Last news in Fakti

13 Май, 2013 09:45 5 326 2

Ново Peugeot 308 през септември

  • peugeot-
  • 308-
  • psa-
  • франкфурт 2013

В интернет се появиха първите снимки на новото Peugeot 308. Моделът ще бъде представен официално на салона във Франкфурт през есента и ще поведе програма за цялостното обновяване на гамата на марката.

Френският хечбек ще бъде построен на същата платформа, която PSA използва и за Citroen C4. Това до голяма степен попълва липсващата към момента информация за механиката на колата.

Новата 308-ица ще се оборудва с бензинови и дизелови двигатели с мощност от 88 до 200 к.с. Въпрос на време е и появата на дизел-електрическа версия Diesel Hybrid4, а според слуховете в Peugeot разработват и модификация GTI.

Революционни изменения в дизайна на хечбека липсват. Автомобилът има малко по-спортно излъчване от предшественика си, но като цяло запазва семейния си облик. Габаритите изглеждат пораснали в сравнение със сегашния модел.

В интериора правят впечатление специфичната форма на циферблатите и вентилационните отвори. В центъра на арматурното табло има 7-инчов сензорен екран, който ще монтира серийно.

От чувствителния на допир дисплей ще се управляват климатикът, озвучителната уредба и навигационната система. Това обяснява защо по централната конзола има толкова малко бутони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснака Руския

    1 0 Отговор
    изглежда супер
  • 2 Shmeker

    1 0 Отговор
    Доста по-елегантно е от сегашната 308, която ми е много лигава. А освен това тази тук е доста по-спортно изглеждаща