Last news in Fakti

21 Декември, 2023 17:42 1 811 3

Бахрейн ще придобие пълна собственост върху McLaren Group

  • mclaren-
  • бахрейн

Mumtalakat вече е най-големият акционер във фирмата

Бахрейн ще придобие пълна собственост върху McLaren Group - 1

Според неотдавнашен доклад бахрейнският държавен инвестиционен фонд Mumtalakat е готов да придобие пълна собственост върху McLaren Group. Понастоящем Mumtalakat притежава мажоритарен дял от приблизително 60% в британския автомобилен производител и състезателен отбор, но според информацията е в заключителен етап на преговори с останалите миноритарни акционери на McLaren. Предложената сделка включва тези миноритарни акционери да превърнат своя капитал в инструменти, което в крайна сметка ще улесни държавния инвестиционен фонд да придобие пълна собственост върху марката McLaren.

Според информация от Sky News инструментите, предлагани на миноритарните акционери, няма да бъдат категоризирани като традиционни акции. Въпреки това те ще предоставят на тези акционери правото да участват в значителни ликвидни събития, като например потенциално първично публично предлагане (IPO) на McLaren. Очаква се официалното обявяване на това споразумение да стане още тази седмица.

Последните три години бяха доста бурен финансов период за автомобилния производител. Не само че пандемията от Covid-19 го накара да съкрати работни места, но и беше принуден да продаде голям дял от подразделението си McLaren Racing, а също и да се освободи напълно от McLaren Applied Technologies. Освен това компанията продаде прочутата си централа в Обединеното кралство за 237 млн. Долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русоробскu фронт

    1 8 Отговор
    Ще го купят щото са....абе не са глупави продавачите да им пробутат вече остаряла технология,понеже всичко минава на електрички и сега гледат да се отърват от вехти технологии понеже могат да си поръчат на ишлеме електрически автомобили от Чайна както стана с Москвичите.....
  • 2 ФВ капуут 👊😏🤣

    4 1 Отговор
    А бе а немските прошляци къде са
  • 3 Конски сили

    2 1 Отговор
    Вече ще се казва Камиларен. И без това Ф1 се премести от Европа в арабските страни.