Last news in Fakti

25 Май, 2022 16:55 2 854 5

SSC Tuatara вдигна 474,8км/ч! (ВИДЕО)

  • ssc-
  • tuatara-
  • рекорд-
  • скорост

Този път всичко е записано със специална техника

SSC Tuatara вдигна 474,8км/ч! (ВИДЕО) - 1

Американската компания SSC бързо прикова вниманието на всички световни медии през октомври месец 2020 година, когато обявиха, че хиперкарът Tuatara постигна средна скорост от 508.73км/ч и максимална скорост от 532.93км/ч. Този опит обаче, бе поставен под съмнение и през месец януари 2021 година американската компания постигна средна скорост от 455.2км/ч и максимална скорост от 460.4км/ч.

През изминалите седмици и по-точно на 14 май тази година, собственикът на колата отново се пробва да постави нов рекорд и постигна максимална скорост от точно 474.8км/ч. Това е с близо 40км/ч повече от скоростта на Hennessey Venom F5, който успя да развие 437.1км/ч през февруари месец таи година.

От SSC поясняват, че всички данни и опити са записани със специална техника на Racelogic, както и специалист от компанията, който да следи за нейната точност. Теренът на който е проведен рекордът пък е предварително проверен, за да се избегнат спорове.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руско Филчев

    10 4 Отговор
    Айде сига лъгахте бе, това е западна пропаганда, от Ладата по-бърза няма !

    Коментиран от #2

  • 2 Моско Милчев

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Руско Филчев":

    Лъжеш, спортният москвич е безаналогов!
  • 3 Щеше да е новина преди 2 години

    5 3 Отговор
    има видеа на Широн с 490

    Коментиран от #4

  • 4 факт

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Щеше да е новина преди 2 години":

    Широн Мирон Кьонигзега и Хенесито правят над 500 км/ч
  • 5 Шелбито си лъже от едно време!

    0 0 Отговор
    Интересно как ще коментират огромната разлика в скоростта от фалшивия рън с 508 км/ч. Опитаха с лъжа да се рекламират, станаха смешни и сега се върнаха към по-реалистични данни.