Last news in Fakti

16 Август, 2022 10:44 2 846 14

Автомобилното производство в Русия се възстановява: Вече няма да има недостиг на лади

  • lada-
  • автоваз-
  • производство

Според руските медии предлагането ще надвиши търсенето и дилърите ще бъдат принудени да намалят цените

Автомобилното производство в Русия се възстановява: Вече няма да има недостиг на лади - 1

Заводът в Толиати вече работи почти на пълен капацитет: върна се петдневната работна седмица, Lada Granta се произвежда на две смени, а Niva - на една. От 29 август ще бъде въведена шестдневна работна седмица, а през есента конвейерите ще работят до два часа сутринта.

В резултат на това, очакванията са, че през втората половина на годината компанията ще произведе около 100 хиляди автомобила. За сравнение, сега обемът на продажбите на автомобили Lada на месец е малко над 10 000 автомобила. От септември доставките ще нараснат до 16-17 хиляди коли на месец, което ще покрие търсенето повече от един и половина пъти.

В резултат на това търговците трябва да започнат да намаляват цените. Това ще стимулира търсенето и в крайна сметка всичко може да се върне към предишното състояние - дилърите отново ще печелят от оборот, а не от баснословните маржове.

„АВТОВАЗ има възможности, тъй като конкуренцията на пазара не е много силна. Освен това по програмата за преференциално кредитиране Lada вече има доста добри отстъпки. Затова смятам, че ще има търсене на автомобили, които са със субсидиран преференциален кредит. Друг важен момент е, че таксиметровите компании също ще започнат да купуват продуктите на АвтоВАЗ ”, казва Сергей Удалов, изпълнителен директор на аналитичната агенция Автостат пред Комерсант.

Още през следващата година АВТОВАЗ ще произведе половин милион коли - както преди пандемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    25 22 Отговор
    Връщане в 1988.Браво Путин.
  • 2 От вчера

    12 21 Отговор
    От вчера са възобновили и производството на новата NIVA TRAVEL.
    Приказката за Неволята започва да ги учи. На някои от моделите вече са пред доставки на ABSи, въздужни възглавници и т.н. !
    Те ще се оправят, има и откъде да доставят в азия, могат и собствено производство да направят. Ние обаче все още "спасяваме кравата" !!! :))

    Коментиран от #4

  • 3 Васил

    17 13 Отговор
    Това кола ли наричат по скоро е ведро на колела!!!
  • 4 Краснодар

    14 15 Отговор

    До коментар #2 от "От вчера":

    Интересно, защо тогава карат работниците да напускат доброволно срещу 5 заплати? Не знам откъде са тези тържествени новини, дето се пишат тук, ама една лада гранта в момента струва 42 000 евро!!! Кой ще си купи такова корито за тези пари? Че и най-глупавия да си, все още дават визи, или може да отдеш до Казахстан и да си купиш ново ауди а4 за тези пари!

    Приказките "те ще се оправят" при руснаците са само "ще"...

    Коментиран от #10

  • 5 Сър

    8 0 Отговор
    Край, това беше, капитализам си отива
  • 6 Ето защо

    5 8 Отговор
    Масово семействата на загиналите в Украинската война с полученото обезщетение си купуват нова Лада. Уж да ходят на гробищата. Търсенето се повиши. От изнесените цифри за производството ще си направите извод за загубите.

    Не е вярно, че търговците ще намалят цените. Те работят с процентна надценка. Плащат наеми, разходи и заплати.
  • 7 Щирлиц

    11 8 Отговор
    Отварям сайта на lada ru и виждам 3 снимки, с които рекламират качествата на лада Гранта:
    1. Големи странични огледала
    2. .. светлини, ефективни през ДЕНЯ
    3. Оригинални 15" джанти
    Това е. Ако не сте впечатлени от качествата, то ще ви убедят с двигател от 90 к.с., ускорение от 11.2 сек до 100 км/ч, макс скорост 179 км/ч и разход около 10 л.... е как да не си купиш?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Сър

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Щирлиц":

    Ако и прозореца се отваря и вратата не пада, купувам ДВЕ !
  • 9 Гранта

    6 4 Отговор

    До коментар #7 от "Щирлиц":

    е пределно евтина кола, предназначена беше да замести меко казано остарелите 5ци и 7ци и да задоволи търсенето на евтини и прости коли, например за служебни и т.н.Няма какво да очакваш екстри точно от този модел. Някой "умник" по-горе е писал че струва 42000 евро, което е нагла лъжа - всъщност цената е далеч по-ниска, под 15000 евро.

    Коментиран от #11

  • 10 Пишеш глупости

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Краснодар":

    Една Гранта в момента с "опростената" окомплектация е 682 800 рубли или по курса това 10 890 евро. От къде ги измисляш подобни глупости !? Краснодар !? Въобще излизал ли си от селото си ? За такива като тебЕ шольето викот - вее, не премита !!! :))
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ОБЕКТИВНИЯ

    5 2 Отговор
    ПАК БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ - ЩЕ!
    КАТО БОНУС, КОЙТО КУПИ "ЛАДА" МУ ДАВАТ И 1 "ЗАЗ"