до Tesla-та, лицето ѝ се вижда ясно, както се виждат и регистрационните номера на нейния Nissan Juke, което позволява на полицията да проследи колата на извършителя на деянието.

Защо го е направила? Вероятно, защото Tesla-та е паркирана твърде близо до колата ѝ! Съобщава се обаче, че тя умишлено паркира кросоувъра си на бялата линия, за да попречи на някой друг да паркира до нея.

В резултат на това съдът постанови, че Валенте трябва да заплати на собственика на модела £3000 обезщетение. Смята се, че това е първият път в Обединеното кралство, когато кадрите от Tesla са използвани като доказателство в съда. Този случай ще се превърне в прецедент.

Говорител на полицията в Дорсет отбелязва, че превозното средство има вградено видеонаблюдение, което е предоставило ясни изображения на обвиняемия, причинил щетите. Жената е идентифицирана чрез видеозаписа и впоследствие е изправена пред съда, за да получи заслужено наказание за действията си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копи-пейст

    17 3 Отговор
    Факти. Каквото и да намерите в интернет, качвате го, няма значение дали е качено преди две седмици или преди 10 години. Новина голяма.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хмммм

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    От предната камера, се вижда лицето! От страничната се вижда драскането!
  • 4 сектант

    3 1 Отговор
    вместо вандал прочетох една подобна дума ама започва с П

    Коментиран от #5

  • 5 honda

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "сектант":

    Ми то само Пенд@л може да направи такава простотия:-D
    Трябва да има сериозни закони не само за подобни вандали, но и за такива, които при всички правила, винаги паркират на Y на останалите ... лошото е, че като ги хванеш такива и "раздадеш правосъдие", накрая си и виновен, а ония си тръгва доволен...
  • 6 Реалист

    6 2 Отговор
    Радяам се за анна че изяла 300 уяяя:)
  • 7 Реалист

    5 2 Отговор
    За 3000 лири щеше да си купи памперси за цял живот:) и пак да артисат:)
  • 8 Гост

    7 8 Отговор
    Толкова много въпроси, че чак се чудя от къде да почна.
    Защо камерата на Тесла снима хората, без тяхно съгласие?
    Защо жената в първите кадри е снимана не като от стационарна охранителна камера, а като от камера с оператор, за репортаж?
    Защо Теслата е спряла толкова близо до нейната кола, че да не може жената да си влезе в колата? Защо не е спазена дистанция при паркиране? Това е провокирало жената да надраска Теслата. Не е оправдание, но и провокацията не е начин да изкараш хората лоши, а ти да си невинно ангелче.
    Целият запис изглежда като нагласен за реклама.

    Коментиран от #9

  • 9 asda

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Първо на публично място можеж да снимаш всеки и всичко (както с даш камера). Второ снимана е с предната камера вероятно. Трето четвърт и пето тая с джука е спряла не като хората и върху линията даже.
  • 10 незнайко

    5 2 Отговор
    Да така ще бъде в близкото бъдеще. Камери ще ни следят навсякъде а серума който ни вкарват като ваксина ще служи за идентификация даже ако не се вижда лицето !
  • 11 Наркос

    3 0 Отговор
    Аз ако бях директно звъня на моя човек да чукне адреса в компютъра, колите и ще греят през 6 месеца като пристанище в Бейрут.