Last news in Fakti

27 Май, 2013 10:21 4 474 14

McLaren гони рекорд на "Нюрбургринг"

  • mclaren-
  • p1-
  • рекорд-
  • нюрбургринг

McLaren Automotive се готви да подобри рекорда на "Северната дъга" на култовата писта "Нюрбургринг", съобщава Jalopnik. Порталът публикува слайд от презентация за китайския пазар, на който се вижда време от 6 мин. 33 сек. и 26 стотни редом до изображение на немското трасе - с 15 секунди по-малко от сегашното върхово постижение на Radical SR8 LM.

От британската компания са потвърдили, че имат подобни планове за суперхибрида P1, но публикуваното изображение имало за цел единствено да вдъхнови конструкторите. Засега амбициите на McLaren били само да слязат под границата от 7 минути.

Действащият рекорд за сериен автомобил на "Нюрбургринг" принадлежи на свръхлекия Radical SR8 LM с време 6 минути и 48 секунди. В челната петорка влизат също Gumpert Apollo Sport (7 минути и 11.57 секунди), Dodge Viper ACR (7 минути и 12.13 секунди) и Lexus LFA Nürburgring Package (7 минути и 14.64 секунди).

Абсолютният рекордьор на "Северната дъга" е Pagani Zonda R. През юни 2010 г. италианският суперкар постигна време от 6 минути и 47 секунди. Моделът обаче не е сертифициран за движение по пътищата за общо ползване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 brake point

    1 0 Отговор
    За фирма като Макларън това е напълно възможно.С опита който имат от Формула1 няма да е трудно да направят рекорд.
    А вече както се чува възобновиха сътрудничествот с Хонда така че очакваме интересни неща както някога през 80-те когато Макларън Хонда беше недостижима комбинация.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Shmeker

    1 0 Отговор
    Абсолютния рекорд е на Порше, само че състезателно. И поршето не е сертифицирано за движение по пътищата ;)
  • 3 Shmeker

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "brake point":

    Сега са на мода лимонадените отбори. Ако МакЛарън се бяха вкарали в сътрудничество с Кока - Кола можеше и да са най-добрите

    Коментиран от #4

  • 4 Anton Bilyarski

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Shmeker":

    Водафон напуска Макларън след тоя сезон и има слухове, че точно Кока-Кола ще им станат главен спонсор от 2014 година!
    А Кока-Кола влизат в F1 заради Ред Бул, през 2006 или 2007 беше, не помня точно, Кока-Кола предложиха на Ред Бул няколко стотин милиона долара за да напуснат F1, а не да им купят отбора, но от Ред Бул не се съгласиха
  • 5 Shmeker

    1 0 Отговор
    Аз гледам DTM. Формулата ме ДРАЗНИ от доста време насам.
  • 6 Dr. Dick

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "brake point":

    Абе, я стига си брисАл глупости. Сътрудничество с Хонда.... от това сътрудничество може само да се научат как да правят предно предаване и как повече да им друсат колите. Не се сещам скоро Хонда да са изкарвали някакъв супер хит, ти сещаш ли се?

    Коментиран от #8, #14

  • 7 Shmeker

    1 0 Отговор
    Просто МакЛарена с мотор Хонда имаше сателитна връзка с централата в Япония, откъдето са задавали режими на мотора им по време на състезанията.

    Та малко е спорно какво точно са правили японците - ремап в реално време по време на състезания най-вероятно и после връщане на старите "легални" настройки след финала ;)
  • 8 brake point

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Dr. Dick":

    Направо ме разсмя.Какво друсане те гони не разбрах след като Хонда е доставчик на двигатели.Едни от най успешните години за Макларън във Формула 1 са точно с двигатели на Хонда.Сена и Прост къртеха наред всичко живо с тези коли.
    Между другото понеже явно си доста зле с историята ще ти кажа че Гордън Мъри използва Honda NSX като отправна точка за конструирането на Макларън ф1.
    И пак така между другото Хонда произвеждат реактивни самолети и имат сериозни разработки при андроидите и изкуствения интелект.
    Така че има много какво да се научи от тях дори и невежа като теб да не го знае.

    Коментиран от #9

  • 9 Dr. Dick

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "brake point":

    Даже са създали и извънземните и червената планета! н

    Коментиран от #10

  • 10 hienata

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Dr. Dick":

    Колега, аз си мисля че Дошо се е преродил с псевдоним "brake point". Хонда това, Хонда онова и не приема никакви критики към Хонда. Да , brake point е Дошо така ми се струва, а и задължително намесва Хонда в статия за какъвто и да е автомобил.
  • 11 naroden chovek

    1 7 Отговор
    izvun ot temata po statiqta no Honda proizvejda dosta zdravi dvigateli i v momenta oglavqvat klasaciite i predi da stevlezete vuv vashite filmi shte vi kaja che ne se opiram do teq klasacii a ot lichni nabliudenie
  • 12 дивака

    0 0 Отговор
    До №11 : Народни човече, що не вземе да пишеш на разбираем български, а не на тая маймуница, и тогава коментирай човешки?!
  • 13 narodniq chovek

    0 0 Отговор
    veche sum go pisal v drugi komentari, ako telefona mi imashe bulgarski ezik shtqh da pisha no napisano i na latinica se razbira
  • 14 Hristo Cvetanov

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Dr. Dick":

    6.11 с Porsche 956 и Stefan Beloff рекорд от 1983 година ! Както и ако не се лъжа рекорд за най висока средна скорост 202км/ч и Porsche 917/30 1973 година е също сериозен автомобил с 12 цилиндров боксер 5400 кубика 1600 конски сили и 2 турбо компресора на 2.7 бара 420км max speed 1.8 сек. 0-100 и всичко това тежи 820 килограма Порше са били ненадминати тези времена а с рекордите си и до днес :) но вече има наложени ограничения на динамичните характеристики поради големият брой инциденти който са се случвали при всички пройзводители-участници